Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 05 Απρ 2016
Επιστολή προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ.Παναγόπουλο Αθανάσιο από τον Πρόεδρο του συλλόγου ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ Σταυρόπουλο Ασημάκη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Αξιότιμε κ.Δήμαρχε

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 30-3-2016 ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως κ Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος σας έθεσε μία ερώτηση σχετικά΄΄γιατί η ΔΗΚΕΠΑ

΄΄Αρνήθηκε να δώσει χώρο στον πολιτιστικό σύλλογο ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ που διοργανώνει το 1ο Βαλκανικό φεστιβάλ μουσικών σχολείων με συμμετοχή μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα το Αίγιο να στερηθεί αυτής της μεγάλης εκδήλωσης με πάνω από 800 παιδιά και να στερηθεί η τοπική κοινωνία κάποιων έσόδων.΄΄

Μετά την απάντηση σας που δεν ήταν απάντηση ουσίας αλλά κάλυψη της προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ για τις ενέργειες της ,που θα αναφέρουμε πιο κάτω, ήτοι

΄΄είχαν προγραμματιστεί άλλες εκδηλώσεις στις ζητούμενες ημερομηνίες, χωρίς να αναφέρετε τους φορείς για τους οποίους υποτίθεται ότι είχαν κρατηθεί.

Με την αυτή την απλή απάντηση σας αποδείξατε ότι δεν έχετε την δυνατότητα όπως δεν είχε και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ, να αντιληφτείτε και να αξιολογήσετε μία βαλκανιάδα μουσικών σχολείων εκδήλωση που γίνεται για πρώτη φορά σε ελληνικό και βαλκανικό έδαφος και που θα έφερνε πάνω από 800 παιδιά από 14/4-17/4/2016 στο Αίγιο δηλ μετρήσιμο τουριστικό αποτέλεσμα ΑΠΟ μία απλή θεατρική παιδική παράσταση την 15/4/2016 το πρωϊ , και από παιδικές παραστάσεις θεατρικής ομάδας από το Αίγιο στις άλλες ημερομηνίες

Μετά την σύντομη απάντηση σας επιτεθήκατε στο πρόσωπο μου με σφοδρότητα αποκαλώντας με ΄΄διώκτη΄΄ του δήμου ,ότι ανήκω σε μία ομάδα δημοτών που ενοχλούν τον δήμο, ότι προβαίνω σε ενστάσεις και τις χάνω, και γενικώς προβήκατε σε μία μεγάλη συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον μου ενώπιον δεκάδων συμπολιτών μας ,και εν πλήρη γνώση σας ότι τα υποστηριζόμενα ήσαν αναληθή και ξέρετε τι σημαίνει αυτό σύμφωνα με το άρθρο 363 ΠΔ.

Κύριε Δήμαρχε

Ποιος νομίζετε ότι είστε. Νομίζετε ότι καθήμενος στην έδρα του προεδρείου του Δ.Σ μπορείτε να συκοφαντείτε τους δημότες χωρίς λόγο , και χωρίς να έχετε συνέπειες?

Σας έχει δώσει κανείς το δικαίωμα να νομίζετε ότι μπορείτε να εμποδίζετε τους δημότες να προβαίνουν σε ενστάσεις και καταγγελίες εναντίον παράτυπων και παράνομων ενεργειών σας?

Δηλαδή οι ενεργοί πολίτες πρέπει να μένουν ασυγκίνητοι σε τέτοιες ενέργειες?

Τι ενστάσεις έχω κάνει ως πρόεδρος του συλλόγου ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ ?

Μόνο μία ,όταν ο πρόεδρος του ΔΣ προσπάθησε να περάσει παράτυπα για να μην χρησιμοποιήσω άλλη ορολογία ,έγκριση του ισολογισμού της ΔΗΚΕΠΑ . Ποια ήταν η παρατυπία? ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ψήφων δηλ αντί των 17 ψήφων ,εψήφισαν 13. Αποτέλεσμα: AKYΡΩΣΗ της εγκριθείσης απόφασης του ΔΣ του δήμου από την αποκεντρωμένη διοίκηση, και επαναφορά για νέα ψηφοφορία.

Δεν υπάρχει άλλη ένσταση ,Εάν συνεχίζετε να ισχυρίζεστε ότι υπάρχει ψεύδεστε

Εκτός εάν δεν γνωρίζετε ποια η έννοια της ένστασης ,από την έννοια της καταγγελίας.

Όσο για την καταγγελία μας ως προς προϋπολογισμό για το γεγονός ότι δεν έχετε προβλέψει ούτε ένα ευρώ για επιχορηγήσεις αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων ενώ έχετε προβλέψει 330000€ για την ΔΗΚΕΠΑ ,σε συνδυασμό με το άρθρο 202 του Ν 3463/2006 και το αρθρ.10 παρ 14 του Ν 4071/2012 ,καίτοι οι επιχορηγήσεις για πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους και κοινωφελών επιχειρήσεων είναι προαιρετικές δαπάνες, καίτοι οι ανωτέρω φορείς είναι ΝΠΙΔ

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

Το θέμα θα το λύσει το Νομικό συμβούλιο του Κράτους που θα αποφανθεί εάν υπάρχει παράβαση νόμου και κατά συνέπεια παράβαση καθήκοντος.

Απευθυνόμενος προς τον αξιότιμο πρόεδρο του ΔΣ του δήμου

-Γιατί κ πρόεδρε αφήσατε τον δήμαρχο να κατηγορεί και να συκοφαντεί δημότη δηλ εμένα, χωρίς να μου δίδετε τον λόγο προκειμένου να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη μου, και να εκθέσω τις απόψεις του συλλόγου για την ερώτηση που έθεσα ο πρώην δήμαρχος ?

-Γιατί αφήσατε δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης να επιτεθεί φραστικά εναντίον δημότη δηλ εμένα, προκαλώντας την οργή άλλου δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης.?

-Ποίος ο ρόλος ο δικός σας που προβλέπεται από διάταξη νόμου αλλά και από τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ?

Μήπως φέρνετε βαρέως ακόμα το ότι σας εκθέσαμε δημοσίως με το να ακυρώσει η αποκεντρωμένη διοίκηση απόφαση σας κατόπιν ενεργειών μας?

Και επειδή δεν μου δώσατε τον λόγο να εξηγήσω τι έχει συμβεί αναφέρω εν συντομία τα κάτωθι ,για να πληροφορηθεί η μαθητική κοινότητα της Αιγιαλείας αλλά και οι λοιποί δημότες

΄΄Ο σύλλογος μας διοργανώνει από 14/4-17/4/2016 μία μεγάλη μουσική εκδήλωση ήτοι το 1ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ,με συμμετοχή 19 μουσικών σχολείων από όλη την Ελλάδα και βαλκανικές χώρες με πάνω από 850 μαθητές και μαθήτριες.

Ζητήσαμε με έγγραφο μας τον ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝΑ΄΄ στις 15/4/2016 το πρωϊ για να δώσουμε παράσταση για τα γυμνάσια και Λύκεια της Αιγιαλείας.Η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ μας απάντησε ότι η ανωτέρω ημερομηνία και ώρα είναι κλεισμένη για μία παιδική θεατρική παράσταση. Ζητήσαμε τον ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝΑ΄΄ για τις 16-4-2016 και ώρα 5-8μ.μ .Η Πρόεδρος και πάλι ήταν αρνητική με δικαιολογία ,ότι παίζετε κινηματογραφική ταινία. Δηλ δεν μπορούσε η παιδική θεατρική παράσταση να μεταφερθεί μία μέρα νωρίτερα ή αργότερα.

Ζητήσαμε το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ από 14/4-17/4/2016 και το πρωϊ τις 15/4/2016 . Η κυρία πρόεδρος μετά την ψευδή δικαιολογία που χρησιμοποίησε στην διευθύντρια της διαχειριστικής αρχής των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Πάτρα ότι δήθεν δεν είχαμε ζητήσει το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ,ενώ είχαμε καταθέσει αίτημα πρό 10ημέρου μας γνωστοποίησε ότι στις ανωτέρω ημερομηνίες ακόμη και την 15-4-2016 το πρωί έχει δοθεί στην θεατρική ομάδα Αιγίου ΄΄ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ΄΄ για θεατρικές παιδικές παραστάσεις. Όμως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της θεατρικής ομάδας ΄΄ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ΄΄ στον τύπο άλλα θα πραγματοποιηθούν. ΙΔΩΜΕΝ

Όμως μη ξεχνάνε ότι το ΄΄ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ΄΄ έχει γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια και επομένως υπάρχουν κάποιες διαδικασίες

Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο ενημερώνουμε την μαθητική κοινωνία της Αιγιαλείας και όλους τους δημότες για την απώλεια αυτής της μοναδικής Βαλκανικής μουσικής εκδήλωσης για το Αίγιο ,και την οποία μεταφέρουμε στην Πάτρα.

Δεν τους κρίνουμε. Η κριτική ανήκει σε σας τους δημότες της Αιγιαλείας για τις ενέργειες τους

 

Σταυρόπουλος Ασημάκης

Πρόεδρος του συλλόγου ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου