Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 15 Δεκ 2011
Δημος Αιγιαλειας - Δεντρο Ευχών
Κλίκ για μεγέθυνση

Τις ευχές, που όλοι μας έχουμε ανάγκη, θα στείλουν τα παιδιά του Δήμου Αιγιαλείας την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αγ. Λαύρας, από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., όπου ήδη θα έχει στηθεί και φωτισθεί το «Δέντρο των ευχών». Τα παιδιά της Αιγιαλείας με τη βοήθεια του Αϊ Βασίλη και της Νεράιδας θα αναρτήσουν τις ευχές τους, τις οποίες θα γράφουν επάνω σε πολύχρωμα χαρτονένια αστέρια που θα τους δοθούν ή σε δικές τους κατασκευές που θα φέρουν έτοιμες.

Την ιδία ώρα γλυκές μελωδίες από φιλαρμονικές της Αιγιάλειας καθώς και από μαθητικές χορωδίες θα πλαισιώνουν τα δρώμενα.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει :

 

6:00 – 6:30 μ.μ. – ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΚΡΑΤΑΣ & ΑΙΓΙΟΥ

Η Φιλαρμονική Ακράτας, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Χρήστου Ασημακόπουλου και η Φιλαρμονική Αιγίου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, αποδίδουν εναλλάξ χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Κατά την αποχώρησή τους η μεν Χορωδία Ακράτας κατευθύνεται προς την οδό Κλεομένους Οικονόμου - Τρίγωνη Πλατεία η δε Φιλαρμονική Αιγίου προς την οδό Μητροπόλεως-Παναγιωτοπούλων μεταφέροντας το εορταστικό κλίμα στην πόλη.

6:30 – 7:00 μ.μ. – ΧΟΡΩΔΙΑ 10ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η Χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, υπό τη Διεύθυνση του κ. Αγγέλου Παπαγγελόπουλου, αποδίδει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

7:00-7:30 Μ.Μ. – ΧΟΡΩΔΙΑ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, υπό τη Διεύθυνση της κ. Μαρίας Παπαγεωργίου, αποδίδει παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα

7:30 – 8:00 Μ.Μ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου Ωδείου Αιγίου συμμετέχουν με βιολί, βιολοντσέλο και τραγούδι

 

Ενεργό ρόλο και δράση στην υποστήριξη της εκδήλωσης θα έχουν οι εθελοντές της «Ομάδα Α», που πρόσφατα συστήθηκε από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας.

«Η οικονομική κατάσταση μπορεί να μην μας επέτρεψε να έχουμε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά το «Δέντρο των ευχών» θα περιέχει ότι πολυτιμότερο υπάρχει για όλους μας – τις ευχές των παιδιών μας – τις οποίες εμείς οι μεγάλοι θα κληθούμε να πραγματοποιήσουμε. Στόχος μας είναι να ζωντανέψει η πόλη του Αιγίου αλλά και οι περιφερειακές πρώην έδρες των Δήμων, απαντώντας έτσι στα δύσκολα μηνύματα των καιρών με αισιοδοξία, συνεργασία και υποστήριξη στο διπλανό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας και Κοινωνικής Προνοίας κ. Ψυχράμη.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των ευχών είναι δωρεάν του Ανθοπωλείου «ΜΑΝΩΛΙΑ», τα γλυκίσματα που θα προσφερθούν στα παιδιά του Αρτοποιείου «ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ» και τα νερά και οι χυμοί του «ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΕΡΟ ΑΥΡΑ».

Λίγο πιο πέρα θα στηθεί το «Σπίτι της Αγάπης», όπου οι συμπολίτες μας θα καταθέτουν τη δική τους προσφορά αγάπης (τρόφιμα, παιγνίδια, ρούχα) για όσους τα έχουν ανάγκη. Τα είδη αυτά θα τα συγκεντρώνουν και θα τα καταγράφουν εθελοντές της Ομάδας Α, του εθελοντικού γραφείου που συστήθηκε πρόσφατα με απόφαση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο χωριό με 10 παραμυθένια αυτόφωτα σπιτάκια, που θα παρουσιάζουν την εικόνα ενός χωριού με σπίτια φωτισμένα τη νύχτα θα στηθεί επίσης στην Πλ. Αγ. Λαύρας συμπληρώνοντας το διάκοσμό της και θα μετατραπεί σε στέκι μικρών και μεγάλων.

Στην προσπάθειά μας αυτή όπως ανέφερε η κ. Ψυχράμη φιλοδοξούμε να έχουμε σύμμαχό μας όλες τις δυνάμεις του τόπου, τους φορείς, τον εμπορικό κόσμο και όλους τους δημότες, μικρούς και μεγάλους και απεύθυνε έκκληση προς όλους να σεβαστούν το Χριστουγεννιάτικο χωριό και να φροντίζουν για την ασφάλεια και την προστασία του.

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου