Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Μάρ 2013

 

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

Προς τον

Πρωθυπουργό

και τον Υπουργό Οικονομικών

Πέρα από κάθε φαντασία τα «χρυσά» μισθολόγια της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που επιλέχθηκε από την συγκυβέρνηση κατ’ εντολή της Τρόικας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 3710/Β204 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα που εκδόθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 4 ν.4864 2010,της παραγράφου 10 του άρθρου 16Β του ν.3864/2010,της περίπτωσης θ΄ του άρθρου 1 του ν. 3213/2003,την ανάγκη διορισμού τον οργάνων Διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την πρόταση της Επιτροπής της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ν.3864/2010 και την τήρηση της διαδικασίας του τρίτου εδαφίου της παρ. 5 και της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου 12 του ίδιου αριθμού διορίζονται από 1/2/2014 έως 30/6/2017 τα εξής μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας:Paul Koster του Robert ως Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου με ετήσιες αποδοχές εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 €), Αντρέας Μπερούτσος του Χαραλάμπους, Pierre Marini του Antoine Dominique, Γεώργιος Μέργος του Ιωάννη, Ευθύμιος Γκατζώνας του Κωνσταντίνου, ως μέλη του Γενικού Συμβουλίου με ετήσιες αποδοχές τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 €),και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Αναστασία Σακελλαρίου του Χρήστου ως Διευθύνουσα Σύμβουλος με ετήσιες αποδοχές διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (215.000 €),Μάριος Κολλιόπουλος του Νικολάου ως αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος με ετήσιες αποδοχές εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδες ευρώ (185.000 €) και Αναστάσιος Γάγαλης του Μιχαήλ ως μέλος με ετήσιες αποδοχές εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ (135.000 €).

Τα Μνημονιακά Golden boys & girls της Τρόικας θα λαμβάνουν «χρυσές» ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν ακόμα και τις αποδοχές του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Επειδή η αγανάκτηση και η αποστροφή που νιώθει η εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία για όλα τα παραπάνω αγγίζει τα όρια της απέχθειας, γιατί τα Golden boys & girls είναι διαχρονικοί ευνοούμενοι των εντολοδόχων Κυβερνήσεων και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Επειδή ο Πρωθυπουργός και η συγκυβέρνηση που θέλουν να επιτύχουν το εξορθολογισμό των δαπανών και την δημοσιονομική προσαρμογή παίρνοντας ανάλγητα και δυσβάσταχτα μέτρα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να πίνουν το αίμα των Ελλήνων πολιτών και να βάλουν τέλος στο βόλεμα των μνημονιακών ημέτερών τους.

Επειδή ο κ. Στουρνάρας επιδεικνύει πολιτικό «τσαμπουκά» και αποφασίζει να κάνει οριζόντιες περικοπές μόνο σε συνταξιούχους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, μισθωτούς, μικρομεσαίους και όχι σε κρατικοδίαιτους «φίλους και κολλητούς», μεγαλοεργολάβους, golden boys & girls όπως τα παραπάνω.

Επειδή χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά μένουν άστεγοι και τρέφονται από συσσίτια ενώ η Τροικανή νέα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τρώει με χρυσά κουτάλια.

Επειδή η ελληνική κοινωνία οδηγείται στην φτωχοποίηση εξαιτίας της «επαναδιαπραγματευτικής» πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά και οι πολίτες βιώνουν την ανεργία και την ανέχεια.

Επειδή είναι κοινωνική πρόκληση οι «χρυσοί» ημέτεροι της συγκυβέρνησης και της Τρόικας να αμείβονται με υπέρογκα ποσά όπως η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου με ετήσιες αποδοχές διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (215.000 €) και οι πολίτες να ζουν με 586 ευρώ το μήνα εξαιτίας των παράλογων και ανάλγητων απαιτήσεων των Δανειστών.

Επειδή η συγκυβέρνηση φέρεται και άγεται από τις επιθυμίες της Τρόικας.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:

 

1. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν οι ανωτέρω για την νέα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;

Να κατατεθούν τα βιογραφικά και αυτών που επελέγησαν και όσων αξιολογήθηκαν αρνητικά.

Να κατατεθεί και η έκθεση αξιολόγησης καθώς και τα κριτήρια.

 

2. Μπορεί η μνημονιακή και εξαθλιωμένη Ελλάδα που περικόπτει μισθούς και συντάξεις, διοργανώνει συσσίτια, δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακα των ασφαλισμένων, να επωμιστεί τους παχυλούς μισθούς των golden boys & girls της Τρόικας;

3. Όταν οι πολίτες υφίστανται οριζόντιες και ανάλγητες μειώσεις στα εισοδήματά τους και καθημερινά εξαθλιώνονται δεν αποτελεί πολιτική ξεδιαντροπιά οι μνημονιακοί ημέτεροι να λαμβάνουν ετήσιες αποδοχές διακόσιες δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ (215.000 €);

4. Πότε επιτέλους θα σταματήσει η ευνοιοκρατία των ημέτερων από την συγκυβέρνηση;

5. Πότε θα σταματήσει αυτή η κοινωνική πρόκληση οι «φίλοι και κολλητοί» να παίρνουν «χρυσές» αμοιβές και οι πολίτες να μην έχουν ούτε για τα προς το ζην;

6. Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ, δεν είναι ανήθικο να περικόπτετε από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους και να συντηρείται πλουσιοπάροχα τα golden boys & girls που σας επιβάλλει η Τρόικα;

7. Εντιμότατε κ. πρωθυπουργέ και αξιοσέβαστε θεωρείται ηθικό και αποτελεί πράξη κοινωνική δικαιοσύνη οι ετήσιες αποδοχές της νέας διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να ξεκινούν από τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 €) και να φτάνουν άκουσον άκουσον τα διακόσιες δεκαπέντε ευρώ (215.000 €);

8. Ποια είναι η προσωπική σας άποψη κ. πρωθυπουργέ;

Ο ερωτών Βουλευτής Αχαΐας

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου