Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 20 Απρ 2021
Μετά το σημερινό “ναυάγιο”, η ΝΔ κατηγορεί τη CCC για δωροδοκία
Κλίκ για μεγέθυνση

 

“Τιτανικός” ήταν η σημερινή μέρα στην Προανακριτική για ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με το κυβερνών κόμμα να αναζητά πλέον “σωσίβιο” σε μία αναφορά του Κυριάκου Τόμπρα για ένα πάγιο αίτημα, όπως ισχυρίζεται της CCC, σε σχέση με το άρθρο 87 περί ναυτιλιακών εταιρειών και υποχρεωτικής μετακίνησης της φυσικής έδρας μίας εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Κυρ.Τόμπρας, σύμφωνα με “διαρροές” από τη ΝΔ, φέρεται να είπε ότι η CCC ζήτησε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθετική ρύθμιση για τις εμπορικές εταιρείες του νόμου 89 ώστε να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των ναυτιλιακών και να απαλλαγούν από την φορολογία που τους είχε επιβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. «Τότε οι Χούρι από ΝΔ friendly έγιναν ΣΥΡΙΖΑ friendly κι άλλαξαν στάση. Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν το 2016 αλλά την 1η Απριλίου 2019 (λίγο πριν τις ευρωεκλογές)» φέρεται να είπε ο κ. Τόμπρας για να προσθέσει «τότε όμως (το 2016) η CCC είπε «με βάλατε να δώσω 3 εκατ. ευρώ στον Καλογρίτσα, μου υποσχεθήκατε τροπολογία και δεν την κάνατε…».

Επισημαίνεται ότι σε αυτές τις “διαρροές” πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν ότι “μόνη της τα λέει η ΝΔ, μόνη της τα απαντάει”, και τόνισαν ότι ο Choury είχε ο ίδιος επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την απόκτηση καναλιού στην Ελλάδα και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποίησε ποτέ την επιθυμία Choury να εξαλειφθεί η προυπόθεση των εταιρειών που υπάγονται στο άρθρο 87, να μετακομίζει το ΔΣ στην χώρα προέλευσής τους στο Λίβανο 15 μέρες το μήνα.

Αφού μετά το σημερινό φιάσκο με την κατάθεση Τόμπρα στην οποία ήρθε να προστεθεί και η άρνηση του άλλοτε αξιόπιστου και άλλοτε αναξιόπιστου Χρ.Καλογρίτσα να προσέλθει για κατάθεση την Τετάρτη (με τον Θ.Πλεύρη να ζητά ιατρική γνωμάτευση που να πιστοποιεί την αδυναμία του να παραστεί στην Επιτροπή), η ΝΔ βρέθηκε επί ξύλου κρεμάμενη, ξεπέρασε πλέον κάθε όριο βγάζοντας ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί ουσιαστικά την CCC των Χούρι για δωροδοκία και ζητά εξηγήσεις από τον Ευ.Τσακαλώτο για την τροπολογία που κατέθεσε τον Απρίλιο του 2019, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι όποια και αν είναι η απάντηση “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος”!

Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναφέρει ότι “σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική της Βουλής, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά”.

Μάλιστα κάνει λόγο για “ένα κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605 και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής”.

Και καταλήγει “ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος”.

πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου