Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 13 Δεκ 2011

 

 

Αίγιο 9/12/2011

 

Εμείς οι Αντιπρόσωποι – Μέλη της Δύναμης του Ε.Κ.Αιγίου που λάβαμε μέρος στις εργασίες της 2ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 9-12-2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, ομόφωνα εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα.

 

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στις αποφάσεις της Κυβέρνησης και στα σκληρά, άδικα, αντιλαϊκά – αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που για άλλη μια φορά φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και τους οδηγούν στην πείνα, την ανεργία, την εξαθλίωση, στο περιθώριο, χωρίς δικαίωμα στη ζωή και την κοινωνία.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κρίση .Φθάνει πια. Όχι άλλα βάρη σους εργαζόμενους.

Αυτοί που έχουν την ευθύνη να πληρώσουν.

Οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές δεν δημιούργησαν το πρόβλημα της οικονομίας.

 

Ο κυβερνητικός προϋπολογισμός της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας του 2012, είναι προϋπολογισμός φοροεπιδρομής, ισοπέδωσης των κοινωνικών παροχών και υποταγής των εργαζομένων και των πολιτών στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών.

 

Με τα νέα μέτρα για τον Ιδιωτικό, Δημόσιο, Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τις ΔΕΚΟ, τις δραματικές περικοπές μισθών, τις εφεδρείες – απολύσεις, την φοροεπιδρομή, την αμφισβήτηση των κλαδικών συμβάσεων, ακόμη και της ΕΓΣΣΕ οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, χωρίς βέβαια να αντιμετωπίζεται το τεράστιο πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων, δεδομένου ότι οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέπτες παραμένουν στο απυρόβλητο και απολαμβάνουν τα αγαθά των <<κόπων>> τους!

 

Η εφαρμοζόμενη πολιτική αφαιρεί πόρους και εισοδήματα από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύει την ανεργία, το χρέος, τα αδιέξοδα της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Απορρίπτουμε τις δραστικές περικοπές και τα νέα άδικα φορολογικά βάρη του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2012, αλλά και τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο, τα οποία αποτελούν ομολογία της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής και των δυσμενών αποτελεσμάτων στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας.

 

Λέμε ΟΧΙ στον Προϋπολογισμό λιτότητας και μνημονίων!

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ

• Στη μόνιμη και διαρκή λιτότητα, την κατάργηση των κοινωνικών παροχών, την υποταγή των εργαζομένων και των πολιτών στις πιο ακραίες απαιτήσεις των <<αγορών >> και των τραπεζιτών.

• Στις εφεδρείες ίσον Απολύσεις, την ανεργία, την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Το Δημόσιο να βελτιωθεί πρέπει , όχι να διαλυθεί.

• Στην ανατροπή και αμφισβήτηση των ΣΣΕ στον Ιδιωτικό Τομέα στις ΔΕΚΟ, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις Τράπεζες.

• Στις νέες δραματικές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

• στο δραστικό περιορισμό της Λίστας των ΒΑΕ και την περαιτέρω περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

• Στην εκποίηση ίσον ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, στρατηγικής σημασίας και κοινωνικού οφέλους.

• Στην φοροεπιδρομή κατά των μόνιμων και σταθερών <<υποζυγίων >> που πληρώνουν και διπλοπληρώνουν φόρους.

• Στην περικοπή και τη συμπίεση του επιδόματος ανεργίας και των άλλων κοινωνικών παροχών.

• Στην πλήρη και ανεξέλεγκτη ελαστικοποίηση και καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων και των βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Λέμε ΟΧΙ στα δεσμά των Μνημονίων των άδικων, σκληρών, υφεσιακών και αδιέξοδων φορολογικών, οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων του προϋπολογισμού.

 

Διεκδικούμε μια άλλη πολιτική και έναν προϋπολογισμό ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αποδεσμευμένο από τα δεσμά των μνημονίων.

 

Να πληρώσουν οι ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, οι ΠΡΟΝΟΜΙΟΧΟΙ, οι ΕΝΟΧΟΙ! Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό.

 

Δεν δείχνουμε καμία ανοχή στη μνημονιακή πολιτική, στις απολύσεις, στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. ΟΙ εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας θ’ αγωνιστούν να ανατρέψουν τα αντεργατικά μέτρα και να ανατρέψουν αυτή την κυβέρνηση της καταστροφής.

Ο λαός δεν ξεχνά.

 

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

Η Αιγιάλεια έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα και έχει υποστεί ανεπανόρθωτα χτυπήματα τα τελευταία 25 χρόνια, (Αποβιομηχάνιση – δύο καταστροφικοί σεισμοί, πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές).

Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, ο Τουρισμός σε ύφεση, η οικοδομή βρίσκεται σε κατακόρυφη πτώση. Καθημερινά εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στα Τουριστικά επαγγέλματα καθώς και οι οικοδόμοι κινδυνεύουν να μη θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας και να μην έχουν και το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην επιδότηση από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Οι Άνεργοι στην Αιγιάλεια έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

 

ΕΑΣ ΕΒΟ ΑΙΓΙΟΥ

Αποτελεί εθνική προδοσία η διάλυση, το κλείσιμο ή το ξεπούλημα της Αμυντικής Βιομηχανίας γενικά και της ΕΒΟ Αιγίου ειδικά, όταν μάλιστα είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής φορητού οπλισμού όπου δαπανήθηκαν 18.000.000€ για την μηχανολογική του αναβάθμιση και το καθιστούν ένα από τα κορυφαία εργοστάσια στον κόσμο, στο είδος του.

Η απαξίωση της Ε.Β.Ο. (Ε.Α.Σ.) πρέπει να σταματήσει.

Η υλοποίηση της σύμβασης για τη παραγωγή του οπλικού συστήματος 5,56 ή όποιου άλλου προϊόντος, θα ενισχύσει παραγωγικά, οικονομικά και ψυχολογικά τους εργαζόμενους της Ε.Β.Ο (Ε.Α.Σ. Αιγίου) και την αγορά της περιοχής μας.

 Να παραμείνουν εκτός εφεδρείας οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ (ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).

 Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους των ΕΑΣ(ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ) που παραμένουν απλήρωτου 2 1/2 μήνες.

ΙΚΑ ΑΙΓΙΟΥ

Είναι ντροπή για τους ασφαλισμένους εν έτος 2011 να στοιβάζονται από τα άγρια μεσάνυχτα στο Γκισέ του ΙΚΑ Αιγίου για να πάρουν το μαγικό χαρτάκι της ιατρικής εξέτασης. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι χάνουν πολύτιμες ώρες και πολλές φορές δημιουργούνται και έκτροπα.Επιτέλους να ισχύσει και στο Αίγιο το τηλεφωνικό ραντεβού!

 

Α ΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ:Να παραμείνουν ανοικτές οι σχολές του Α ΤΕΙ στο Αίγιο. Ξεπερνάει τα όρια της λογικής το κλείσιμο τους.

Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ σε νεκρή πόλη δεν θα περάσει!

ΟΙ μνημονιακοί Βουλευτές του νομού Αχαΐας είναι για μας ανεπιθύμητα πρόσωπα.

 

Οι Αντιπρόσωποι του Ε.Κ.Α.

Με Εντολή της Γ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΛΑΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΕΡ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου