Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 11 Νοέ 2011
Βράβευση για τον δήμο Αιγιαλείας στη Θεσσαλονίκη. Η βόρεια Ελλάδα ανακάλυψε την «Αιγιάλεια της ποιότητας» και την βράβευσε!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Επιτυχία για τον δήμο Αιγιαλείας και την ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ στην 8η διεθνή έκθεση POLIS 2011, 3-6 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο του δήμου ήταν το καλύτερο περίπτερο της έκθεσης, αποσπώντας το Βραβείο Καλύτερης Δημιουργίας. Ο λιτός αλλά ελκυστικός σχεδιασμός του περιπτέρου και η έξυπνη ανάδειξη των ιδιοτήτων της Αιγιάλειας έκανε εντύπωση και προκάλεσε τη βράβευσή του από τους διοργανωτές της HELEXPO. Όμως και οι επισκέπτες έδειξαν εντυπωσιασμένοι και ανταποκρίθηκαν ευχάριστα στο κάλεσμα συμμετοχής στον διαγωνισμό «Ανακαλύψτε την Αιγιάλεια της ποιότητας», απαντώντας στις ερωτήσεις και γνωρίζοντας την Αιγιάλεια.

 

Ο αντιδήμαρχος ανάπτυξης και οικονομικών Λεωνίδας Μαυρουδής, υπεύθυνος του όλου εγχειρήματος, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον πρόεδρο της HELEXPO κ. Μαυρίδη δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διάκριση αυτή, μιας και είναι πολύ σημαντική η προβολή του νέου δήμου μας και η διασύνδεση του ονόματός του με την ποιότητα. Η μέχρι τώρα προσπάθεια καθιερώνει σιγά-σιγά την Αιγιάλεια ως ελκυστικό και «απρόσμενο» προορισμό, ως Απρόσμενη Αιγιάλεια. Τώρα είναι καιρός να μεταφραστεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας του δήμου σε μετρήσιμο όφελος για την περιοχή και τις επιχειρήσεις της όλων των επιχειρηματικών τομέων (παραγωγή και μεταποίηση ποιοτικών τοπικών προϊόντων, παροχή υπηρεσιών εστίασης, κατάλυσης κ.ά). Η προσπάθεια πλέον θα συνεχιστεί με την ενεργή συμμετοχή των φορέων και επιχειρήσεων που συνθέτουν το ποιοτικό τουριστικό προϊόν της Αιγιάλειας. Στόχος του δήμου είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προτάσεων για τους επισκέπτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

 

Ο κ. Μαυρουδής έκανε μνεία και στους συντελεστές της επιτυχίας Σωτήρη Μπόλη (ιδέα, επιμέλεια, συντονισμός), Δημήτρη Κωστόπουλο (εικαστικά, δημιουργικό), Μαρία Μαυρουδή (εθελοντική αρχιτεκτονική επιμέλεια) και Μαρία Παπαγεωργίου (υποστήριξη και δημόσιες σχέσεις). Στην έκθεση ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαγεωργίου, ο οποίος υποστήριξε το περίπτερο του δήμου αλλά και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον χώρο της αυτοδιοίκησης και της τεχνολογίας σε διάφορους τομείς.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Το περίπτερο του δήμου βασίστηκε στην ιδέα να προσκληθεί ο επισκέπτης να "ανακαλύψει την Αιγιάλεια της ποιότητας" όχι απλά βλέποντας εικόνες αλλά να μάθει γι' αυτήν παίζοντας, ή να παίξει μαθαίνοντας. Στόχος ήταν να ταυτίσει τελικά την Αιγιάλεια με μερικές πολύ σημαντικές και οικείες έννοιες, συνώνυμες της ποιότητας και της αξίας.

Στην πλάτη/ τοίχο του περιπτέρου μήκους 7 περίπου μέτρων καταγράφονταν, με εικαστική απεικόνιση και κείμενα, μερικά από τα πιο σημαντικά, μοναδικά και αναγνωρίσιμα στοιχεία της περιοχής από την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φύση και τα προϊόντα της.

Ενδεικτικά αναφέρονται: η Αχαϊκή συμπολιτεία («Οι πρωτοπόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης»), η μαύρη Σταφίδα Βοστίτσα Π.Ο.Π. («Η μέλαινα άνασσα της Αιγιάλειας και της Πελοποννήσου»), τα Πριμαρόλια («Ο πολιτισμός της σταφίδας του 19ου αιώνα»), ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος («Από το κύμα στο χιόνι, από το 1896 στο σήμερα»), ο ορεινός ροδίτης οίνος Π.Ο.Π. («Από τον υψηλότερο αμπελώνα της Ελλάδας ο καλύτερος ροδίτης του κόσμου»), η πηγή και τα Ύδατα της Στυγός («Για τους μεγάλους όρκους θεών και θνητών, για την αθανασία και την τιμωρία»), η Ροδοζάχαρη (Μυστικιστική γλύκα τριαντάφυλλου από τους ροδώνες της μονής Ταξιαρχών»), η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας («Η απαρχή της επανάστασης του ’21»), η Βρύση της Γκόλφως («Του έρωτα η απόγνωση»), η Αρχαία Ελίκη («Η δική μας Ατλαντίδα»), Ωραία Αιγιώτισσα («Τραγουδισμένη ομορφιά των κοριτσιών του τόπου»).

Ο επισκέπτης του περιπτέρου, αφού δοκίμασε μαύρη σταφίδα Βοστίτσα (χορηγία Π.Ε.Σ.) και ροδοζάχαρη Ι.Μ. Ταξιαρχών Αιγίου, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι ερωτήσεων (φυλλάδιο του διαγωνισμού). Οι απαντήσεις των ερωτήσεων βρίσκονταν τριγύρω του, δηλαδή στον τοίχο του περιπτέρου, στο φυλλάδιο της Απρόσμενης Αιγιάλειας αλλά και στα βιβλία που υπήρχαν στο περίπτερο. Η κλήρωση ανάμεσα στους έχοντες απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις ανέδειξε τον τυχερό νικητή, ο οποίος θα φιλοξενηθεί δωρεάν για ένα διήμερο στην Αιγιάλεια (χορηγία ξενώνα Σήμαντρον), ώστε να την ανακαλύψει και από κοντά

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου