Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 15 Ιούν 2017
ΧΥΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ  Κ. Σπαρτινός: Ανύπαρκτο το θέμα με την «Αμιαντίτ» - Γνώριζε ο περιφερειάρχης - Χωρίς ενημέρωση ο αντιπεριφερειάρχης;
Κλίκ για μεγέθυνση

Θέμα από το πουθενά δημιουργήθηκε σύμφωνα με το βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό, αναφορικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί βούλησης του υπουργείου Περιβάλλοντος να δημιουργήσει στις εγκαταστάσεις της «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο της Πάτρας Χώρο Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλητων.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» από την πρώτη στιγμή που η σχετική πληροφορία άρχισε να ακούγεται στην πόλη, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως τέτοιος σχεδιασμός.

 «Μου επιβεβαίωσα κάτι που φοβόμουν, ότι θα ήταν έτσι, δηλαδή ότι από το τίποτα δημιουργείται μια κατάσταση την οποία ορισμένοι θέλουν να την εκμεταλλευτούν. Θα σας πω όλη την ιστορία. Προχθές είχε δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Σιγαλός είπε ότι κάποιος υπουργός δήλωσε ότι στην «Αμιαντίτ» θα γίνει ΧΥΤΑ επικίνδυνων αποβλήτων. Ο δήμαρχος είπε ότι δεν ξέρει τίποτα και δεν το σχολίασε. Εγώ ρώτησα τον κ. Σιγαλό ποιος υπουργός είναι αυτός και μου είπε: «δεν θυμάμαι καλά το όνομά του. Χριστοδούλου, κάπως έτσι λέγεται». «Δεν υπάρχει τέτοιος υπουργός στην κυβέρνηση του λέω».

Τελικά αυτός είναι κάποιος κ. Χριστοδουλάκης (Παναγιώτης). Ο οποίος περιφέρεται από τη δεκαετία του ’80 ως οικολόγος, προστασία του καταναλωτή κ.α.. Είχε φτιάξει ένα παραμάγαζο του τότε ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) το οποίο ήταν  ανακατεμένο σε διάφορες  αμφισβητούμενες δημόσιες τοποθετήσεις. Μου επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Υπουργός ότι δεν έχει καμία σχέση με το υπουργείο», τονίζει ο κ. Σπαρτινός.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο κ. Φάμελλος σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα στον οποίο εξήγησε ότι δεν υπάρχει θέμα «Αμιαντίτ». Όπως σχολιάζει ο κ. Σπερτινός τώρα ακριβώς το θέμα αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο περίεργο και τούτο, γιατί ενώ ο Περιφερειάρχης γνώριζε ότι δεν τίθεται θέμα δημιουργίας ΧΥΤΑ επικίνδυνων απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου και το θέμα δημιουργήθηκε από το πουθενά:


«Διαβάζω σήμερα, με έκπληξή μου, τον  Αντιπεριφερειάρχη τον κ. Αλεξόπουλο να λέει «μην τολμήσουν». Αυτό λοιπόν είτε είναι τζάμπα μαγκιά, από την στιγμή που σιγουρέψανε ότι δεν γίνεται τίποτα βγαίνουν και λένε ότι αυτοί το απέτρεψαν, μια συνηθισμένη τακτική, ή όπως διαδίδεται, δεν θέλω εγώ να το επιβεβαιώσω αυτό, ο κ. Αλεξόπουλος με τον κ. Κατσιφάρα δεν έχουν και πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ τους. Ο κ. Κατσιφάρας ήταν ενημερωμένος αλλά όχι ο κ. Αλεξόπουλος. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσουν μεταξύ τους και να μην προκαλούν ανησυχία στον κόσμο. Σε μια περιοχή που πράγματι έχει το πρόβλημα των υπολειμμάτων της παλιάς βιομηχανίας».

Τέλος ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους φορείς της περιοχής να «σοβαρευτούν» και να συνεννοηθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα του Νομού. «Έβαλε τα στήθη του μπροστά για ακόμα μια φορά ο κ. Αλεξόπουλος. Εγώ λέω να σοβαρευτούμε, έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Είναι καλό η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι Δήμοι να έχουν μια καλή επικοινωνούμε για να τα λύνουμε και όχι ο καθένας να προσπαθεί τώρα να παίξει δεν ξέρω ποιο παιχνίδι. Καλό είναι όλοι μας να ενημερώνουμε σωστά την κοινωνία… Εγώ μπορώ να πω ότι επειδή η Περιφέρεια δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να εξυγιάνει το κομμάτι της Αμιαντίτ τώρα βγαίνει και λέει ότι δεν θα πάνε εκεί επικίνδυνα απόβλητα. Μα τα επικίνδυνα απόβλητα υπάρχουν και πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη να κάνουν κάποιες κινήσεις», κατέληξε ο κ. Σπαρτινός.   
 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου