Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 17 Σεπ 2021
Κουρουμπλής-Δρίτσας κατά Πλακιωτάκη: Είναι πολύ μικρός για να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μας
Κλίκ για μεγέθυνση
Με μια σκληρή κοινή ανακοίνωση οι δυο πρώην υπουργοί Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στον Γ. Πλακιωτάκη και στα όσα υποστήριξε ο τελευταίος στη Βουλή.

Με μια σκληρή κοινή ανακοίνωση οι δυο πρώην υπουργοί Ναυτιλίας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Θοδωρής Δρίτσας και Παναγιώτης Κουρουμπλής απάντησαν στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και στα όσα υποστήριξε ο τελευταίος στη Βουλή, την Πέμπτη, για το θέμα των επαναπροωθήσεων.

«Μην κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο σε εμάς κ. Πλακιωτάκη περί πατριωτισμού και περί υπεράσπισης του Λιμενικού Σώματος, για να αποφύγετε τις τεκμηριωμένες απαντήσεις τις οποίες εσείς οφείλετε, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται πως χθες (Πέμπτη, 16/9) και στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του Κώδικα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στο Νησιωτικό Χώρο ο Γ. Πλακιωτάκης απαντώντας στα όσα ανέφεραν οι δυο βουλευτές, υποστήριξε ότι «συκοφαντούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αλλά και την ίδια τη χώρα μας», πως «η Ελλάδα, προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά και με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής» και πως «καμιά εντολή για παράνομες ενέργειες δεν δόθηκε, ούτε και θα μπορούσε να δοθεί». Τέλος πρόσθεσε ότι «αξίζει έπαινος στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την υπερπροσπάθεια τους και όχι ψευδείς κατηγορίες που δίνουν επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Τουρκίας».

Αναλυτική η κοινή ανακοίνωση των πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Απαντώντας χθες στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στις τοποθετήσεις μας αναφορικά με τις επαναλαμβανόμενες διεθνείς καταγγελίες περί επαναπροωθήσεων και την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, διέπραξε μέγα πολιτικό ατόπημα. Χαρακτήρισε δύο εκλεγμένους βουλευτές, ως υπηρέτες της τουρκικής προπαγάνδας. Την ίδια στιγμή, που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παγώσει τις χρηματοδοτήσεις της προς το ΥΝΑΝΠ, ακριβώς επειδή δεν μπορεί να πάρει επαρκείς απαντήσεις από τον κ. Πλακιωτάκη, αναφορικά με τις διεθνείς καταγγελίες περί επαναπροωθήσεων. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωβουλή υπηρέτες της τουρκικής προπαγάνδας, κατά τον κ. Πλακιωτάκη λοιπόν;

Η αμφισβήτηση του πατριωτισμού δύο εκλεγμένων βουλευτών της ελληνικής Βουλής δεν είναι μόνο αγένεια και αμετροέπεια, αλλά θυμίζει και την πάλαι ποτέ Δεξιά, η οποία βαρύνεται για όλους τους εθνικούς ακρωτηριασμούς. Αν ο κ. Πλακιωτάκης δεν συνειδητοποίησε τι είπε, θα του θυμίσουμε ότι είναι πολύ μικρός για να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μας και την προσφορά μας στο Λιμενικό Σώμα.

Η παραπάνω υπεύθυνη και πατριωτική προσφορά, όχι μόνο η δική μας αλλά και των άλλων διατελεσάντων υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Φώτη Κουβέλη και του Νεκτάριου Σαντορινιού, εκδηλώθηκε με συνέχεια και συνέπεια και τεκμηριώνεται με αδιαμφισβήτητο τρόπο, όταν αναγνωρίζοντας το έργο του Λιμενικού Σώματος, καθιερώσαμε το επίδομα παραμεθορίου, όταν σε όλα τα λιμεναρχεία της παραμεθορίου ήταν καλυμμένες μόνο οι μισές θέσεις λιμενικών και οι υπόλοιποι ήταν αποσπασμένοι στην Αθήνα, όταν συμπληρώσαμε όλες τις οργανικές θέσεις της παραμεθορίου στο 97%, όταν με πρωτοβουλίες μας εξοπλίστηκαν τα Λιμεναρχεία με νέα σκάφη και επισκευάστηκαν πολλά ακόμα που ήταν τα περισσότερα παροπλισμένα και βέβαια, όταν αναγνώρισαν και στήριξαν την αξιοσύνη, τον επαγγελματισμό και το ανθρωπιστικό έργο του Λιμενικού Σώματος, που έσωσε από πνιγμό πάνω από 150.000 γυναικόπαιδα, με διεθνή καταξίωση και πρωτοφανή στα χρονικά αναγνώριση από την Ακαδημία Αθηνών και από πάρα πολλά άλλα ιδρύματα κύρους, τα οποία και βράβευσαν το Λιμενικό Σώμα.

Εμείς, καθιερώσαμε με Διατάγματα αντικειμενικά κριτήρια για την εξέλιξη και τις μεταθέσεις των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, ενώ σήμερα το ΥΝΑΝΠ στον τομέα αυτό, λειτουργεί με αποφάσεις του υπουργού! Εμείς, καθιερώσαμε τις αδιάβλητες πανελλήνιες εξετάσεις στο Λιμενικό, ενώ σήμερα ο κ. Πλακιωτάκης μεθοδεύει την υπονόμευσή τους, για να ξαναγίνει το Λιμενικό Σώμα κομματικό μαγαζί της Δεξιάς.

Μην κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο σε εμάς κ. Πλακιωτάκη περί πατριωτισμού και περί υπεράσπισης του Λιμενικού Σώματος, για να αποφύγετε τις τεκμηριωμένες απαντήσεις τις οποίες εσείς οφείλετε, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

πηγη: https://kosmodromio.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου