Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 22 Σεπ 2012
«Πάρτι» των golden boys της ΤτΕ, πάνω στις πλάτες εργαζομένων και συνταξιούχων
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2012

 

«Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος δεσμεύτηκαν 23,2 δις ευρώ από τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων και άλλων φορέων του δημοσίου για να εισπράξουν τα golden boys της Τράπεζας, ποσό της τάξης των 450 εκ. ευρώ… ως μπόνους! Πρόκειται για μια σοβαρότατη υπόθεση, που εφόσον ισχύει αποδεικνύει πως κάποιοι έστησαν πάρτι στην υγειά των… κοροΐδων, δηλαδή των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, και η οποία πρέπει να ερευνηθεί έως τέλους».

Αυτά σημειώνει ο Βουλευτής και Συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας και σε αυτή, αναφέρεται πως από τα στοιχεία της ΤτΕ, προκύπτει πως αφαιρέθηκαν από τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων 900 εκ. ευρώ για αγορές γραμματίων του Δημοσίου με λήξη το 2011 και άλλα 3,4 δις ευρώ για γραμμάτια με έτος λήξης το 2012. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτουν… προμήθειες ύψους 263,1 εκ. ευρώ, προφανώς σε κάποια golden boys, οι οποίες μάλιστα προπληρώθηκαν!

Επίσης, από τον κατάλογο των μεσομακροπρόθεσμων επενδύσεων της Τράπεζας, προκύπτει πως αφαιρέθηκαν για τις αγορές ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, με έτος λήξης έως το 2037, ποσό ύψους 18 δις ευρώ, περίπου. Συνολικά λοιπόν, η Τράπεζα αφαίρεσε 23,253 δις από τα κατατεθειμένα αποθεματικά για την αγορά έντοκων γραμματίων του Δημοσίου και Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, για τα οποία κάποιοι εισέπραξαν ως αμοιβές και προμήθειες περί τα 450 εκ. ευρώ!

«Ποιος έδωσε τις εντολές, ποια ομόλογα και γραμμάτια αγοράστηκαν, σε ποιες τιμές, ποιοι είναι οι κάτοχοι των ομολόγων και των γραμματίων, αλλά και ποιοι είναι αυτοί που εισέπραξαν τις αμοιβές και τις προμήθειες, και μάλιστα προκαταβολικά; Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα και να είναι πειστικές» τονίζει ο Αχαιός πολιτικός, ο οποίος ρωτάει επίσης αν αληθεύει, ότι η ΤτΕ με περίτεχνους τραπεζικούς και τεχνοκρατικούς χειρισμούς εκταμίευσε 4,5 δις. ευρώ, περισσότερα απ’ όσα ανέφερε, ενημερώνοντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο και άρα, αν υφίσταται η «μαύρη τρύπα» για την οποία κάνουν λόγο αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ρωτάει ποια είναι η τύχη δεκάδων αγώνων και μηνύσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει σύλλογοι, φορείς και υγιή ασφαλιστικά ταμεία αλλά και, προ ημερών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε βάρος της Τραπέζης της Ελλάδος.

«Αν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαρκές έγκλημα, εις βάρος του λαού, για να κερδοσκοπούν διαρκώς οι μεσάζοντες και οι διάφοροι τραπεζικοί χρυσοκάνθαροι, τότε πρέπει να το σταματήσουμε αμέσως και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Εξάλλου, με άλλη ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στο ζήτημα μεταστέγασης των Υπηρεσιών του Υπουργείου, από την Πειραιώς 40 στην Σταδίου 29, ώστε το κράτος να γλιτώσει 400.000 ευρώ ετησίως από μισθώματα, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός λίγες μέρες μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

 

«Όπως επίσης, είχε ανακοινωθεί, την ευθύνη μεταφοράς είχα αναλάβει εγώ, ως Υφυπουργός τότε. Ωστόσο, μετά την δική μου παραίτηση, ουδέν νεότερο έχει υπάρξει μέχρι σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ο καιρός περνάει και προφανώς, τα μισθώματα εξακολουθούν να καταβάλλονται, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Υπουργείου» αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος ρωτάει, σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η συγκεκριμένη υπόθεση, αν υπήρξε εξέλιξη και κάποιο χρονοδιάγραμμα ή μήπως άλλαξε ο σχεδιασμός και δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταστέγαση;

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου