Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 11 Ιαν 2012
Άλλα  δυο τμήματα  για το ΤΕΙ Αιγίου ζητά η Δημοτική Αρχή
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Με τις διαρρέουσες εδώ και ένα χρόνο ανεπίσημες πληροφορίες ότι τα δυο τμήματα του ΤΕΙ Αιγίου θα συγχωνευθούν στο ΑΤΕΙ Πατρών, πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2011.στο αμφιθέατρο της σχολής του ΤΕΙ Αιγίου ημερίδα υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Γ. Φιλιππόπουλου και των προϊσταμένων των ΤΕΙ Φυσιοθεραπέιας και Οπτικής –Οπτομετρίας κκ. Ηλία Τσέπη και .

 

Στη ημερίδα παρευρέθηκαν ο Αιγιώτης υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιωτόπουλος, οι βουλευτές του νομού κ .κ. Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος, και Ν. Νικολόπουλος, οι πολιτευτές κκ. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, και Άγγελος Τσιγκρής, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας κ. Δ. Κολοκοτρώνης, ο αντιδήμαρχος κ. Λ. Μαυρουδής, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και καθηγητής του ΤΕΙ Οπτικής - Οπτομετρίας κ. Χρ. Σπηλιωτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι των ελασσόνων αντιπολιτεύσεων κκ. Π. Γιαννούλης και Κολοκοτρώνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, οι Αιγιαλείς εκπρόσωποι της ΠΑΕΚ στο επιμελητήριο, οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ Αιγίου, ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ο πρόεδρος της ΠΕΣ κ. Σωτηρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Παπαδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. κ. Ν. Τσάνης και ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

 

 

Στάθης Θεοδωρακόπουλος: «Θα κινηθούμε επιθετικά να διεκδικήσουμε και τα άλλα δυο υπεσχημένα ΤΕΙ»

Ο δήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν στην ημερίδα, αναφερόμενος για την επικρατούσα κατάσταση και την ανασφάλεια που επικρατεί στην περιοχή του Αγίου αλλά και όλης της περιοχής μετά τις ανακοινώσεις περί συγχωνεύσεων του ΤΕΙ Αιγίου στο ΑΤΕΙ Πατρών ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι νέες Καλλικρατικές αρμοδιότητες με τις νέες δομές στην τοπική αυτοδιοίκηση μας δημιούργησαν νέα δεδομένα που μας φέρνουν να διαχειριστούμε μια «βάρβαρη» κατάσταση χωρίς πόρους και προσωπικό όπως: τη συγχώνευση και ένωση των π. έξι δήμων, τη συγχώνευση των εκατό Νομικών Προσώπων της Αιγιάλειας σε δυο, τη ένωση Φιλαρμονικών, χορωδιών, Πολιτιστικών Συλλόγων, την ανάθεση μεταφοράς των μαθητών, την επισκευή και διόρθωση των αιθουσών των σχολείων, την πολεοδομία Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, τη διεύθυνση Γεωργίας, την Πρόνοια. Από την άλλη πλευρά προσπαθήσαμε να μη συγχωνευτούν τα λύκεια και τα Γυμνάσια Ακράτας και Αιγείρας( καταφέραμε σε πρώτη φάση την αναστολή των συγχωνεύσεων) προσπαθήσαμε να μη φύγει ΙΚΑ Ακράτας( τελικά συγχωνεύθηκε στο ΙΚΑ Αιγίου), προσπαθήσαμε να μην κλείσει η Οικονομική Εφορία Ακράτας (τελικά ενσωματώθηκε στην Οικονομική Εφορία Αιγίου για την οποία τώρα προσπαθούμε να μη συγχωνευτεί στην Οικονομική εφορία Πατρών), προσπαθούμε να μη φύγει το τελωνείο του Αιγίου και πάει στην Πάτρα, προσπαθούμε να μη φύγει το Νοσοκομείο Αιγίου και πάει στο Ρίο, προσπαθούμε να μην κλείσει η ΕΒΟ, και τώρα προσπαθούμε να μην κλείσει και το ΤΕΙ Αιγίου.

Κύριε Υπουργέ κύριοι βουλευτές επειδή εσείς ψηφίζετε, θέλω να σα; Επισημάνω ότι υπάρχουν υπηρεσίες διεφθαρμένες που πρέπει να κλείσουν, υπάρχουν υπηρεσίες που δεν λειτούργησαν σωστά. Με το κλείσιμο της Εφορίας του Αιγίου σημαίνει ότι 35.000 άτομα θα μεταφέρονται στην Πάτρα για να κλείσουν βιβλία, ενώ με το κλείσιμο του Τελωνίου Αιγίου 2.000 άτομα θα μεταφέρονται στην Πάτρα για να εξαγάγουν τα προϊόντα τους(κρασιά, σταφίδες, λάδια, εσπεριδοειδή κ.ά), εν ονόματι κρατικού οικονομικού οφέλους από δέκα δημόσιους υπαλλήλους! Ακούγεται δε ότο το πρωτοδικείο του Αιγίου θα συγχωνευθεί με το Πρωτοδικείο Πατρών και ότι θα κλείσει το εφετείο Πατρών και θα γίνει ένα Εφετείο για όλη την Πελοπόννησο στην Τρίπολη.

Μέσα σε αυτήν την νέα διαμορφούμενη κατάσταση είναι και η συγχώνευση του ΤΕΙ Αγίου στο ΑΤΕΙ Πατρών. Όπως γνωρίζεται το ΤΕΙ Αιγίου στεγάζεται στις εγκαταστάσεις και τους χώρους του π. εργοστασίου της Χαρτοποιίας Αιγίου που έκλεισε πριν χρόνια και η δημοτική αρχή του Λ. Σιαβελή, το αγόρασε - ( με δάνειο που ακόμα ξεπληρώνεται) - στον πλειστηριασμό (1999) που έγινε έναντι 600 εκατομ. δρχμ. Το 2003 ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης υπεσχέθη να κάνει το παλιό εργοστάσιο χώρο στεγάσεως του πρώτου ΤΕΙ (Φυσικοθεραπείας) για την πόλη του Αιγίου. Σε πρώτη φάση ο π. δήμαρχος Αλ. Μέγαρης παραχώρησε 40 στρέμματα και ο επόμενος δήμαρχος κ. Γ. Περπής παραχώρησε 70 στρέμματα με τους όρους στο συμβόλαιο ότι θα λειτουργούσε στο Αίγιο η πρώτη σχολή ΤΕΙ, σε δυο χρόνια θα έρχονταν η δεύτερη σχολή ΤΕΙ και μέχρι το 2010 θα έπρεπε να υπάρχουν τέσσαρα τμήματα σχολών του ΤΕΙ Αιγίου, με στόχο την απόκτηση ενός ανεξάρτητου πανεπιστημιακού ΤΕΙ στην περιοχή μας.

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, έδωσε το δεύτερο ΤΕΙ Οπτικής - Οπτομετρίας στην πόλη του Αιγίου με υπουργό τον Αχαιό Άρη Σπηλιωτόπουλο. Έτσι δημιουργήθηκαν δυο επιτυχημένα ΤΕΙ ιατρικής κατεύθυνσης, με αριθμό 1200-1300 φοιτητών, που αποτελούν ένα ζωντανό πολιτισμικό, οικονομικό κύτταρο, και έχει γίνει ένα σπουδαίο πνευματικό και ερευνητικό έργο φιλοξενώντας πανεπιστήμια και συμμετέχοντας σε συνέδρια, όπου διδάσκουν και Αιγιαλείς καθηγητές.

Αυτό το ζωντανό ΤΕΙ Αιγίου που στεγάζεται σε δικό του κτήριο 18.000τ.μ , ο προϊστάμενος του ΑΤΕΙ Πατρών κ. Καπλάνης, περιέργως πρότεινε την κατάργησή του, κάνοντας ένα μεγάλο λάθος προτείνοντας συγχωνεύοντάς το στο ΑΤΕΙ Πατρών. Δεν έχει το δικαίωμα ο κ. Καπλάνης να λέει ειρωνικά, ότι δεν υπάρχει ΤΕΙ Αιγίου αλλά Πάτρας. Μίλησα μαζί του και μου απάντησε ότι δεν είναι πολιτικός και το θέμα αφορά την πολιτεία. Γι’ αυτό κάλεσα τους πολικούς απόψε στην ημερίδα να ακούσουμε τις θέσεις όλων και να αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι. Δεν θα παρακαλάμε μη μας τα πάρετε, αλλά θα κινηθούμε επιθετικά να διεκδικήσουμε και τα άλλα δυο υπεσχημένα ΤΕΙ στον τομέα της Υγείας.».

 

Ν. Νικολόπουλος «Πρέπει κάποια τμήματα ΤΕΙ να φύγουν από την Πάτρα για το ΤΕΙ Αιγίου»

«Δυο πρωθυπουργοί από τα δυο μεγάλα κόμματα υπεσχέθησαν την ίδρυση των σχολών ΤΕΙ Αιγίου και μείς πρέπει να τα υλοποιήσουμε. Αν για την ολοκλήρωση πρέπει κάποια τμήματα να φύγουν από την Πάτρα, να φύγουν από την Πάτρα. Αν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πατρών ο κ. Καπλάνης είχε αποφασίσει συλλογικά όφειλε να ήταν εδώ σήμερα, απέναντι στα νέα παιδιά, απέναντι σε όλους εμάς, απέναντι στην πόλη, για να μας πει αν είναι μονόδρομος αυτή η απόφαση. Διότι η τρόικα έχει κάνει και άλλα ακατανόητα πράγματα. Δεν είναι ότι πάντα σκέπτεται λογικά, αφού νομίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν με 300Ευρώ. Η τρόικα μπορεί να νομίζει ότι πρέπει να πάνε από τον υπερπληθωρισμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε ένα σύστημα που δεν θα αποδώσει όπου οι νέοι φοιτητές δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ακόμα κι’ αν πέτυχαν. Το κόμμα της Ν.Δ θα διαμορφώσει την τελική της θέση για το επιτυχημένο πείραμα με το ΤΕΙ Αιγίου, αφού ακούσει και την τελική άποψη της δημοτικής αρχής και μέχρις ότου αναληφθεί η νομοθετική πρωτοβουλία, θα διατυπώσουμε επίσημα και τη δέσμευση της Ν.Δ. Αν πρέπει να γίνει κάποιος περιορισμός, μπορεί να γίνει στο ΤΕΙ της Πάτρας και σε όποια τμήματα κριθεί ότι πρέπει να έρθουν στο Αίγιο. Ο κ. Καπλάνης πολιτεύεται «εν τη ευρεία εννοία» στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ αι δεν έχει την αυθεντία κανένας είτε είναι καθηγητής του ΑΤΕΙ είτε είναι πολιτικός. Ο κ. Καπλάνης δεν έχει το δικαίωμα να οχυρώνεται πίσω από την αντίληψη ότι πράγματι πρέπει να διαλέξουμε ποιες δομές θα κρατήσουμε. Οι εκλογές που έρχονται θα είναι οι εκλογές του «δεν έχουμε λεφτά» και θα κληθούμε όλοι να θέσουμε τις προτάσεις μας υπ’ όψη σας για ποιες δομές θα πρέπει να κρατήσουμε, σχολικούς τροχονόμους, βοήθεια στο σπίτι, ΤΕΙ στο Αίγιο και την Αμαλιάδα. Στο ΤΕΙ Αιγίου γίνεται μια σοβαρή δουλειά σε επιστημονικό επίπεδο και με την προτίμηση πολλών νέων γι αυτό το ΤΕΙ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη και δεν αποτελεί πολιτική φλυαρία. Πρέπει να φύγουν δυο σχολές από την Πάτρα και να έρθουν στο Αίγιο»’

 

Κ. Σπηλιόπουλος: «Η περαιτέρω αναπτύξει του ΤΕΙ Αιγίου είναι εφικτή»

 

«Συζητάμε για ένα θέμα για το ΤΕΙ του Αιγίου που είναι συνεχώς στην επικαιρότητα στην πόλη μας και στην Αιγιάλεια. Είμαι υπερήφανος για το ΤΕΙ Αιγίου διότι είμαι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν για να ξεκινήσει αυτή η πορεία, και αισθάνομαι ικανοποίηση βλέποντάς το να μεγαλώνει να αποκτά φοιτητές που βγαίνουν στην κοινωνία με εφόδια. Αυτό το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα έχει ταυτιστεί με την πόλη του Αιγίου. Χαίρομαι που ο δήμος πήρε αυτή την πρωτοβουλία, για να συζητήσουμε όχι αυτά που συζητούνται στο παρασκήνιο για την απομάκρυνση του ΤΕΙ, αλλά την περαιτέρω ανάπτυξή του, για να γίνει ένα αυτόνομο ΤΕΙ. Δεν συζητάμε τι ωφελεί το ΤΕΙ την πόλη και την οικονομία του Αιγίου. Η συζήτηση ξεκινά από εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το ΤΕΙ Αιγίου έχει σπουδαίες επιδόσεις, έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας, έχει φοιτητές που αποφοιτούν σε κανονικό χρόνο, έχει οικονομική λειτουργία, έχει τη δυνατότητα να παίρνει και αποφοίτους άλλων σχολών. Δεν είναι ένα ΤΕΙ που υπολειτουργεί, που έχει προβλήματα ή που θα στεγαστεί. Έχει όλα τα προσόντα για να αναπτυχθεί να διατηρηθεί και να γίνει ένα αυτόνομο ΤΕΙ. Έχει πολλά πλεονεκτήματα:

-όταν ιδρύθηκε υπήρξε πρόνοια για να ιδρυθούν πολύ καλές σχολές

-έχει στέγη σε μια τεράστια έκταση

-στην συζήτηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ για πόρους από άλλες πηγές και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΤΕΙ Αιγίου είναι ίσως το μοναδικό λόγω της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που μπορεί να αντλήσει πόρους δικούς του και να μη χρειάζεται μόνο την κρατική επιχορήγηση για να λειτουργήσει και να διατηρηθεί.

 

 

Συνεχώς μιλάμε για την αποκέντρωση, την περιφερειακή ανάπτυξη. Στο εξωτερικό δεν αναπτύσσονται όλα τα Ιδρύματα σε μια πόλη. Κάθε πόλη έχει την ταυτότητά της μέσω των δυνατών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αυτό μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα δυνατές σχολές σε δυνατές πόλεις που να εξυπηρετούν τις ακαδημαϊκές ανάγκες και να εξυπηρετούν τοπικές οικονομίες που είναι και το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση.

Επειδή έχει ξεκινήσει ένας διάλογος, μπορεί να μην έχει κάνει κανένα έγγραφο για την κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών κ. Καπλάνης. Πράγματι δεν έχει γίνει τέτοιο έγγραφο, αλλά στις αρχές του 2012 θα ανοίξει μια τέτοια συζήτηση για την πορεία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τις συγχωνεύσεις, για την συγκρότησή τους, για οικονομία και γενικά να μπει σε άλλη λειτουργία το εκπαιδευτικό σύστημα. Σ’ αυτή τη συζήτηση που θα ξεκινήσει το ΤΕΙ Αιγίου πρέπει να έχει εφόδια και επιχειρήματα για να πετύχει αυτά που θέλουμε. Πιστεύω ότι η περαιτέρω αναπτύξει του ΤΕΙ Αιγίου είναι εφικτή. Έχει δυο σχολές παραϊατρικών επαγγελμάτων. Μπορεί να έχει ακόμα δυο σχολές, ή δυο καινούργιες ή δυο από την Πάτρα. Σήμερα στην Πάτρα λειτουργούν 17 σχολές μεταξύ των οποίων και δυο παραϊατρικών επαγγελμάτων, Νοσηλευτική και Λογοθεραπείας που μπορούν να μεταφερθούν στο Αίγιο ικανοποιώντας όλα τα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Χαίρομαι που και ο Ν. Νικολόπουλος εκ μέρους της Ν.Δ. έχει την ίδια άποψη και με όλους τους φορείς της Αιγιάλειας μπορούμε να το πετύχουμε.

Επισκέφτηκα πριν από λίγες μέρες την Υπουργό Παιδείας κα Διαμαντοπούλου και συζητήσαμε το θέμα. Η ίδια με διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε είδε μπροστά της, χαρτί που να δείχνει ότι το ΤΕΙ Αιγίου είναι προβληματικό ή ότι χρειάζεται κατάργηση. Σε έγγραφα του υπουργείου που μου έδωσε διαφαίνεται ότι και το ΤΕΙ Αιγίου έχει καλά χαρακτηριστικά με πληροφόρησε ότι μια τέτοια πρόταση σαν αυτή που κατέθεσα προηγουμένως είναι εφικτή, βιώσιμη και λογική και θα τύχει της υποστήριξης του Υπουργείου. Πρέπει να τη στηρίξουν οι φορείς του νομού. Η Πάτρα και το Αίγιο είναι πια δίδυμες πόλεις, ζουν μαζί, καθημερινά οι πολίτες έχουν επικοινωνία από Πάτρα προς Αίγιο ή αντίθετα όπως οι πολίτες από Αθήνα προς Πειραιά».

 

Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος βουλευτής ΠΑΣΟΚ):

 

«Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη μου για την απουσία εκπροσώπησης του ΤΕΙ της Πάτρας. Με αφορμή αυτή η σύσκεψη απόψε και τον εθνικό διάλογο που θα ξεκινήσει για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, εγώ θα καταθέσω εκ των προτέρων τις απόψεις μου και θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω βασιζόμενος σε τρεις άξονες τη θετική μου στάση.

1-Αχαΐα δεν είναι η Πάτρα. δήμος της Πάτρας δεν είναι η πλατεία Γεωργίου ή δήμος Αιγιάλειας δεν είναι τα «Ψηλαλώνια». Με την έννοια αυτή θα πρέπει να αποκεντρώσουμε όλες τις δραστηριότητες σε όλα τα μήκη και πλάτη και όχι να δημιουργήσουμε λίγους αναπτυξιακούς πόλους στις μεγάλες πόλεις και όλοι οι άλλοι θα εξαφανιστούν λόγω υστέρησης της ανάπτυξης. Η πολιτική μου αυτή άποψη δίνει εμμέσως πλην σαφώς την απάντηση, στην λειτουργία και αναβάθμιση του ΤΕΙ Αιγίου.

2- Πολύ σωστά έκαναν οι προηγούμενοι δήμαρχοι να ιδρύσουν τις δυο σχολές του ΤΕΙ Αιγίου με εξειδικευμένο επιστημονικό πεδίο που είναι πολύ χρήσιμα για την τοπική κοινωνία. Η αναβάθμιση του ΤΕΙ Αιγίου και αυτών των τμημάτων, σαφέστατα εξυπηρετούν την παραπάνω αναγκαιότητα αφού λειτουργούν σε περιοχή που υπάρχουν σχετικές ιατρικές και θεραπευτικές δομές- νοσοκομείο Αιγίου, Ρίου, Αγ. Ανδρέα- άρα υπάρχει χώρος έτσι ώστε να αναπτυχθούν αυτά τα τμήματα και συνεπώς να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις.

3-Αυτά τα δυο τμήματα δεν είναι δυνατόν να υποβαθμιστούν ή να καταργηθούν. Και εγώ θα ενώσω τη δική μου φωνή και τις δικές μου προσπάθειες για αν πετύχουμε το καλύτερο.

 

Προϊστάμενος ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας

«Το τμήμα μας της φυσικοθεραπείας είναι ένα από τα τέσσερα της Ελλάδος και εισάγονται περισσότεροι φοιτητές από αυτό των Αθηνών και πολύ περισσότερους από της Θεσσαλονίκης και από της Λαμίας.

Έχουμε διοργανώσει ένα Πανελλήνιο Συνέδριο στο Αίγιο, πολλές ημερίδες, αν και είμαστε τέσσερα μέλη- όταν στα υπόλοιπα τμήματα είναι τριπλάσιοι- δημοσιεύουμε σε ξένα περιοδικά και υπογράφουμε σαν καθηγητές του ΑΤΕΙ Πάτρας/παράρτημα Αιγίου.

Με αυτά τα επιχειρήματα θα είμαστε παρόντες».

 

Χρ. Σπηλιωτόπουλος καθηγητής ΤΕΙ Αιγίου

«Το θέμα πήρε την ανάλογη διάσταση όταν το φέραμε ως αντιπολίτευση στην προηγούμενη τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αιγιάλειας. Είχαμε αρχίσει να το συζητάμε από το Γενάρη του 2011, αλλά δυστυχώς μετά από ένα χρόνο τώρα άρχισε να συζητείται το θέμα του ΤΕΙ Αιγίου. Θα περίμενα κ. δήμαρχε να είχαμε κάνει κάποια βήματα περισσότερα και να έχουμε στελεχώσει γραμματειακά το τμήμα Οπτικής - Οπτομετρίας. Η παραχώρηση του κτηρίου της χαρτοποιίας και του οικοπέδου για τη στέγαση του ΤΕΙ, προϋποθέτουν μια καλύτερη τύχη για τις σχολές του. Μετά την ανάδειξή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποια πολιτική εκμετάλλευση η οποία θα ήταν καλό να αποφεύγεται και όλοι οι φορείς ενωμένοι να αγωνιστούν για την καλύτερη τύχη του ΤΕΙ Αιγίου».

 

Μαλεβίτη- καθηγήτρια ΤΕΙ Αιγίου

 

«Ο κ. Καπλάνης είπε ότι ο δήμος Αιγίου έχει αφήσει τη στέγη του ΤΕΙ χωρίς να την επιδιορθώνει. Τα δυο τελευταία χρόνια που διδάσκω παρατηρώ μια εικόνα εγκατάλειψης και αναρωτιέμαι ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη συντήρηση του ΤΕΙ Αιγίου. Αυτό είναι ένα θέμα που υποτιμά την πόλη του Αιγίου και το ΤΕΙ αυτό καθ’εαυτό. Εάν κτηριακά δεν μπορεί να σταθεί απαξιώνεται και το ίδιο το κτήριο του ΤΕΙ αλλά και οι φοιτητές πλέον δεν το υπολογίζουν. Βλέπω τους φοιτητές να καπνίζουν και να πετάν τα τσιγάρα τους κάτω. Επισκέφθηκα τις τουαλέτες όπου οι «μπαταρίες» έχουν πέσει μέσα στους νιπτήρες. Η κατάσταση που επικρατεί δεν τιμά το ΤΕΙ Αιγίου. Καλό είναι να λέμε και για τα υπόλοιπα τμήματα που ζητούμε αλλά πρωτίστως πρέπει να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια του υπάρχοντος ΤΕΙ, διότι η εικόνα που αυτή τη στιγμή δίνει δεν είναι αυτή η οποία πρέπει.»

Απαντώντας ο δήμαρχος στις καταγγελίες της κας Μαλεβίτη επεσήμανε: «Υπεύθυνος για τη συντήρηση του δημοσίου κτηρίου του ΤΕΙ Αγίου που ανήκει στο ΑΤΕΙ Πατρών και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, είναι ο κ. Καπλάνης και η τεχνική υπηρεσία του ΑΤΕΙ Πατρών.

 

Φωτόπουλος Δ/της Νοσοκομείου

Θα στηρίξουμε την επέκταση και την ενδυνάμωση του ΤΕΙ. Πιστεύω ότι αν όλοι βάλουμε σαν στόχο την ενδυνάμωση του ΤΕΙ Αιγίου, θα τα καταφέρουμε.

 

Δ. Καλογερόπουλος

 

«Το κυρίαρχο είναι ότι καθυστερήσαμε να αναδείξουμε το θέμα. Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Θα ήταν απαραίτητο μετά από την απόφαση που θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο και με τις ενέργειες του υφυπουργού και των βουλευτών του νομού και ιδιαίτερα των δυο μεγάλων κομμάτων, να υπάρξει κατοχύρωση των σχολών του ΤΕΙ Αιγίου με την απόκτηση ΦΕΚ».

 

Δ. Τριανταφυλλόπουλος

 

«Η ομολογία της υπουργού παιδείας κας Διαμαντοπούλου και του υφυπουργού κ. Κ Σπηλιόπουλου και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο παιδείας της Ν.Δ. κ Άρη Σπηλιωτόπουλο, ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η ενίσχυση του ΤΕΙ Αιγίου με άλλες δυο σχολές, θα πρέπει να έχει και την υλοποίησή του.»

 

Βαρνακιώτης –Δ/της Βθμιας; Εκπαίδευσης

«Ο κ. Καπλάνης γνωρίζει ότι υπάρχει μια τεράστια οικονομική κρίση. Το Υπ. Παιδείας είπε ότι έχουμε δίκιο. Με την διαβούλευση θα προταθούν να καταργηθούν ομοειδή ΤΕΙ. Επειδή ο κ Καπλάνης βλέπει ότι προκειμένου να κλείνουν ΤΕΙ της Πάτρας προσπαθεί να μαζέψει το ΤΕΙ Αιγίου στην Πάτρα».

 

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου