Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 14 Μάι 2022
Τάκης Θεοδωρόπουλος: Από την πολιτική μήτρα απ' την οποία προήλθαν οι ταγματασφαλίτες, οι δοσίλογοι και οι ξένοι προστάτες τους.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Του Γ. Γ.

 

Η περασμένη ανάρτηση την οποία τιτλοφορούσαμε Τάκης Θεοδωρόπουλος: Ενας "διανοούμενος" του οποίου η βρώμα από τη σήψη του, σου προκαλεί στομαχικές διαταραχές, μας απαλλάσσει από την διαδικασία να αναφερθούμε στο ποιόν του γραφιά της "Καθημερινής".

Σ' αυτόν τον άθλιο υπάλληλο του Αλαφούζου, λοιπόν, θα του κάνω κάποια ιστορικά μαθήματα αφού ένοιωσε την ανάγκη να συνταχτεί με τα δεξιά ούγκανα, που ενοχλήθηκαν από τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη. 

Στην στήλη του στην "Καθημερινή" ονομάζει "κουρελούδες" τα πανό του ΚΚΕ και τονίζει: "Η Ακρόπολη προσφέρεται για επιδείξεις παντός τύπου. Η θέση της είναι περίοπτη και, βέβαια, κανείς δεν τολμάει να αναλάβει την ευθύνη τυχόν επεισοδίων με ΜΑΤ και χημικά. Οι καθοδηγητές του ΚΚΕ το ξέρουν αυτό και κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει απ’ το μυαλό ότι αυτού του τύπου οι επιδείξεις γίνονται με την ανοχή όσων είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξή της, αστυνομία και υπουργείο. «Αρκεί να μη σπάσετε κάνα κιονόκρανο, παιδιά, γιατί αυτά δεν τα βρίσκεις πια στην αγορά»".

Διάβαζε να παθαίνεις υποπροϊόν του Γκέμπελς. Οι κομμουνιστές όχι απλώς δεν έσπασαν ποτέ κανένα κιονόκρανο, δεν υπήρξαν ποτέ αρχαιοκάπηλοι, αλλά προστάτεψαν την πολιτιστική μας κληρονομιά, εν αντιθέσει με τους ιδεολογικούς σου προγόνους, τενεκέ ξεγάνωτε, που θα έλεγε και ο μακαρίτης Γιαννόπουλος.

Να σου κάνουμε λοιπόν το ιστορικό μάθημα, που λέγαμε:

Ηταν Δεκέμβρης του '44. Το Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη (στρατωνιζόταν στην περιοχή Μακρυγιάννη. το σημερινό Μουσείο Ακρόπολης), υπήρξε το τελευταίο καταφύγιο των ταγματασφαλιτών, αυτών που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Μέχρι να βρουν τα καινούργια τους "αφεντικά" προσπαθούσαν να αποφύγουν την λαϊκή οργή που είχε δημιουργήσει τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του ελληνικού λαού. 

Μαχητές, λοιπόν του ΕΛΑΣ της 1ης Ταξιαρχίας και του Συντάγματος Πειραιά του ΕΛΑΣ ανέλαβαν να καθαρίσουν αυτή την σφηγγοφωλιά των καθαρμάτων. Η επίθεση ξεκίνησε στις 6 το πρωί της 6ης Δεκέμβρη.. Τα πρώτα τους φυλάκια έπεσαν γρήγορα, και ήταν ζήτημα χρόνου να καταληφθεί το στρατόπεδο και να λογοδοτήσουν τα τομάρια που βρισκόταν μέσα.

Και τότε ήρθε ο από μηχανής θεός και τους έσωσε. Οι επικυρίαρχοι του αστικού κράτους, οι Βρετανοί, αυτό το "υλικό" από ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες  και δωσίλογους της κατοχής, σχεδίαζαν να το αξιοποιήσουν στο καθεστώς που εδραίωναν και έτσι τοποθέτησαν στρατιώτες με πυροβόλα στον βράχο της Ακρόπολης- να ανακόψουν την δυναμική των επιτιθέμενων ΕΛΑΣιτών. 

Ο τότε γραμματέας του ΚΚΕ, Γιώργης Σιάντος έγραφε στην "Έκθεσή για τα Δεκεμβριανά":  

«Σχετικά με την Ακρόπολη πρέπει να τονιστεί πως ο ΕΛΑΣ έλαβε κάθε μέριμνα να μην συμβεί εκεί καμμιά ζημιά. Γι’ αυτό έδωσε προφορικές οδηγίες στα τμήματά του να μην επιχειρήσουν εκεί. Σε καμιά Διαταγή του δεν αναφέρεται επιχείρηση για την Ακρόπολη, για να μη δώσει αφορμή στην αντίδραση με συκοφαντίες να κατηγορήσει πως έγινε αιτία καταστροφής της. Εντούτοις οι Άγγλοι εκμεταλλεύονται την αδυναμία του ΕΛΑΣ και αμέσως έγιναν κύριοι της σκοπιάς αυτής όχι μόνο της Αθήνας αλλά και του μεγαλύτερου τμήματος του λεκανοπεδίου, αδιαφορούντες αν ο παγκοσμίου φήμης και ενδιαφέροντος αρχαιολογικός αυτός τόπος καταστραφεί από τα σύγχρονα όπλα. Μα ο ΕΛΑΣ και πάλι σεβάστηκε το αρχαιολογικό μνημείο και υπερήφανα καυχιέται πως μέχρι τέλους του αγώνα δεν έριξε απάνω του ούτε τουφεκιά ενώ έβλεπε από τα παρατηρητήριά του κατακάθαρα τους παρατηρητές με τα όργανά τους και τα πολυβόλα και όλμους στη δράση τους».

Ο Μενέλαος Λουντέμης, στο καταπληκτικό του βιβλίο «Ο Μεγάλος Δεκέμβρης» περιγράφει πολύ καλύτερα αυτό το γεγονός σε ένα κείμενο που απευθυνόταν στους ηγέτες της Αγγλικής κυβέρνησης

 «…Την Ακρόπολή μας που τη σεβάστηκαν ο χρόνος, οι κεραυνοί και οι Ούννοι την καταπάτησαν οι μικροί και ανάξιοι σας συμπατριώτες. Κι’ εδώ θα το βροντοφωνάξουμε το μεγάλο έγκλημα! Τον Παρθενώνα μας, τον παγκόσμιο Βωμό, τον έκαναν τηλεβολοστάσιο. Κι’ από κει, εκμεταλλευόμενοι το σεβασμό μας αντίκρυ στο Μνημείο μας, βομβάρδιζαν με θηριωδία τα σπίτια μας. Σωστά! Δεν υπήρχε πια απυρόβλητο μετερίζι. Πώς να ανταποδώσουμε τα πυρά; (Τέτοιαν ανανδρία δε θα την έκανε ούτε ο Ταμερλάνος!). Είναι η πράξη του βδελυρώτερου φονιά που σε σκοτώνει βάζοντας προκάλυμμα την πιο προσφιλή σου ύπαρξη».

Η πολιτική σου μήτρα Τάκη Θεοδωρόπουλο είναι αυτή απ' την οποία προήλθαν οι ταγματασφαλίτες, οι δοσίλογοι και οι ξένοι προστάτες τους. Τύποι του φυράματός σου, δεν μπορεί να παριστάνουν τους κήνσορες της πολιτικής ζωής. 

 

Από giorgis , Σάββατο 14 Μαΐου 2022 | 12:38 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου