Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 06 Μάι 2023
Αφοπλιστικά ειλικρινής ή στόχος, παραμονές των εκλογών;
Κλίκ για μεγέθυνση

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ


06.05.2023, 16:53
 
 
«Φωτιές» ανάβει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ ένα email του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας για την ενοικίαση εκλογικού κέντρου. Πώς αντιδρά το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Αίσθηση προκαλεί το email του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την ενοικίαση του εκλογικού κέντρου του κόμματος, σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr: Στο email που υπογράφει ο Νίκος Μοιραλής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. (αφορά την ενοικίαση εκλογικού κέντρου στην πλατεία Γεωργίου Α΄) ενημερώνει επίσημα τους συνεργάτες του και κομματικούς παράγοντες πως το ενοίκιο του εκλογικού κέντρου του κόμματος θα καταβάλλεται με «μαύρα». Ο ίδιος ομολογεί επίσης πως «τα χρήματα θα είναι μαύρα, οπότε θα προσκομίσω μια τυπική απόδειξη για τον εσωτερικό μας έλεγχο».

Το επίμαχο email

που δημοσίευσε το zougla.gr

«Πάτρα, 5 Μαΐου 2023

Συντρόφισσες, Σύντροφοι,

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της Ν.Ε. το εκλογικό μας κέντρο θα είναι στην πλατεία Γεωργίου Α΄ στα πρώην Starbucks, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης μας.

Από σήμερα το απόγευμα θα έχουμε τα κλειδιά στα χέρια μας και ξεκινάμε δουλειές σε εξωτερικό και εσωτερικό χώρο.

Το αντίτιμο είναι 2.500 ευρώ μέχρι τις πρώτες εκλογές (25 Μαΐου), και ακόμη 2.500 ευρώ εάν οδηγηθούμε σε Δεύτερες εκλογές (10 Ιουλίου).

Τα χρήματα θα είναι μαύρα όποτε θα προσκομίσω μια τυπική απόδειξη για τον εσωτερικό μας έλεγχο.

Σας παρακαλώ πολύ ανταποκριθείτε όλοι σας άμεσα στην στήριξη που σας ζήτησε ο υπεύθυνος οργανωτικού, για να είμαστε εντός οικονομικού πλαισίου.

Δράσεις Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΪ́ΑΣ:
Σάββατο 6 Μαΐου ομιλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο καφέ espresso στις 19:00.

Τρίτη 9 Μαΐου ομιλία στο παλιό Δημαρχείο Ωλενίας στα Λουσικά στις 20:00.
Για αυτές τις δύο εκδηλώσεις η παρουσία υποψηφίων βουλευτών, μελών Κεντρικής, Νομαρχιακής Επιτροπής και Συντονιστικών Οργάνων είναι απαραίτητη.

Παρακαλείσθε για την κοινοποίηση των δράσεων και την κινητοποίηση συντρόφων να τις ακολουθήσουν.

Με ΣΦΧ,

Ο Γραμματέας Ν.Ε.

Νίκος Μοιραλής».

Τα υπόλοιπα 14 μέλη που έλαβαν το μήνυμα είναι τα εξής:

 • Βόγλη Ευφροσύνη

 • Γιανναδάκης Αθανάσιος

 • Ζάκας Ηλίας

 • Καραμάνος Αριστείδης

 • Καράπαπα Ιωάννα

 • Κόλλιας Αντώνης

 • Μαρινόπουλος Παναγιώτης

 • Μητρογιάννη Γεωργία

 • Παναγόπουλος Γερασημάκης

 • Παναγοπούλου - Νικολάου Σταυρούλα

 • Παρασκευόπουλος Γιώργος

 • Πετρόπουλος Κώστας

 • Ταγκαλάκη - Ντούλια Ασημίνα

 • Φεσσιάν Γεράσιμος

Οργή στο ΠΑΣΟΚ για το δημοσίευμα

Για «απέλπιδα προσπάθεια κάποιων να στοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμονές των εθνικών εκλογών» κάνει λόγο το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και τονίζει: «δεν εκβιαζόμαστε και δεν φοβόμαστε τίποτα και κανέναν».

Σχετικά με το email που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα zougla.gr, «ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας εμφανίζεται να ζητά από τα 15 εκλεγμένα μέλη της επιτροπής οικονομική στήριξη για το εκλογικό τους κέντρο» και «δεν απευθύνεται ούτε σε επιχειρηματίες ούτε… σε δυνάμεις ξένων χωρών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σημειώνει πως «ο ρεφενές μεταξύ των 15 μελών της Ν.Ε. είναι το μέγα σκάνδαλο του ''zougla.gr'' και μάλιστα για ένα εκλογικό κέντρο, που δεν υπάρχει» και θεωρεί «είναι προφανές ότι οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν απόδειξη για το σύνολο των δαπανών τους. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν αποδέχεται και δεν επικροτεί άλλες πρακτικές».

Εξηγεί πως «το μόνο επίσημο αίτημα, που έχει καταθέσει το κόμμα μας, είναι προς τον Δήμο Πατρέων στις 2-5-2023 και με αρ. πρωτ. 39611 για την απόδοση χώρου για εκλογικό κέντρο επί της πλατείας Γεωργίου».

Και καταλήγει πως «η ιστοσελίδα καλύτερα να αναζητήσει και να ενημερώσει, αν μπορεί, το αναγνωστικό της κοινό για το πώς χρηματοδοτούνται οι πολυδάπανες προεκλογικές καμπάνιες  εκείνων τους οποίους εξυπηρετούν οι κατάφωρα συκοφαντικές κατηγορίες της με τα χυδαία υπονοούμενα, τα οποία αν είχαν έστω και ένα ψήγμα αλήθειας, τα μέλη της Ν.Ε. δεν θα αναγκάζονταν να κάνουν ρεφενέ».

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου