Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 06 Απρ 2021
Σχόλια – Παρασκήνια – Φήμες | Τρίτη 06.04.2021
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 
 • Το πρώτο επεισόδιο ενόψει της νέας, κρίσιμης, έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ για τις 22 του μήνα εκτυλίχθηκε χθες με κινήσεις από την πλευρά της Greenhill Investments των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, «ο μέτοχος Greenhill Investments Limited, προχώρησε σε απειλητικά μηνύματα προς την διοργανώτρια τράπεζα, προειδοποιώντας ακόμα και με ποινικές διώξεις σε περίπτωση έκδοσης ομολόγου» και ουσιαστικά «προσπαθώντας να ακυρώσει την ενδιάμεση χρηματοδότηση της θυγατρικής εταιρίας Άκτωρ». Εννοώντας προφανώς την Eurobank…
 • Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε ανακοίνωση της ολλανδικής Reggeborgh Invest, με την οποία εξέφρασε την δυσαρέσκεια και την ανησυχία της για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας πως «πρόκειται για μια εξαιρετικά ανεύθυνη πράξη, στρεφόμενη άμεσα κατά των συμφερόντων της Ελλάκτωρ, των μετόχων της, των περίπου 6.000 εργαζομένων της και άλλων ενδιαφερομένων», ενώ υπογράμμισε πως όλες αυτές οι…ενέργειες (της άλλης πλευράς) ενδέχεται να θέσουν «σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας και να οδηγήσουν σε πρόσθετες ζημίες στα έργα της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».
 • Όσον αφορά στην Αiolos Investors που εμφανίστηκε ξαφνικά στην Γενική Συνέλευση, οι φήμες (από την…Ολλανδία) λένε πως ανήκει στη Farallon και έχει διακρατήσει τα δικαιώματα ψήφου μέχρι τον Ιούλιο, επειδή τότε θα καταβληθεί από την πλευρά των εφοπλιστών η τελευταία δόση για την αγορά των μετοχών που κατείχε ο πρώην Διευθύνων Σύµβουλος του οµίλου, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.
 • Παράλληλα και οι δυο πλευρές ετοιμάζουν πυρετωδώς νομικές ενέργειες, προσφυγές και καταγγελίες αλλά επισήμως κάνουν λόγο για εποικοδομητική διάθεση «συζήτησης» και για προσπάθειες με σκοπό «το καλό της εταιρείας».
 • Πως το έλεγε ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος στην ελληνική ταινία του 1961 «Ο Ατσίδας» της Φίνος Φίλμ; «Είμαστε μια ωραία…ατμόσφαιρα»!
 • Σήμερα όμως τα φώτα είναι στραμμένα στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, όπου θα συζητηθεί η πρόταση-πόρισμα των συμβούλων Goldman Sachs και Eurobank για την «τελική λίστα» (για τους ξένους επενδυτές, «short list») των επενδυτικών σχημάτων και εταιρειών που θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές για την ιδιωτικοποίηση του 49% του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
 • Στην πρώτη φάση, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνολικά 11 υποψήφιοι (χωρίς να ανακοινωθούν επίσημα) αλλά δυο εξ αυτών -από την…μακρινή Κίνα- θα τεθούν εκτός διαδικασίας λόγω παραβίασης όρων του διαγωνισμού. Έτσι, στην λίστα για την δεύτερη φάση του διεθνή διαγωνισμού θα υπάρχουν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- 9 διεκδικητές: CVC Capital Partners, BlackRock, KKR, British Columbia Investments (BCI),F2I,Oak Hill, Macquarie,First Sentier και Ardian.
 • Ξεκίνησε το μεγάλο…πάρτυ στον τουριστικό τομέα. Χθες γνωστοποιήθηκε η τριπλή συναλλαγή εξαγοράς 5 ξενοδοχείων σε Μύκονο και Κέρκυρα από τον όμιλο Grecotel συνολικής αξίας 61 εκατ. ευρώ, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και κάτω από άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ξενοδοχειακού ομίλου, Νίκο Δασκαλαντωνάκη θα ακολουθήσει επένδυση επιπλέον 43 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμό των ξενοδοχειακών μονάδων Mykonos Star και Μykonos Thea στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και Nostos, Vassilia, Gelina και Aqua Park Υδρόπολις στην Κέρκυρα.
 • Κάκιστης ποιότητας τουρκικό σήριαλ της δεκαετίας του ΄60 θυμίζει πλέον η υπόθεση (με τις απαιτήσεις μετόχων, επενδυτών, ομολογιούχων και προμηθευτών) της MLS. Με νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας Leftwich (συμφερόντων του εφοπλιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου) που κατατέθηκε στις 22 Μαρτίου εγκρίθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής για την δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της άλλοτε κραταιάς εταιρείας πληροφορικής και της περιουσίας του μεγαλομετόχου της Γ. Καματάκη μέχρι την εκδίκαση της βασικής αίτησης για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εισηγμένης και του επιχειρηματία τον προσεχή Ιούνιο.
 • Συνεπώς, η ανακοίνωση της διοίκησης στις 30 Μαρτίου αφορούσε προηγούμενη προσφυγή της Leftwich και συνεπώς το οικονομικό αδιέξοδο παραμένει.
 • Με αγωνία όμως αναμένεται και η έκδοση απόφασης από την αγωγή που έχει καταθέσει η CNL Capital κατά της MLS, διεκδικώντας 600.000 ευρώ (πλέον τόκων και εξόδων) για χρηματοδότηση που είχε καταβάλλει στην εταιρεία με βάση τις οικονομικές καταστάσεις και τα στοιχεία που είχε λάβει στην διαδικασία της δέουσας επιμέλειας (due diligence) και βρίσκονται ακόμα σε επανέλεγχο και αναμόρφωση, όπως έχει ενημερωθεί και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
 • Αύριο πάντως όλη η αγορά θα ασχολείται με την Τράπεζα Πειραιώς καθώς θα ανακοινωθούν επίσημα οι λεπτομέρειες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για παλαιούς και νέους μετόχους. Οπότε θα καθοριστεί και το τελικό ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην νέα μετοχική σύνθεση της τράπεζας. Υπομονή 24 ώρες ακόμα… 
πηγη: https://emea.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου