Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 13 Νοέ 2013

Άρθρο παρέμβαση του Προέδρου του Ε&ΕΣΠ Γ. Ρώρου

 

 

 

Αυτές τις σκέψεις απεφάσισα να τις γράψω Τρίτη 4/11/2013 μεσάνυχτα αφού άκουσα τα Δελτία Ειδήσεων των καναλάρχων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, των δικών μας τοπικών καναλιών και μπήκα σε 3-4 site για τους σχολιασμούς και τα παραλειπόμενα της Κυριακάτικης Αργίας.

Εμετική διάθεση μου δημιούργησαν τα πυώδη ψέματα, οι υπερβολές, τα βλακώδη επιχειρήματα, η έπαρση, η μονοσήμαντη προβολή γεγονότων, η φαιδρότητα , η γελοιότητα , το μίσος κατά του ανθρώπου, και η επίθεση κατά των δικαιωμάτων, η ισοπεδωτική διάθεση τελείωμα δεν είχε…

Είδαν οι «μεγαλοαμειβόμενοι υπάλληλοι» του «Υπουργείου Υποανάπτυξης», «δημοσιογράφοι» ότι στην Πάτρα η αγορά δούλεψε κανονικά όταν η αγορά έκλεισε 99%, άλλοι είδαν ότι προπηλακίστηκαν καταναλωτές!!!

Άλλους τους ενόχλησε η κομματική ταυτότητα αυτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση(ο φασισμός στο μεγαλείο του), άλλους ενόχλησαν οι σφυρίχτρες, οι ντουντούκες, τα συνθήματα γενικά οι συγκεντρώσεις. Δεν είδαν το πάθος και το πλήθος, δημοσιογράφοι των «σαλονιών μεγαλοκαναλάρχων» και των «μυστικών κονδυλίων» .

Τι δεν είδαν οι «Δημοσιογράφοι» …….

- Δεν είδαν ότι το 95% των καταστημάτων της Πάτρας είχαν από ημέρες στις βιτρίνες τους την αφίσα του Εμπορικού Συλλόγου που έγραφε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.

- Δεν είδαν την μεγαλειώδη συγκέντρωση πορεία εμπόρων, εμποροϋπαλλήλων, καταναλωτών.

- Δεν είδαν τα απελπισμένα, τρομαγμένα πρόσωπα υπαλλήλων (κοριτσιών 20-25 χρονών) που τα έβαζαν από τις πίσω πόρτες από 8:30π.μ. !!!

- Δεν είδαν δεν άκουσαν ότι η απειλή ήταν, η έρχεσαι και εργάζεσαι ή απολύεσαι.

- Δεν είδαν – δεν άκουσαν ότι δεν πληρώνεται το 75% την Κυριακή.

- Δεν είδαν – δεν άκουσαν ότι για την εργασία της Κυριακής θα σας δώσουμε μια άλλη ημέρα ρεπό.

- Δεν είδαν – δεν άκουσαν τα μηνύματα της εκκλησίας του Αρχιεπισκόπου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών.

Με στόμφο θα πουν ότι το επίσημο κράτος, οι υπηρεσίες, ο Νόμος και ένα σωρό λόγια κενά, αέρας.

- Ποιοι έλεγχοι έγιναν όταν η Επιθεώρηση Εργασίας δεν δούλευε Κυριακή;

- Γιατί «έπνιξαν» ή δεν έκαναν καμία αναφορά στην καταγγελία ότι η αστυνομία επεσκέφθη την Παρασκευή πολυκαταστήματα ενημερώνοντας ότι την Κυριακή 3/11/13 το ωράριο τους είναι 11π.μ.-8μ.μ. !!! υπάρχει κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή Αστυνομοκρατία;

 

 

 

 

 

- Είναι πιο έντονος και ενοχλητικός ο θόρυβος της σφυρίχτρας από το να δουλεύεις για 200ευρώ και Κυριακή χωρίς ρεπό, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον, αλλά επαναλαμβάνετε κύριοι μονότονα και επιλεκτικά «ορισμένες συχνότητες» του «Υπουργείου Υποανάπτυξης».

- Ποιος θα συμπαρασταθεί σ΄αυτούς που την Δευτέρα το πρωί απολύθηκαν, που θα βρουν Δικηγόρο για υπεράσπιση με 200€ μισθό, πως θα τα βάλλουν απέναντι στους κολοσσούς με τους μεγαλοδικηγόρους, πως θα αντέξουν αυτές οι πλάτες των 20χρόνων τόσο βάρος, όταν σβήσουν τα φώτα τις επικαιρότητας;

Την Κυριακή 3/11/13 ήταν η παγκόσμια ημέρα θηλασμού, ποιος έχει αναδείξει φαρισαίοι και υποκριτές το θηλασμό γυναικών εμπόρων μέσα στο κατάστημα, να έχει το καροτσάκι δίπλα και εκεί να μεγαλώνει τα παιδιά της.

Δείξατε όμως εικόνες Δημόσιου θηλασμού δήθεν για να κάνετε επίδειξη της ευαισθησίας σας αλλά καταδικάζοντας τις μανάδες εμπόρους ή εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν και Κυριακή 365μέρες το χρόνο και να θηλάζουν μέσα στα μαγαζιά τους……

Δεν ρωτήσατε όμως τον καταναλωτή αν τις αγορές της Κυριακής θα τις επαναλάβει τις επόμενες ημέρες;

Χαζοχαρούμενη ερώτηση: να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές; Χαζοχαρούμενη και η απάντηση: ε γιατί να μην είναι.

Δεν ρωτήσατε εκείνο το Golden boys τον Υπουργό του «Υπουργείου Υποανάπτυξης» τι κάνει για το παρεμπόριο;

Τι έγινε εκείνο το περίφημο στρατηγείο κατά του παρεμπορίου;

Δεν δώσατε «βήμα» σε συνδικαλιστές «αιρετικούς» μην σας χαλάσουν τη γιορτή αλλά παρέλασαν όλοι οι συνδικαλιστές που θα στρογγύλευαν τις γωνίες, της συγκυβέρνησης.

Στεκόμαστε όρθιοι με τις ντουντούκες, τα συνθήματα, τις σφυρίχτρες να σας σφυρίζουμε τα λογής τερτίπια σας, τα φάλτσα, το «αντικανονικό βρόμικο παιχνίδι σας». Αιδώς Αργείοι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του «Υπουργείου Υποανάπτυξης».

 

 

Υ.Σ. Φυσικά δεν αναφέρομαι στην ολότητα Μ.Μ.Ε. (καναλιών και δημοσιογράφων) σεβόμαστε όλους τους δημοσιογράφους που τιμούν την πέννα τους που ασκούν την κριτική τους με απόλυτο σεβασμό, που στέκονται όρθιοι και δίπλα στην δοκιμαζόμενη κοινωνία.

 

Πάτρα 05/11/2013

 

Γεώργιος Ρώρος

Πρόεδρος Ε&ΕΣΠ

Τηλ. 2610-273257

Fax. 2610-223740

Κιν. 6976168218

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου