Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 14 Αύγ 2022
Κάνουν ότι δεν βλέπουν το σκάνδαλο, επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΥΠ
Κλίκ για μεγέθυνση

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

14.08.2022, 16:40
 

Την μπάλα στην εξέδρα στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων προσπαθεί να πετάξει η Νέα Δημοκρατία, παρά τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως και βοούν για τις πολιτικές ευθύνες του πρωθυπουργού. Με αφορμή μια ανάρτηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Ακρίτα Καϊδατζή, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ξεδιπλώνει το σχέδιό του για «έλεγχο των αρμών της εξουσίας».

«Ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι με την ένοχη σιωπή τους τα ερωτήματα για τις υποκλοπές δεν θα απαντηθούν», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Με ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις παράνομες υποκλοπές σε πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, ο Ακρίτας Καϊδατζής αναφέρει:

«Και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει την ΕΥΠ και να ιδρύσει νέα υπηρεσία πληροφοριών. Και αφού μαζί καταργηθούν όλες οι οργανικές θέσεις της, οι υπάλληλοί της δεν θα προστατεύονται από τη μονιμότητα και θα μπορούν ν' απολυθούν».

Την ανάρτηση αυτή σχολίασε και Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγραψε: «Προσυποράφω κύριε καθηγητά του Συνταγματικού Δικαίου»

Το σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας

Χωρίς φυσικά να μιλήσει για την ουσία, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που διασύρει τη χώρα σε όλο τον κόσμο, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε το εξής σχόλιο:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν ήδη την "εξειδίκευση" της στρατηγικής που ξεδίπλωσε ο κ. Τσίπρας στο άρθρο του στην ΕφΣυν με τίτλο: Δεν αρκεί η απλή εναλλαγή στην εξουσία. Ένα άρθρο που ήρθε απλώς να συμπληρώσει, να υπογραμμίσει και να επιβεβαιώσει αντίστοιχες παλαιότερες δηλώσεις του περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας και άλλα παρόμοια».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πότε θα τελειώσει τις διακοπές του ο τουρίστας υποκλοπέας για να παραιτηθεί;

Σκληρή ήταν η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θυμίζει ότι η κυβέρνηση μέχρι στιγμής αποφεύγει να απαντήσει σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, μιλώντας για «ένοχη σιωπή». Και τονίζει ότι «το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα αδίστακτο καθεστώς με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών». 

Και αφού απαριθμεί τα ερωτήματα που περιμένουν όλοι να απαντηθούν, ειδικά μετά και τις νέες αποκαλύψεις και από την εφημερίδα «Καθημερινή», συμπληρώνει:

«Γνωρίζουμε ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι αλλά ματαιοπονούν. Δεν θα τα καταφέρουν, όλα θα έρθουν στο φως. Το ελάχιστο που περιμένουμε είναι πότε θα τελειώσει τις διακοπές του ο τουρίστας υποκλοπέας για να παραιτηθεί».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ματαιοπονούν αν πιστεύουν ότι με την ένοχη σιωπή τους τα ερωτήματα για τις υποκλοπές δεν θα απαντηθούν

Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε ένα αδίστακτο καθεστώς με μαφιόζικες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Οι ανακοινώσεις τους μόνο γέλιο προκαλούν ωστόσο περιμένουμε από χθες σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε: 

1. Ισχύει το ρεπορτάζ της Καθημερινής σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator και έκανε παράνομες παρακολουθήσεις; 

2. Ισχύει ότι υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 7-8 πολιτικοί που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ; 

3. Έχει αγοράσει η μισθώσει το ΚΕΤΥΑΚ, η παραΕΥΠ δηλαδή των Μητσοτάκη - Δημητριάδη - Πιερρακάκη, το κακόβουλο λογισμικό Predator;

4. Ισχύει ότι χρησιμοποίησαν ακόμα και κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για να στήσουν το κύκλωμά τους;

Γνωρίζουμε ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η υπόθεση στο σκοτάδι αλλά ματαιοπονούν. Δεν θα τα καταφέρουν, όλα θα έρθουν στο φως. Το ελάχιστο που περιμένουμε είναι πότε θα τελειώσει τις διακοπές του ο τουρίστας υποκλοπέας για να παραιτηθεί.​

Ακολουθούν ορισμένα από τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» για την υπόθεση

πηγη: https://www.efsyn.gr
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου