«Το μέγα σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, οι αντικρουόμενες κυβερνητικές διαρροές και τα ψεύδη και, εντέλει, η ανεπιτυχής προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, προκαλούν στην κοινωνία μια γενικευμένη αίσθηση απαξίωσης της δημοκρατίας και εργαλειοποίησης των θεσμών», τονίζει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σημειώνει ότι «η υπόθεση των υποκλοπών δεν αποτελεί “κεραυνό εν αιθρία”». «Προετοιμάστηκε συστηματικά για να δημιουργήσει ένα προσωποπαγές και υπερσυγκεντρωτικό καθεστώς Μητσοτάκη για ίδιον όφελος. Μία από τις πρώτες κινήσεις άλλωστε, που έκανε ο πρωθυπουργός μόλις ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο του 2019 ήταν να θέσει υπό τον άμεσο έλεγχό του τόσο την ενημέρωση, δηλαδή το ΑΠΕ, όσο και την ΕΥΠ, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μάλιστα στην τελευταία και προκειμένου να διορίσει τον εκλεκτό του κ. Κοντολέων, προχώρησε μέχρι και στην αλλαγή των απαιτούμενων τυπικών προσόντων που ίσχυαν έως τότε για την θέση του διοικητή της υπηρεσίας», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του και στην Ελλάδα και στην ΕΕ για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και η αλήθεια να έρθει στο φως. Η άμεση και πλήρης διαλεύκανση του “ελληνικού Watergate” είναι πρωτίστως ζήτημα δημοκρατίας και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη.  Η πρόκληση για εμάς είναι τον “τελειωμένο” ως πρωθυπουργό Μητσοτάκη να τον διαδεχθεί μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι ένα νέο κυβερνητικό σύμπραξης σχήμα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές με άλλο πρωθυπουργό, αλλά με τον ίδιο νεοφιλελεύθερο πολιτικό προσανατολισμό, όπως ολοφάνερα επιδιώκει με τις τελευταίες του παρεμβάσεις ο Ευαν. Βενιζέλος».

πηγη: https://thepressproject.gr