Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 04 Μάρ 2021
Χωρίς τέλος το πλιάτσικο με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς από πολιτειακούς παράγοντες
Κλίκ για μεγέθυνση

 Ο δήμαρχος του Παλαιού Φαληρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος είναι ο τελευταίος πολιτειακός παράγοντας που παραδέχεται πως εμβολιάστηκε παραβιάζοντας την σειρά εμβολιασμών «γιατί θα έληγε και θα κατέληγε στα σκουπίδια», σε μία λίστα αντίστοιχων πράξεων από συναδέλφους του και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έρχονται στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, αποκαλύπτοντας μία νοσηρή και χυδαία κατάσταση. Προηγήθηκαν οι εμβολιασμοί δημοτικών συμβούλων και οικείων τους στη Θεσσαλονίκη, συναδέλφων τους στην Καλλιθέα της Αττικής, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, την ώρα που η κυβέρνηση εμμένει σε δικαιολογίες και αερολογίες τύπου Θεμιστοκλέους πως «αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της πολιτείας».

Τον εμβολιασμό του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, εκλεκτού της προηγούμενης διοίκησης του -βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σήμερα- Διονύση Χατζηδάκη, Γιαννη Φωστηρόπουλου μαζί με αρκετούς αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, αποκάλυψε η εφημερίδα Αυγή, μαζί με τους εκτός σειράς εμβολιασμούς δύο αντιδημάρχων και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Ευάγγελου Μπαρμπάκου.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ακολουθώντας την πεπατημένη των ομοίων του, δεν δίστασε να υποστηρίξει σε επιστολή του με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας πως «τα εμβόλια θα χαλούσαν και θα τα πέταγαν στα σκουπίδια».

«Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό πως αν δεν ήταν επιτυχής η συγκεκριμένη κινητοποίηση, τα εμβόλια θα κατέληγαν στα σκουπίδια, είναι ακόμα πιο σημαντικό να γίνει απόλυτα σαφές πως καμιά σειρά δεν παρακάμφθηκε, κανένας συμπολίτης μας δεν αδικήθηκε, αντιθέτως, η ενίσχυση της εμβολιαστικής αλυσίδας και η μη απώλεια δόσεων είναι προς όφελος όλων» αναφέρει ο Γ. Φωστηρόπουλος για το γεγονός πως ο ίδιος και άλλα άτομα που έσπευσε να κινητοποιήσει ο ίδιος εμβολιάστηκαν εκτός σειράς.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ήρθε στη δημοσιότητα το αίσχος των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων της Θεσσαλονίκης και οικείων τους, κλέβοντας μάλιστα τη σειρά από παιδιά με αναπηρία και ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη. Περί τα 24 άτομα εμβολιάστηκαν δίχως να είναι η σειρά τους, αφού οι ηλικίες τους είναι περί τα 40 έτη, άτομα οργανωμένα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στελέχη που κατέχουν και δημόσια αξιώματα, καθώς και άτομα που συνδέονται με φιλικές σχέσεις με τα προηγούμενα.

Μένοντας βόρεια, αντίστοιχη εικόνα μεταφέρεται και από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα του ieidiseis.gr εμβολιάστηκαν εκτός σειράς τουλάχιστον δώδεκα άτομα ηλικία έως και 43 ετών τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, δηλαδή τις πρώτες ημέρες του εμβολιαστικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης τα άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω άρχισαν να εμβολιάζονται μετά τις 16 Ιανουαρίου, οι ηλικίες 80 έως 84 ετών μετά τις 22 Ιανουαρίου, όσοι είναι 75 έως 79 ετών μετά τις 12 Φεβρουαρίου και οι ηλικίες 60 έως 64 από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται πως οι παραπάνω περιπτώσεις αποτελούν μόλις την κορυφή του παγόβουνου.

Ένα ακόμα περιστατικό που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή και την κααγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιού, αφορά τον εμβολιασμό εκτός σειράς του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου στη Χάλκη, του οποίου μάλιστα το όνομα είχε καταχορυθεί από την προηγούμενη ημέρα στη λίστα εμβολιασμού του Ιατρείου της Χάλκης, γεγονός που αποκαλύπτει πως δεν προέκυψε ξαφνικά, ενώ υπογραμμίζεται πως εκτός σειράς εμβολιάστηκε και η σύζυγος μέλους της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών

Το θέμα έχουν ήδη φέρει στη Βουλή με ερώτησή τους 42 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας, Δώρας Αυγέρη. Την ερώτηση συνυπογράφει και η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη. Επιπλέον, από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας ζητείται η κατάθεση των εγγράφων και υγειονομικών πρωτοκόλλων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών από τα οποία να προκύπτουν με σαφήνεια η προτεραιοποίηση και τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, καθώς και οι προβλέψεις για τις αναπληρώσεις.

Κοινή δήλωση για τους εμβολιασμούς στην Καλλιθέα έκαναν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Νικος Παππάς και Ραλλία Χρηστίδου, απαιτώντας την αποπομπή των γαλάζιων στελεχών, ενώ σε αντίστοιχη ανακοίνωση έχουν προχωρήσει το ΜέΡΑ25 και το Κίνημα Αλλαγής.

«Δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να είναι απαραβίαστο. Θα διερευνήσουμε οποιαδήποτε καταγγελία, οποιαδήποτε υπόθεση. Ο εμβολιασμός δεν είναι παιχνίδι κλέφτες και αστυνόμοι, αφήνουμε τους παραβάτες στην ηθική απαξίωση της πολιτείας» ήταν το σχόλιο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους την περασμένη  εβδομάδα όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί, επιχειρώντας λίγες ημέρες αργότερα να «διορθώσει», υποστηρίζοντας πως το σύστημα είναι αδιάβλητο και τα παραπάνω αποτελούν εξαιρέσεις, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

πηγη: https://thepressproject.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου