Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 22 Ιαν 2012

 

 

 

 

«Η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η ύστατη ελπίδα είναι να διανύσουμε αυτή την περίοδο και να φθάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα, δηλαδή να μπορέσουμε να γλιτώσουμε ένα μέρος του χρέους μας για να επέλθει στη συνέχεια η δανειακή σύμβαση και το νέο πρόγραμμα».

Αυτά τόνισε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στις «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012– 2015».

 

Ο Αχαιός πολιτικός ξεκαθάρισε ότι «όσοι δεν μπαίνουν σ’ αυτό τον άξονα πολιτικής ευθύνης, κινούνται στον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού. Γι’ αυτό τα διλήμματα είναι σαφή: Ή θα είμαστε εμπροσθοφυλακή της ευθύνης ή οπισθοφυλακή του λαϊκισμού. Ή θα υπερασπιστούμε την πατρίδα ή θα υπερασπιστούμε τα κομματικά συμφέροντα, δημιουργώντας εντυπώσεις συμπάθειας στους πολίτες».

 

• Ο κ. Χρυσανθακόπουλος, αναφερόμενος στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων, είπε όχι στη λογική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αλλά υποστήριξε την λογική της ίσης μεταχείρισης των πολιτών:

«Οφείλουμε να πάμε σε μια μετασυντεχνιακή πολιτική. Αλλά αυτό το βήμα αποτελεί βάση συνεννόησης και η μετάβαση γίνεται με την πειθώ και τα επιχειρήματα και δεν αποτελεί μέρος βίας και επιβολής ή εν κρυπτώ νομοθέτησης που εμείς αναμένουμε να μας έρθει. Γιατί είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η βασική μας αρχή στη συμμετοχή σ’ αυτή την Κυβέρνηση είναι η διαφάνεια».

 

• Εστιάζοντας στην ουσία του νομοσχεδίου, ο κ. Χρυσανθακόπουλος υπογράμμισε ότι αυτό κινείται πάνω σε μια βάση επιλογών που τροποποιούν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς.

Διευκρίνισε όμως ότι «είναι η αναποτελεσματική εισπρακτικότητα αυτή που γεννάει ρυθμίσεις. Και όσο πιο πολλές ρυθμίσεις έρχονται για ψήφιση, τόσο πιο πολύ βουλιάζει στην αναποτελεσματικότητα η κυβερνητική πολιτική. Και βέβαια εδώ πρέπει να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητοι μόνο οι μηχανισμοί και η δομή του κράτους, αλλά χρειάζεται και πολιτική βούληση ώστε να υπάρξει σύγκρουση με εκείνα τα κυκλώματα που φοροδιαφεύγουν διαρκώς.

Έχετε μια επιλογή αμερικανικού τύπου, να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρείες στα προσωπικά δεδομένα για να υπάρξει από μεριάς των ΔΟΥ η δυναμική της εισπρακτικής αποτελεσματικότητας. Φθάσαμε δηλαδή σ’ αυτό που εμείς λέγαμε δυο, τρία χρόνια: Θέλουμε πραγματικό οικονομικό εισαγγελέα, με πλήρη εισαγγελία».

 

• Τέλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, προσδιόρισε με σαφήνεια τους νόμους περί ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι το κόμμα του επιθυμεί οικονομική εισαγγελία με πλήρη υπόσταση.

Διότι, όπως σημείωσε, «το άλλο σκέλος της δίωξης του πολιτικού χρήματος που κάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει γραμματεία, δεν υπάρχει δομή, δεν υπάρχει συνολική υπόσταση ως εισαγγελία»

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου