Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 13 Νοέ 2012

 

Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΒΙΔΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΥΜΝΟΣ»

Καλεσμένος ήταν ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος στον τηλεοπτικό σταθμό “ART TV”, καθώς και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς στo “Zougla.gr” και “ALPHA Radio”, προκειμένου να συζητήσουν οι δημοσιογράφοι μαζί του το θέμα της ψήφισης του Προϋπολογισμού 2013.

Ο Αχαιός Βουλευτής υπήρξε αυστηρός στην κριτική του και μεταξύ άλλων είπε:

“Ναι είναι η ώρα μηδέν.

Η ώρα της μεγάλης ευθύνης. Ο προϋπολογισμός χτυπάει ευθέως τον λαό και ξεθεμελιώνει τη χώρα.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά πίστευα πως η τρικομματική κυβέρνηση είναι απλά πολύ … “πρόθυμη” απέναντι στους δανειστές, χωρίς πολιτικό τσαμπουκά και προσωπικότητα… Σήμερα πλέον, πιστεύω πως εξυπηρετεί έναν σαφή στόχο:

Να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα εξαθλιωμένων ιθαγενών στην οποία θα κάνουν κουμάντο οι νέοι κοτζαμπάσηδες!

Γι΄ αυτά που ανάγλυφα δείχνουν τα ποσά κάθε κωδικού, ψηφίστηκε ο κ. Σαμαράς από τον Eελληνικό λαό ή για να επαναδιαπραγματευτεί; Τέτοιο περιεχόμενο και τέτοιο μείγμα πολιτικής είχε ο Προϋπολογισμός που υπερασπίστηκε προεκλογικά, ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ή εκείνο που απέρριπτε κατηγορηματικά νέες περικοπές και νέα υφεσιακά μέτρα;;» και ο Νίκος Νικολόπουλος συνέχισε:

«Όταν παραιτήθηκα από Υφυπουργός Εργασίας, καταγγέλλοντας πως δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, η κυβέρνηση απάντησε πως η επαναδιαπραγμάτευση δεν είχε ξεκινήσει.

Τώρα που όλα ψηφίστηκαν και η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε, μπορεί να μας πει τι είδους διαπραγμάτευση έγινε και τι άλλαξε προς το καλύτερο για τον ελληνικό λαό; Γιατί όλοι ξέρουμε και βλέπουμε πως κάποια πράγματα άλλαξαν, αλλά… προς το χειρότερο!».

 

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας ακόμη τόνισε:

«Τώρα, αποδεικνύεται πόσο τραγική και εθνικά επιζήμια υπήρξε η επιλογή του να παραδοθεί στους δανειστές αντί να επαναδιαπραγματευτεί και να βάλει φρένο στις υφεσιακές πολιτικές, σύμφωνα και με την εντολή που πήρε από τον λαό.

Έδωσε «γη και ύδωρ» στην κ. Μέρκελ, ευελπιστώντας στην… μεγαλοψυχία της, αλλά αυτή δεν του κάνει την χάρη και ακόμα αρνείται την δόση που η χώρα θα έπρεπε να πάρει, με βάση τις δεσμεύσεις, από τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά την ψηφοφορία για το μνημόνιο ΙΙΙ δήλωσα πως ‘’το «ματωμένο 153» συνιστά “στραπάτσο”, που θα μετατραπεί σε κόλαφο, αν τη Δευτέρα δεν αποφασιστεί η άμεση εκταμίευση της δόσης, και μάλιστα ολόκληρης, όπως η ίδια η κυβέρνηση υποστήριζε’’.

Τώρα ο κόλαφος μοιάζει πλέον βέβαιος. Και οι “πύλες της κόλασης” για το φθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα εξουσίας, μόλις τώρα ανοίγουν.

Δεν έχω πια καμία αμφιβολία πως η πραγματική πολιτική θα το κατατροπώσει και η πραγματική κοινωνία θα το συνθλίψει! !!»

Σε άλλη ερώτηση ο Αχαιός πολιτικός απάντησε : «Μετά από όλα αυτά, με ποια επιχειρήματα μπορεί να πείσει ότι ο προϋπολογισμός που ζήτησε να ψηφίσουμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνον τα «ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ»; Ότι και να πει, ποιός τον πιστεύει πια;”

 

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος κλείνοντας και θέλοντας μάλιστα να δώσει έμφαση στην ανάγκη συνέπειας λόγων και έργων, προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών μεταμορφώσεων, χρησιμοποίησε «σκληρό» πολιτικό λόγο και προκάλεσε όλους εκείνους, που προτίμησαν να κρατήσουν την «βολή τους και την καρέκλα τους», όπως τόνισε και «δεν τους πείραξε να γίνουν πολιτικοί μασκαράδες» και έκλεισε δηκτικά λέγοντας:

«Όσο για εκείνους, που άλλα λέγαμε μαζί προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά, είναι… καλεσμένοι μου, στο καρναβάλι της Πάτρας, ως κανονικοί μασκαράδες…»

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου