Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 26 Οκτ 2020
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μαλακίες για το "έθνος που αγωνίστηκε σύσσωμο ενάντια στον εισβολέα"
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
Του Γ. Γ.
 
Οχι λαμόγια δεξιοί. Δεν θα ξαναγράψετε εσείς την ιστορία και μάλιστα την πρόσφατη. Δεν είμαστε όλοι "ίδια κι όμοια"!
 
Οι δικοί σας πολιτικοί πρόγονοι ήταν αυτοί που στελέχωναν την ενσωμετωμένοι κατοχική δημοσιογραφία με το συγκρότημα Λαμπράκη που εκτός την φιλοναζιστική προπαγάνδα που έκανε, θησαύριζε, αφού οι δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας του είχαν αναθέσει να τυπώνει όλα τα έντυπα/βιβλία/προκηρύξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. 
 
Στελέχη της δεξιάς ήταν οι αρθρογράφοι της "Βραδυνής" που προπαγάνδιζαν ασύστολα το "Γερμανοί είναι φίλοι μας", φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζουν την ηρωική πράξη του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα  να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία από το βράχο της Ακρόπολη την νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941, σαν πράξη "επαίσχυντον" και "επικίνδυνον".. 
 
Επίλεκτά στελέχη της συντηρητικής παράταξης ήταν αυτά που διεύθυναν  την "Εστία" η οποία την μέρα οι χιτλερικοί εισέβαλαν στην Αθήνα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο: "Ο πόλεμος ετελείωσε διά την Ελλάδα. Θα νικήσει ο Αξων".
 
Απ' την μήτρα της δεξιάς προέρχονται οι γραφιάδες της  "Καθημερινής" που διατυμπάνιζαν ότι "Καλώς συνετάγη" ο νόμος που τιμωρεί με θάνατο τους Ελληνες υπηκόους όσοι μετέχουν σε πολεμικές εχθροπραξίες κατά των Γερμανών.
 
Δεν ήταν όμως μόνο οι δεξιοί  "λειτουργοί της ενημέρωσης" που υπηρέτησαν τα κατοχικά στρατεύματα του άξονα/. 
Δεξιοί ήταν και οι  «κουίσλινγκ», που σχημάτισαν τις κατοχικές κυβερνήσεις, με "πρωθυπουργούς" τους Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο και Ι. Ράλλη.

Δεξιοί ήταν και  οικονομικοί δοσίλογοι που θησαύρισαν, συνεργαζόμενοι με τους κατακτητές, ληστεύοντας τον λαό, ποντάροντας στον θάνατο που σκορπούσε η πείνα της κατοχής.
 
Καθάρματα "εθνικόφρονες" ήταν και οι  εγκληματίες που στελέχωναν την "Ειδική Ασφάλεια",  που δολοφονούσαν και υπέβαλαν απίστευτα βασανιστήρια σε πατριώτες.

Από την δεξιά προερχόταν  τα γερμανοντυμένα ντόπια καθάρματα που στελέχωσαν τα "Τάγματα Ασφαλείας". και έκαναν φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού μας.
 
Ε, λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι κι όμοιοι κ. Μητσοτάκη και κ. Γεωργιάδη. Εμείς είμαστε απόγονοι ανταρτών, οι περισσότεροι από εσάς είστε απόγονοι ταγματασφαλιτών, κουκουλοφόρων, συνεργατών των ναζιστικών δυνάμεων.
 
Εμείς καταγόμαστε από τους ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες οι οποίοι έγραψαν χρυσές σελίδες δόξας, αγωνιζόμενοι και χύνοντας το αίμα τους πολεμώντας τους κατακτητές.
 
Εμείς έχουμε στην ιστορία μας τον Αρη. Στα δικά σας ιστορικά κιτάπια ανήκει ο Μπουραντάς. Στις δικές μας πολιτικές ρίζες βρίσκεται μια Ηλέκτρα, ένας Τζαβέλας. Στις δικές σας οι Χίτες και οι ταγματασφαλίτες.
Στα δικά μας μητρώα βρίσκονται οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές της Καισαριανής, ο Σαράφης, ο Μπελάς, και τόσοι άλλοι μαχητές και καπεταναίοι του ΕΛΑΣ.
 
Στις δικές σας γραφές υπάρχει η εγκληματική "Ομάδα Παρθενίου" της "Ειδικής Ασφάλειας",  ευζωνικά τάγματα, Τσολάκογλοι,  Πλυτζανόπουλοι, Παπαδόγγονοι ... 
 
Οι δικοί σας πολιτικοί απόγονοι κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, ήταν τα ντόπια τομάρια που είτε σαν ένοπλοι εγκληματίες είτε σαν οικονομικοί δωσίλογοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Οσο λοιπόν και να επιχειρούν οι πολιτικοί απατεώνες της δεξιάς δεν μπορούν ούτε να ξαναγράψουν ούτε να παραχαράξουν  την ιστορία.
 

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν αυτές οι μαλακίες για το "έθνος που αγωνίστηκε σύσσωμο ενάντια στον εισβολέα" και οι σχετικές παπαριές. 
 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 | 11:57 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου