Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 27 Δεκ 2023
Ενα βίντεο για να θυμηθούμε τα πεπραγμένα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πέθανε σήμερα.
Κλίκ για μεγέθυνση

Να ξεκινήσουμε με ένα χριστιανικό κήρυγμα. Οταν ο Παύλος στην Προς Ρωμαίους επιστολή του γράφει ότι «ο νεκρός δεδικαίωται από της αμαρτίας» εννοεί πως ο πεθαμένος δεν μπορεί να αμαρτήσει άλλο, και όχι βέβαια ότι εξιλεώθηκε. Αν εξιλεωνόμασταν πεθαίνοντας, δεν θα υπήρχε κόλαση, ούτε και χριστιανισμός σαν υπόσχεση παραδείσου.

Έφυγε, λοιπόν σήμερα από την ζωή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ηλικία 81 ετών. Ο δήμιος του ελληνικού λαού – για τους ντόπιους Νενέκους, που από το «Βάστα Ρόμελ» έγιναν «Βάστα Σόιμπλε», και «Γέρουν γερά», το γεγονός σκόρπισε θλίψη- ήταν μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Επιβίωσε από μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το 1990, “καθάρισε” από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων, με μόνο πλήγμα ότι υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματός του, ανοίγοντας το δρόμο για την Άνγκελα Μέρκελ.

«Κάποια μέρα θα μου στήσουν μνημείο στην Ελλάδα, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις μεταρρυθμίσεις που αναγκάστηκαν να κάνουν», ήταν η ατάκα που είχε πει το 2017 και είχε γράψει ιστορία. Και εδώ που τα λέμε αυτή η εκτίμηση του Σόιμπλε δεν αποκλείεται κάποια στιγμή πραγματικότητα. Λιγότερο μακέλεψε τον ελληνικό λαό ο Χάρι Τρούμαν το άγαλμα του οποίοι έχουμε και “καμαρώνουμε”, στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε στα πεπραγμένα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενός προσώπου που χρημάτισε αξιωματούχος στις Γερμανικές κυβερνήσεις περισσότερο χρονικό διάστημα, από οποιοδήποτε άλλο. (Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο Σόιμπλε υπήρξε υπουργός, αρχηγός του CDU, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρόεδρος της γερμανικής Bundestag).

Η μοναδική στιγμή αμηχανίας του Γερμανού υπουργού οικονομικών, κατά την διάρκεια συνέντευξη του, προήλθε από την πολύ εύστοχη ερώτηση που του απεύθυνε ο δημοσιογράφος του Mega και της εφημερίδας των Συντακτών  Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, κάνοντας στην κυριολεξία τον Γερμανό αξιωματούχο να καταπιεί την γλώσσα του.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ ο Σόιμπλε είχε παρουσιαστεί υπέρμαχος στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα λέγοντας μάλιστα ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να στείλει 500 «ειδικούς» στην χώρα μας για να την καταπολεμήσει, ήρθε η ερώτηση του δημοσιογράφου για να τον κάνει να χάσει τα λόγια του.

«Κύριε Σόιμπλε μιλάτε συχνά για διαφθορά στην Ελλάδα. Στο 90% των περιπτώσεων διαφθοράς στην Ελλάδα εμπλέκεται μια γερμανική εταιρεία. Και αναφέρω μόνο την περίπτωση της Ζήμενς του κ. Χριστοφοράκου. Πώς το σχολιάζετε;» ήταν η ερώτηση του Θ. Μπαλασόπουλου. Και η απάντηση του Σόιμπλε … άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε …

Και επειδή δεν έχουμε μνήμη ραδικιού να θυμίσουμε κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Σόιμπλε. Ότι δηλαδή ο πρώην ισχυρός άντρας της Ζήμενς, Σίκατσεκ, έχει καταθέσει στην γερμανική δικαιοσύνη ότι λάδωσε η «Ζήμενς» με 100 εκατ ευρώ τα δυο κυβερνητικά κόμματα.vathikokkino.gr
 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου