Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 31 Αύγ 2015
Ανοικτή  Επιστολή-Καταγγελία  του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Ελίκης  ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ Προς τον Δήμαρχο του Δήμου Αιγιαλείας κ.Παναγόπουλο Αθανάσιο
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

 

Με την τακτική και κάκιστη πολιτιστική συμπεριφορά που ακολουθήσατε απέναντι στον σύλλογο μας, σχετικά με το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς ήτοι το 11ο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο

ΧΑΣΑΤΕ

Χάσατε την μεγαλύτερη ευκαιρία, όσο και να μην θέλατε να το παραδεχτείτε,

-Να υποδεχτείτε ως πρώτος δημότης του δήμου μας τους πρέσβεις του Μεξικού-Ουκρανίας και Αιγύπτου

-Χάσατε την ευκαιρία να υποδεχτείτε τον δισΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Δημοσθένη Ταμπάκο και να του απονείμεις την τιμητική πλακέτα πού πρόσφερε ο σύλλογο μας .Είχαμε όμως τον πρέσβη της Ουκρανίας για αυτή την ενέργεια.

-Χάσατε της ευκαιρία να υποδεχτείτε τα χορευτικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο με τους επίσημους συνοδούς από διάφορα υπουργεία των χωρών .

-Χάσατε την ευκαιρία να ξεναγήσετε τον πρέσβη του Μεξικού με 5αμελή αποστολή στην επίσκεψη του στην Παναγία Τρυπητή, όπου εμείς τον συνοδεύσαμε με την συμμετοχή του διοικητή της τροχαίας Αιγίου και δύο ιερέων της Ελίκης και Βαλιμιτίκων, και στο μετέπειτα καφέ στο τουριστικό.

-Αγνοήσατε για τους δικούς σας λόγους και κάποιων άλλων από το δημοτικό σας περιβάλλον ,ότι το φεστιβάλ μας συμπεριλαμβάνεται επίσημα στα 760 καλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου-θεάτρου –μουσικής και κάθε μορφής τέχνης της ευρωπαϊκής ένωσης μεταξύ των 3896 φεστιβάλ από 41 ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που αποτελεί υψίστη τιμή και διάκριση για τον δήμο μας ,και που θα έπρεπε να είστε υπερήφανος .

Κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ

Καταγγέλλουμε εσάς –τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και την υπεύθυνη εισηγήσεων για τις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών συλλόγων , προς κάθε κατεύθυνση διότι εσκεμμένα κατά την προσωπική μας άποψη και κατά παράβαση διατάξεων νόμων ,που επιφέρουν διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις ,αλλά και κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου

Καθυστερείτε μέχρι σήμερα

Να φέρεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αίτημα επιχορήγησης του συλλόγου μας του 11ου παγκοσμίου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που ήδη τελείωσε ,και που έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-ΕΟΤ-της UNESCO και της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV

Aπό την 2/2/2015 δηλ 230 ημέρες

Στερώντας από τον σύλλογο μας οιονδήποτε οικονομική βοήθεια , για το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς παγκόσμιας εμβέλειας και αποδοχής, αλλά ταυτόχρονα αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε το 2ο παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας-Αρχαιολογίαςτην τελευταία στιγμή, έχοντας προσκαλέσει τους δημάρχους του ΣΙΒΑΡΥ και ΕΛΤΣΕ, που είχαν αποδεχτεί την πρόσκληση μας.

Επίσης στερήσατε την ευκαιρία από τους δημοτικούς συμβούλους τουλάχιστον της αντιπολίτευσης ,διότι την ομάδα σας την έχετε πληροφορήσει όπως εσείς θέλετε και όπως σας συμφέρει, να λαμβάνουν γνώση των αιτημάτων των φορέων και να αποφασίζουν ανάλογα.

Τι νομίζετε ότι πετύχατε? Μήπως επιθυμούσατε εσείς και κάποιοι άλλοι την ματαίωση των εκδηλώσεων ΄η την υποβάθμιση του φεστιβάλ? Όπως διαπιστώσατε το παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ,με παρουσία υψηλών προσκεκλημένων και το σπουδαιότερο με την ταυτόχρονη παρουσίαση δύο παραστάσεων στο Ρωμαϊκό Ωδείο ΠΑΤΡΏΝ με πλήρη συμπαράσταση και βοήθεια από τον δήμο Πατρέων , μέσω του πολιτιστικού Οργανισμού ,δημιουργώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας και μελλοντικής συνεργασίας

Σε προκαλούμε να δημοσιοποιήσετε το αίτημα μας ,για να πληροφορηθούν οι δημότες τις προτάσεις μας με τα αντισταθμικά οφέλη σε περίπτωση οικονομικής βοήθειας ήτοι ελεύθερη είσοδος στο φεστιβάλ, αποστολή συγκροτημάτων σε όλους τους πρώην δήμους και το σπουδαιότερο συλλογή τροφίμων για τούς συμπολίτες μας, όπως και το αίτημα μας η οικονομική ενίσχυση να μην δοθεί στο σύλλογο μας ,αλλά να πληρωθούν απ ευθείας από τον δήμο δαπάνες του φεστιβάλ. Εσείς όμως ίσως να την έχετε αποκρύψει και από την δημοτική σας ομάδα.

Το παραμύθι και η δικαιολογία σας ότι δεν έχει χρήματα ο δήμος για τους πολιτιστικούς συλλόγους είναι για τους αδαείς. Εφ όσον ισχυρίζεστε το ανωτέρω γιατί επιχορηγείτε την ΔΗΚΕΠΑ με 330000€ το 2015 κατά τρόπο παράτυπο για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη παράνομα. Τί είναι η ΔΗΚΕΠΑ? Έχει την ίδια νομική προσωπικότητα όπως όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι δηλ ΝΠΙΔ με ξεχωριστή λειτουργικότητα από τον δήμο.

Γνωρίζετε τι αναφέρει το αρθρο 10 παρ.14 του νόμου 4071/2012?

Σας συνιστώ να το διαβάσετε προσεκτικά όπως και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν ψηφίσει από το 2012 μέχρι σήμερα προϋπολογισμούς και ισολογισμούς της ΔΗΚΕΠΑ.

Διαλύσατε τους πολιτιστικούς συλλόγους , ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΆ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΆ ΚΎΤΑΡΑ της σημερινής κοινωνίας σταματώντας κάθε οικονομική χορηγία ,που προβλέπετε από τον νόμο, μεταφέροντας τα χρήματα στην ΔΗΚΕΠΑ, η οποία τι έκανε και τι κάνει. Καπελώνει τις πολιτιστικές προσπάθειες των συλλόγων με αιγίδες και συνδιοργανώσεις δίδοντας τους ελάχιστα χρήματα για ηχητικά ή άλλα έξοδα, κάνοντας ταυτόχρονα επιλογή των συλλόγων, που θα καπελώσει. Και εμείς κάναμε πρόταση συνεργασίας ,χωρίς όμως καπέλωμα ,αλλά επωφελή για την ΔΗΚΕΠΑ, Φυσικά απορρίφτηκε από την κ. πρόεδρο συλλόγους, με την δικαιολογία δεν υπάρχουν, χρήματα, καθ ήν στιγμή δαπανώνται χρήματα για άλλες εκδηλώσεις με άλλους συλλόγους. Εμείς υποθέτουμε τους λόγους απόρριψης ,καθ ότι κάποια μέλη της σημερινής διοίκησης ,υπήρχαν και στο ΔΣ της περιόδου 2012-2013 .πού ολόκληρο το Δ.Σ επισκέφτηκε το γραφείο του ανακριτή με εντολή εισαγγελέα.

Ας αναφέρει η ΔΗΚΕΠΑ τις καθαρά δικές της εκδηλώσεις που πραγματοποιεί με το δημόσιο χρήμα. Εάν δεν έχει την ετήσια επιχορήγηση τι μπορεί να κάνει?

Δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα να κάνει κανείς από ΄΄Το μνημόσυνο με ξένα κόλυβα΄΄

Επίσης δίδεται η ευκαιρία στην/στον εκάστοτε πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ να προβαίνει σε απ ευθείες αναθέσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Πολύ σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε και αυτές, όπως θα δημοσιοποιήσουμε κάθε εκδήλωση με τα αντίστοιχα κόστη ,για να ενημερωθούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι αλλά και οι δημότες .

Τι σκοπούς εξυπηρετεί η ΔΗΚΕΠΑ να διοργανώνει τα ΟΙΝΟΞΕΝΙΑ με προϋπολογισμό 60000€ συμπεριλαμβανομένης και εκδήλωσης σχετικής? Γίνεται γραφείο μάρκετινγκ των οινοποιητικών εταιρειών της Αιγιάλειας με δημόσιο χρήμα? Αυτή η ενέργεια δεν είναι προωθητική ενέργεια των οίνων της περιοχής μας ,και που είναι αποκλειστικό έργο των εταιρειών? Είναι δυνατόν η πρώτη εκδήλωση των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΩΝ να έχει κόστος με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί τουλάχιστον μέχρι σήμερα 9081€,και ο σύλλογος μας για αυτό το παγκόσμιο γεγονός με μετρήσιμο τουριστικό αποτέλεσμα ,με παρουσία πρέσβεων-ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ και συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο να μη έχουμε οικονομική βοήθεια ούτε ένα ευρώ?

Είναι δυνατόν η ΔΗΚΕΠΑ μέσω της προέδρου να υποβάλει αίτημα χορηγίας προς την περιφέρεια Δ.Ελλάδος για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ που περιείχε ψευδές στοιχείο?

Γνωρίζετε κ.Δήμαρχε το κόστος των παγίων εξόδων της ΔΗΚΕΠΑ ετησίως? Γύρω στις 160000€. Με αυτά τα χρήματα γνωρίζετε τι μπορεί να γίνει?

Μήπως θα πρέπει η ΔΗΚΕΠΑ θα πρέπει να κλείσει μέχρι 31/12/2015? Εμείς θα κάνουμε κάθε ενέργεια προς κάθε αρμόδια υπηρεσία να πραγματοποιηθεί το ανωτέρω ,για το καλό του πολιτισμού-της παράδοσης και των λίγων πολιτιστικών συλλόγων που έχουν απομείνει ενεργοί ,και έχουν την πρόθεση να προσφέρουν στον πολιτισμό αλλά και να παράγουν πραγματικό πολιτισμό.

Πρέπει να καταλάβουν πολύ καλά ότι όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ,ειδικά στην σημερινή εποχή να είναι πάρα πολύ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ ,διότι η δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη

Κύριε Δήμαρχε

Σε καταγγέλλουμε για την απίστευτη και πολιτιστικά αχαρακτήριστη παρέμβαση σας μαζί με το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου , χωρίς να έχετε την παραμικρή αρμοδιότητα και δικαίωμα να πιέσετε την αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας και την τροχαία Αιγίου για την αλλαγή της ώρας παρέλασης των ξένων και ελληνικών χορευτικών συγκροτημάτων στις 14/8/2015 δηλ από τις 7.30μ.μ να γίνει στις 5μ.μ σε ζέστη 38 βαθμούς με παραδοσιακές στολές και σχετική προετοιμασία των συγκροτημάτων από τις 3μ.μ

Αποδείξατε μαζί με την πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου ,που είχε το θράσος να στείλει επιστολή προς ΜΜΕ γεμάτη ανακρίβειες και ψεύδη, αλλά πήρε την απάντηση του συλλόγου μας, ότι έχετε παντελή άγνοια των παρελάσεων χορευτικών συγκροτημάτων σε διεθνή και παγκόσμια φεστιβάλ.

Δεν γνωρίζετε ότι αυτές οι παρελάσεις αποτελούν την κορυφαία στιγμή του εκάστοτε φεστιβάλ και για τα χορευτικά συγκροτήματα ,αλλά και για τις πόλεις που πραγματοποιούνται τα φεστιβάλ.

Έχουν μπροστάρηδες τον δήμαρχο και τους φορείς της πόλης και πλήθος κόσμου στα πεζοδρόμια.

Εμείς όμως είχαμε αντιπάλους τον δήμαρχο της πόλης και το προεδρείο του εμπορικού συλλόγου, που πίεζαν την αστυνομική διεύθυνση ΑχαΪας για αλλαγή ώρας με αστεία επιχειρήματα, που προκάλεσαν την οργή-δυσαρέσκεια των ξένων και ελληνικών χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Όμως δεν πέρασε η πίεση σας και η απαράδεκτη πρόταση σας .

Η Παρέλαση έγινε την ώρα που ήθελε ο σύλλογος μας μετά από συμφωνία και μόνο με την αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας και τον διοικητή της τροχαίας Αιγίου, σεβόμενοι μόνο και μόνο την καθημερινή παρουσία του διοικητή της τροχαίας και των ανδρών της στο χώρο των εκδηλώσεων ,προσφέροντας τεράστια βοήθεια και εξυπηρέτηση στην υποδοχή των πρέσβεων-δισΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΤΑΜΠΑΚΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ και των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων κατά τρόπο άψογο και αποτελεσματικό, και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι σε αυτές τις τακτικές και ενέργειες δεν δειλιάζουμε –δεν φοβόμαστε –δεν υποκύπτομε αλλά αντιθέτως αντρειωνόμαστε –δεν υπολογίζουμε κανένα εμπόδιο και προχωράμε σε νέες εκδηλώσεις παγκόσμιου ενδιαφέροντος και αποδοχής.

Αντιθέτως εσείς με την ενέργεια σας το μόνο που κατορθώσατε είναι

-να δυσφημιστεί το Αίγιο διεθνώς

-να αποκομίσετε τις χειρότερες κριτικές και να

-εκθέσετε τον σύλλογο μας.

Πολύ γρήγορα θα ενημερωθείτε και τις γραπτές κριτικές των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων .

O Πολιτισμός και η παράδοση μας δεν προάγεται με τέτοιες ενέργειες. Κόντρες και προσωπικά μπαίνουν στην άκρη

Εμείς εκτιμούμε και σεβόμαστε τον Θανάση Παναγόπουλο ως άνθρωπο και επιστήμονα. Απομακρυνθείτε από τους δήθεν ειδήμονες του πολιτισμού. Εκπροσωπείται ένα ολόκληρο δήμο, και εκφράζετε ένα θεσμό που δυστυχώς επλήγη διεθνώς

Επι τη ευκαιρία σας ενημερώνουμε ,χωρίς να έχει σημασία για σας ,αφού θα είστε πάλι απ έξω ,ότι προετοιμάζεται ο σύλλογος μας για μία μεγαλειώδη και ανεπανάληπτη πολιτιστική εκδήλωση .όχι χορευτική, που παρόμοια δεν έχει γίνει όχι μόνο στην Ελλάδα ,αλλά και όλη την Ευρώπη.

Με τιμή

 

 

 

Σταυρόπουλος Ασημάκης

Πρόεδρος

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου