Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 20 Δεκ 2011
"Καμία αντιπαλότητα Πάτρας - Αιγίου  για το ΑΤΕΙ"!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ Κ.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ - Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Σειρά συνεργασιών είχε ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του Προέδρου του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών για "κατάργηση των Τμημάτων του Παραρτήματος Αιγίου" αλλά κι ενόψει της ευρείας σύσκεψης του Δήμου Αιγιάλειας, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής στην οποία και συμμετείχε, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση στο φλέγον ζήτημα της λειτουργίας του ΑΤΕΙ στο Αίγιο και κυρίως της ενίσχυσής του.

Ο Πολιτευτής έγινε δεκτός από τον συντοπίτη του Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Σπηλιόπουλο - ο οποίος νωρίτερα είχε πάρει την πρωτοβουλία συζήτησης του θέματος με την Υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου - και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με το νέο "σενάριο" που θέλει την πολιτική ηγεσία να προσανατολίζεται στην αναβάθμιση του Α.Τ.Ε.Ι Αιγίου με την μεταφορά εκεί των δύο λειτουργούντων Τμημάτων Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πατρών, με σκοπό την αυτονομία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην συμπρωτεύουσα της Αχαΐας. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πρότεινε στο κυβερνητικό στέλεχος, "η πολιτική αυτή να έχει ευρεία αποδοχή, αφού οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και θα ήταν φρόνιμο η επόμενη κυβέρνηση - εφόσον αυτή θα είναι της ΝΔ - να έχει από τώρα λάβει μια κάποια θέση για την πορεία του Α.Τ.Ε.Ι Αιγίου". Έτσι πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον πρώην Υπουργό και νυν Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλο - με τον οποίο συνομίλησε και ο Κώστας Σπηλιόπουλος - για να αποσαφηνιστεί πως "η ΝΔ στηρίζει το ΑΤΕΙ Αιγίου - που επί κυβερνήσεώς της άλλωστε πήρε το Τμήμα Οπτικής-Οπτικομετρίας - καθώς και το ενδεχόμενο μετακίνησης δύο επιπλέον Τμημάτων Παραϊατρικής κατεύθυνσης από την Πάτρα, με γνώμονα την ανάπτυξη αυτόνομης Σχολής στην Αιγιάλεια" .

Στην σύσκεψη που έγινε στο Αίγιο, ο υπ. βουλευτής, παρενέβη λέγοντας: "Από μία απερισκεψία ενός ανθρώπου, μια πόλη και μια ολόκληρη περιοχή τρέχει να προλάβει τα χειρότερα. Ουδείς - πλην του Προέδρου του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών Σ.Καπλάνη - δεν βλέπει τον παραμικρό λόγο παύσης της λειτουργίας του Παραρτήματος Αιγίου με τα δύο άκρως παραγωγικά και βιώσιμα Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Οπτικής - Οπτικομετρικής. Από τη στιγμή που υπάρχει η κτιριακή υποδομή και η πολιτική βούληση ανάπτυξης του ΑΤΕΙ Αιγίου - κάτω από παράλληλη επιστημονική και εκπαιδευτική καθοδήγηση - θα μπορούσε πράγματι να ωφελήσει η μεταφορά δύο ακόμα Τμημάτων εκεί σε παραϊατρική συνακολουθία. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει κάτω από πολεμικές συνθήκες για το Αίγιο από τον Πρόεδρό του Α.Τ.Ε.Ι Πατρών ούτε σε κατάσταση οξείας αντιπαράθεσης Αιγίου και Πάτρας, αφού τα συμφέροντα είναι κοινά, το ίδιο και η ζητούμενη αναπτυξιακή πορεία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Όποιος κατά συνέπεια πυροδοτήσει κλίμα έχθρας μεταξύ των μελών της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και των αρχών των δύο πόλεων, δεν θα΄χει προσφέρει παρά μονάχα κάκιστες υπηρεσίες στον τόπο μας. Απαιτείται ειλικρίνεια, επανασχεδιασμός, εξορθολογισμός και σύμπνοια για να καταλήξει η όλη συζήτηση σε αποτέλεσμα ουσιαστικό και χρήσιμο".

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου