27 Ιανουαρίου 1963 – Τίθεται σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος ρυθμίζει λεπτομερώς τα της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (συντ: ΚΟΚ) είναι το νομοθέτημα που ρυθμίζει τη δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων στο οδικό δίκτυο και σε ορισμένους άλλους χώρους. Ο νέος Κ.Ο.Κ. τέθηκε σε ισχύ με τον νόμο 2696 στις 23 Μαΐου 1999 και έκτοτε έχει τροποποιηθεί κυρίως με τους νόμους 3542 το 2007 και 3710 το 2008. Ο κάθε οδηγός υποχρεούται να τον τηρεί καθώς σε περίπτωση παραβίασης του επιφέρει πρόστιμα, ποινές στο ΣΕΣΟ, μέχρι και φυλάκιση.
Γεγονότα
- 98 – Ο Τραϊανός διαδέχεται το θετό του πατέρα, Νέρβα, ως Ρωμαίος αυτοκράτορας. Υπό την εξουσία του η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία θα φτάσει στη μέγιστη έκτασή της.
1302 Εξορίζεται από τη Φλωρεντία ο ποιητής και δημιουργός της “Θείας Κωμωδίας”, Δάντης Αλιγκέρι
- 1186 – Ο Ερρίκος ΣΤ’, γιος και κληρονόμος του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Φρειδερίκου Α’ Βαρβαρόσσα, παντρεύεται την Κωνσταντία της Σικελίας.
- 1571 Γεννήθηκε ο σάχης της Περσίας, Αμπάς Α’ ο Μέγας
- 1593 – Το Βατικανό οδηγεί σε δίκη τον φιλόσοφο Τζορντάνο Μπρούνο για τις αιρετικές απόψεις του.
- 1606 – Συνωμοσία της Πυρίτιδας: Αρχίζει η δίκη του Γκάι Φοκς και άλλων συνωμοτών, η οποία θα λήξει με την εκτέλεσή τους στις 31 Ιανουαρίου.
- 1785 – Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
- 1613 Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) παρατηρεί για δεύτερη φορά τον πλανήτη Ποσειδώνα και αδυνατεί να καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπει. Τον είχε παρατηρήσει πρώτη φορά στις 28 Δεκεμβρίου 1612. Και στις δύο περιστάσεις, ο Γαλιλαίος μπερδεύει τον Ποσειδώνα για σταθερό αστέρα και έτσι δεν πιστώνεται με την ανακάλυψή του.
- 1678 Αρχίζει να λειτουργεί στις ΗΠΑ η πρώτη ιδιωτική Πυροσβεστική Υπηρεσία.
- 1710 Ο τσάρος Πέτρος ο Μέγας συντάσσει τον πρώτο προϋπολογισμό του ρωσικού κράτους.
- 1731 Πέθανε ο Μπαρτολομέο Κριστοφόρι, ιταλός οργανοποιός, που θεωρείται ότι εφηύρε το πιάνο. (Γεν. 4/5/1655)
- 1736 Εκθρονίζεται ο τελευταίος βασιλιάς της Πολωνίας, Στανίσλαος.
1756 Γεννήθηκε ο αυστριακός συνθέτης κλασικής μουσικής, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ
- 1775 Γεννήθηκε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ φον Σέλινγκ.

- 1827 – Ελληνικά επαναστατικά τμήματα υπό τους Διονύσιο Βούρβαχη, Πανούτσο Νοταρά και Βάσο Μαυροβουνιώτη δέχονται επίθεση 2.000 πεζών και 600 ιππέων υπό τον Κιουταχή, στο Καματερό Αττικής. Στη μάχη που επακολουθεί πέφτουν ηρωικά ο Βούρβαχης μαζί με 300 μαχητές.
- 1832 Γεννήθηκε ο Αγγλος συγγραφέας και μαθηματικός, Λιούις Κάρολ, φιλολογικό ψευδώνυμο του Τσαρλς Λούντβιτζ Ντόντγκσον (Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων)
- 1868 – Πόλεμος Μπόσιν: Αρχίζει η μάχη στις τοποθεσίες Τομπά και Φουσίμι μεταξύ των δυνάμεων του Σογκουνάτου Τοκουγκάβα και των προ-αυτοκρατορικών φατριών, η οποία θα λήξει με την ήττα του σογκουνάτου, γεγονός που αποτελεί κομβικό σημείο στη μεταρρύθμιση Μεϊτζί.
- 1880 – Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη λάμπα πυρακτώσεως.
- 1888 Ιδρύεται η Εθνική Γεωγραφική Εταιρία στις ΗΠΑ, που εκδίδει το περιοδικό “National Geographic”.
1901 Πέθανε ο Ιταλός συνθέτης, Τζουζέπε Βέρντι (“Αιντα”, “Ναμπούκο”, “Ριγκολέτο”, “Τροβατόρε”, “Τραβιάτα”)
- 1918 Ξεσπά στη Φινλανδία σοσιαλιστική επανάσταση και στο νότιο (βιομηχανικό) τμήμα εγκαθιδρύεται εργατική εξουσία. Εναντίον της κινήθηκαν αμέσως τόσο οι αστικές δυνάμεις (με έδρα τον βορρά), όσο και ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός, η στρατιωτική υπεροχή του οποίου ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της αντεπανάστασης. Το τελευταίο προπύργιο της επανάστασης, το Βίμποργκ, θα πέσει στις 29 Απριλίου 1919.
- 1920 Κατά των εργατικών νομοσχεδίων τάσσονται οι εργάτες, που συγκεντρώνονται στο “Αθήναιον”.
- 1922 Η Διάσκεψη των Καννών, που άρχισε στις 27 Δεκεμβρίου 1921, διακόπτει τις εργασίες της, χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία για τη σύγκλησή της. Το γενικό κλίμα που επικράτησε στη Διάσκεψη μόνο “φιλελληνικό” δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς οι Μεγάλες Δυνάμεις υπέδειξαν στην Ελλάδα ότι πρέπει να αποσύρει το στρατό της από τη Μικρά Ασία και αναγνώρισαν “ντε φάκτο” το καθεστώς του Κεμάλ.
- 1920 Κατά των εργατικών νομοσχεδίων τάσσονται οι εργάτες, που συγκεντρώνονται στο “Αθήναιον”.
- 1923 Το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας (Ναζιστικό) οργανώνει το πρώτο του συνέδριο στο Μόναχο.
- 1924 Η σορός του Λένιν τοποθετείται σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
- 1924 Γεννήθηκε ο τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς
- 1926 Η παγκαλική δικτατορία καθορίζει την υποχρεωτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία ειδικών μαθημάτων για «την καταπολέμησιν του κομμουνισμού».
- 1926 Ο Σκοτσέζος Τζον Μπέιρντ παρουσιάζει στο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου την πρώτη μορφή της τηλεόρασης.
- 1932 Ο Α. Χίτλερ εισηγείται το πρόγραμμα του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος σε συγκέντρωση βιομήχανων και τραπεζιτών στο Ντίσελντορφ.
- 1933 Γεννήθηκε ο αιγυπτιακής καταγωγής Βρετανός κροίσος, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

- 1934 – Ο σοβιετικός ηγέτης Στάλιν ισχυρίζεται ότι οι καπιταλιστικές χώρες θα επιλέξουν τη λύση του πολέμου για να βγουν από το αδιέξοδο της οικονομικής ύφεσης.
- 1937 Συλλαμβάνεται ο κομματικός και πολιτικός ηγέτης του ΚΚΣΕ, Νικολάι Μπουχάριν, κατηγορούμενος για συμμετοχή στο “Αντισοβιετικό Μπλοκ”. Ένα χρόνο αργότερα θα εκτελεστεί.
- 1943 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το Βιλχελμσχάφεν στη Γερμανία.
1943 Πέθανε ο λυρικός ποιητής, Μιλτιάδης Μαλακάσης
1944 Λήγει η Πολιορκία του Λένινγκραντ ή Πολιορκία των 900 ημερών: Ο Κόκκινος Στρατός ανακαταλαμβάνει το Λένινγκραντ από τους Ναζιστές. Στις 872 ημέρες κατοχής, περίπου 1.100.000 κάτοικοί του πέθαναν από τους βομβαρδισμούς και την πείνα.
1945 – Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς Ι Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
- 1947 Γεννήθηκε ο συνθέτης, Αμάραντος Αμαραντίδης
- 1948 Γεννήθηκε ο Λετονός χορευτής, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ.
- 1951 Οι ΗΠΑ ζητούν από την ΕΣΣΔ να τους επιστραφούν τα 670 πλοία, που της είχαν παραχωρήσει με ενοίκιο.
- 1953 Νέα αυτόματα τηλεφωνικά κέντρα αρχίζουν να λειτουργούν στη Θεσσαλία και σε άλλα διαμερίσματα της Ελλάδας.
- 1961 – O ελληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Κυπριανός απελαύνεται από την Κατάγκα, με τις κατηγορίες ότι είχε επαφές στο Κάιρο με τον Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ και εκπροσώπους του Πατρίς Λουμούμπα, αλλά και ότι παρασημοφορήθηκε από το Ρώσο Πατριάρχη Αλέξιο.
- 1963 – Τίθεται σε εφαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος ρυθμίζει λεπτομερώς τα της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
- 1964 – Η Τράπεζα της Ελλάδος παρεμβαίνει, κατόπιν πιέσεων της Ένωσης Κέντρου, παγώνοντας την τιμή της χρυσής λίρας, με αποτέλεσμα η αξία της να εκτιναχθεί στις 312 δραχμές.
- 1964 Η Γαλλία αναγνωρίζει επισήμως τη Λ. Δ. της Κίνας, προκαλώντας τη μετά βίας συγκαλυπτόμενη οργή της Ουάσιγκτον, ενώ μετά την αναγνώριση το Πεκίνο απαιτεί από το Παρίσι να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις του με την αστική κυβέρνηση της Ταϊβάν.
- 1967 – Οι αστροναύτες Γκας Γκρίσομ, Έντουαρντ Γουάιτ και Ρότζερ Τσάφι σκοτώνονται σε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια δοκιμής του διαστημικού σκάφους Απόλλων 1 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.
- 1967 – Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων στις εθνικές οδούς της χώρας κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στις μεγάλες αρτηρίες.
- 1967 62 κράτη υπογράφουν στην Ουάσινγκτον τη Συνθήκη για το Διάστημα, με την οποία απαγορεύεται η χρήση πυρηνικών όπλων στο διάστημα.
- 1973 Στη Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού υπογράφεται η Συμφωνία για τη Λήξη του Πολέμου και την Αποκατάσταση της Ειρήνης στο Βιετνάμ. Ωστόσο, ο πόλεμος θα μαινόταν για 2 ακόμα χρόνια, ωσότου οι δυνάμεις των Βιετκόνγκ εισέλθουν νικηφόρες στην πρωτεύουσα του Νοτίου Βιετνάμ Σαϊγκόν στις 30/4/1975.
- 1973 Με απόφαση της συγκλήτου αναστέλλεται επ’ αόριστον η λειτουργία του Πολυτεχνείου, επειδή οι φοιτητές συνέχιζαν την απεργία τους. Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, της Νομικής, της Φιλοσοφικής και της Φυσικομαθηματικής σχολής πραγματοποιούν διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας. Ομάδες οικοδόμων προσχώρησαν στη διαδήλωση. Διενεργήθηκαν πολλές συλλήψεις από την Ασφάλεια.
- 1974 Πέθανε ο Γεώργιος Γρίβας («Διγενής»), ο οποίος στην κατοχή διετέλεσε επικεφαλής της αντικομμουνιστικής οργάνωσης «Χ» και κατόπιν υπήρξε αρχηγός της εθνικιστικής- αντικομμουνιστικής οργάνωσης ΕΟΚΑ (Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών).
1975 – Η Ελλάδα προτείνει την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία απορρίπτει την ελληνική πρόταση.
1976 Σε έκθεση του Κογκρέσου για τις δραστηριότητες της CIA αποκαλύπτεται ότι πολλοί ηγέτες ξένων χωρών περιλαμβάνονται στους «συνεργάτες» της Υπηρεσίας. Μεταξύ αυτών ο Σάχης της Περσίας, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Χουσεΐν, ο δικτάτορας του Ζαΐρ Μομπούτου Σέσε Σέκο και άλλοι.
- 1979 – Καθιερώνεται ως εθνική σημαία αυτή που φέρει 9 λευκές και μπλε λωρίδες εναλλασόμενες με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.
1980 Πέθανε ο λογοτέχνης, Στρατής Τσίρκας (πραγματικό όνομα Γιάννης Χατζηαντρέας)
- 1983 Πέθανε ο Γάλλος κωμικός ηθοποιός, Λουί Ντε Φινές
- 1984 Το κεφάλι του Μάικλ Τζάκσον τυλίγεται στις φλόγες, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων διαφημιστικού σποτ της Pepsi. Κατά την έκτη λήψη πυροτεχνήματα σκάνε πριν ο Τζάκσον προλάβει να κατέβει τις σκάλες, με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά τα μαλλιά του. Το ατύχημα του προκαλεί εγκάυματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο κρανίο και το σώμα.
- 1989 Σωματοφύλακας του Γιώργου Κοσκωτά καταθέτει στον ανακριτή ότι τα λεφτά από τον επιχειρηματία πήγαιναν στους Μένιο Κουτσόγιωργα και Γιώργο Λούβαρη σε κουτιά από “πάμπερς”.
- 1991 Ο Σομαλός ηγέτης, Μοχάμαντ Σιγιάντ Μπαρ, εγκαταλείπει τη χώρα του, καθώς οι επαναστάτες καταλαμβάνουν το παλάτι του και την πρωτεύουσα, Μογκαντίσου.
- 1993 Στην Αλβανία, η χήρα του Εμβέρ Χότζα, Νετζμίγε, καταδικάζεται σε κάθειρξη εννέα ετών, για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.
- 1994 Πέθανε η ηθοποιός, Μιράντα Μυράτ
1994 O πιο… παράλογος αγώνα ποδοσφαίρου

- 1996 Κρίση των Ιμίων: Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Χουριέτ» μεταβαίνουν με ελικόπτερο από τη Σμύρνη στη Μεγάλη Ίμια. Υποστέλλουν την ελληνική σημαία και υψώνουν την τουρκική. Η όλη επιχείρηση βιντεοσκοπείται και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι της Χουριέτ.
- 2008 Πέθανε ο ινδονήσιος στρατιωτικός και πολιτικός, που διετέλεσε 2ος πρόεδρος της χώρας, Σουχάρτο
2009 Πέθανε ο τραγουδοποιός και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Πάνος Τζαβέλλας.
- 2010 Η φημολογία για λήψη δανείου της Ελλάδας από την Κίνα στέλνει τα spreads στα ύψη και στις 373 μονάδες από 303 στις 25 Ιανουαρίου. Επανέρχονται τα σενάρια περί χρεωκοπίας.
- 2010: Ένας άνεμος που φυσάει στη νήσο Μπάροου της Αυστραλίας, στη διάρκεια του κυκλώνα Ολίβια το 1996, κατέχει πλέον το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, με 407,2 χιλιόμετρα την ώρα, όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον άνεμο του 1934 στην κορυφή του όρους Ουάσιγκτον στο Νιου Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, ο οποίος είχε φυσήξει με ταχύτητα 371,8 χλμ./ώρα.
- 2011 Προς λύση φαίνεται να οδεύει, η κατάληψη της Νομικής Σχολής, καθώς οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος βρήκαν κτίριο για την ασφαλή μεταφορά των 300 μεταναστών. Νωρίτερα, οι πρυτανικές αρχές είχαν αποφασίσει την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και αναμενόταν η επέμβαση της αστυνομίας εάν δεν βρισκόταν λύση στο αδιέξοδο.
- 2022: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν το αίτημα της Ρωσίας να αποκλειστεί η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δηλώνει ότι «οι Ρώσοι θα μπορούσαν να εισβάλουν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο».
Γεννήσεις
- 1585 – Χέντρικ Άβερκαμπ, Ολλανδός ζωγράφος
- 1752 – Ευγένιος Καραβίας, μητροπολίτης
- 1756 – Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης

- 1775 – Φρίντριχ Βίλχελμ Γιόζεφ Σέλινγκ, Γερμανός φιλόσοφος
- 1814 – Ευγένιος Βιολέ-λε-Ντυκ, Γάλλος αρχιτέκτονας
- 1823 – Εντουάρ Λαλό, Γάλλος συνθέτης
- 1826 – Μιχαήλ Σαλτίκοφ-Στσεντρίν, Ρώσος συγγραφέας

- 1832 – Λιούις Κάρολ, Άγγλος συγγραφέας
- 1836 – Λεοπόλδος φον Ζάχερ-Μάζοχ, Αυστριακός συγγραφέας
- 1844 – Τζάκομο ντι Κίρικο, Ιταλός ζωγράφος
- 1850 – Τζων Κόλιερ, Άγγλος συγγραφέας και ζωγράφος
- 1859 – Γουλιέλμος Β΄, αυτοκράτορας της Γερμανίας
- 1859 – Πάβελ Μιλιουκόφ, Ρώσος πολιτικός
- 1887 – Καρλ Μπλέγκεν, Αμερικανός αρχαιολόγος
- 1910 – Έντβαρντ Καρντέλι, Γιουγκοσλάβος πολιτικός
- 1912 – Άρνε Νες, Νορβηγός φιλόσοφος
- 1918 – Έλμορ Τζέιμς, Αμερικανός μουσικός
- 1921 – Ντόνα Ριντ, Αμερικανίδα ηθοποιός
- 1924 – Ραούφ Ντενκτάς, Τουρκοκύπριος πολιτικός
- 1928 – Γιώργος Κάρτερ, συγγραφέας
- 1930 – Μπόμπι Μπλου Μπλαντ, Αμερικανός τραγουδιστής
- 1944 – Μέιριντ Κόριγκαν, Βορειοϊρλανδή ακτιβίστρια
- 1944 – Νικ Μέισον, Άγγλος ντράμερ (Pink Floyd)
- 1947 – Βύρων Πολύδωρας, πολιτικός
- 1954 – Στέλιος Παπαφλωράτος, ποδοσφαιριστής
- 1955 – Τζον Ρόμπερτς, Αμερικανός δικαστικός
- 1957 – Τζάνικ Γκερς, Άγγλος κιθαρίστας
- 1957 – Φρανκ Μίλλερ, Αμερικανός δημιουργός κόμικς και σκηνοθέτης
- 1964 – Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ποδοσφαιριστής
- 1971 – Lil Jon, Αμερικανός ράπερ
- 1979 – Ροζαμάουντ Πάικ, Αγγλίδα ηθοποιός
- 1981 – Στέλλα Γιαμπουρά, ηθοποιός
- 1987 – Αντόν Σούνιν, Ρώσος ποδοσφαιριστής
- 1984 – Έλενα Ασημακοπούλου, ηθοποιός και επιχειρηματίας
- 1988 – Κερλόν Μούρα Σόουζα, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής
- 1989 – Αλμπέρτο Μποτία, Ισπανός ποδοσφαιριστής
- 1990 – Μαρία-Ελένα Παπασωτηρίου, αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ
- 1998 – Ρεββέκα Κιμ, Νοτιοκορεάτισσα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ
Θάνατοι
- 98 – Νέρβας, Ρωμαίος αυτοκράτορας
- 457 – Μαρκιανός, Βυζαντινός αυτοκράτορας
- 661 – Αλί ιμπν Αμπού Τάλιμπ, Άραβας χαλίφης
- 672 – Πάπας Βιταλιανός
- 847 – Πάπας Σέργιος Β΄
- 1509 – Ιωάννης Α’, παλατινός κόμης του Ζίμερν
- 1547 – Άννα, βασίλισσα της Βοημίας και της Ουγγαρίας
- 1596 – Φράνσις Ντρέικ – Άγγλος εξερευνητής
- 1740 – Λουδοβίκος Ερρίκος Α΄ του Κοντέ, Γάλλος πολιτικός
- 1843 – Ανδρέας Ιδρωμένος, λόγιος
- 1851 – Τζον Τζέιμς Οντιμπόν, Γάλλος ορνιθιλόγος και ζωγράφος
- 1901 – Τζουζέπε Βέρντι, Ιταλός συνθέτης
- 1905 – Πάουλ Χένλαϊν, Γερμανός μηχανικός
- 1913 – Ράινερ Φερδινάνδος, αρχιδούκας της Αυστρίας
- 1919 – Έντρε Όντυ, Ούγγρος ποιητής
- 1922 – Τζοβάννι Βέργκα, Ιταλός συγγραφέας
- 1922 – Ελίζαμπεθ Κόχραν, Αμερικανίδα δημοσιογράφος
- 1951 – Καρλ Γκούσταφ Έμιλ Μάνερχαϊμ, Φινλανδός στρατιωτικός και πολιτικός
- 1965 – Χασάν Αλί Μανσούρ, Ιρανός πολιτικός
- 1972 – Μαχάλια Τζάκσον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια
- 1974 – Γεώργιος Γρίβας, στρατιωτικός
- 1975 – Μπιλ Ουόλς, Αμερικανός κινηματογραφικός παραγωγός
- 1980 – Στρατής Τσίρκας, συγγραφέας
- 1983 – Λουί ντε Φυνές, Γάλλος ηθοποιός
- 1984 – Μοχάμετ Αχμέτ, πολιτικός από τις Κομόρες
- 1985 – Τίτος Ξηρέλλης, τραγουδιστής
- 1986 – Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, πολιτικός
- 1986 – Δημήτριος Ευρυγένης, πολιτικός
- 1993 – Αντρέ ο Γίγαντας, Γάλλος παλαιστής και ηθοποιός

- 1994 – Μιράντα Μυράτ, ηθοποιός

- 2001 – Σταύρος Δαμιανίδης, μουσικός

- 2002 – Γελένα Γκορτσακόβα, Ρωσίδα ακοντίστρια
- 2006 – Κάρολος Λαμπρίνο, Ρουμάνος πρίγκιπας
- 2006 – Γιοχάνες Ράου, Γερμανός πολιτικός
- 2007 – Γιανγκ Τσουάν-κουάνγκ, Ταϊβανέζος αθλητής
- 2008 – Σουχάρτο, Ινδονήσιος πολιτικός

- 2009 – Τζον Άπνταϊκ, Αμερικανός συγγραφέας

- 2010 – Τζερόμ Ντέιβιντ Σάλιντζερ, Αμερικανός συγγραφέας
- 2015 – Τσαρλς Χαρντ Τάουνς, Αμερικανός φυσικός
- 2017 – Εμανουέλ Ριβά, Γαλλίδα ηθοποιός
- 2017 – Τσαρλς Σάκλεφορντ, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής
Επέτειοι και εορτές
- Ηνωμένα Έθνη – Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος
- Δανία – Auschwitzdag, Ημέρα του Άουσβιτς
- Μονακό – Ημέρα της προστάτιδος Αγίας Ντεβότα
- Σερβία – Ημέρα του προστάτη Αγίου Σάββα