Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 30 Νοέ 2012
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΡΙΝΕΟΥ ΑΧΑΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Κορινθιακός: Eνιαία περιοχή, με ενιαία Χωροταξία και Διοίκηση

 

ΑΙΓΙΟ 21/11/2012

Η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου « Η ΑΛΚΥΩΝ » καταδικάζει την βάναυση επίθεση της αστυνομίας στους κατοίκους του Ερινεού Αχαίας, που αντιστέκονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους, στην θέση ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ.

Στέλνουμε μήνυμα έμπρακτης συμπαράστασης και ενότητας στους κατοίκους.

Από τον αγώνα σας εξαρτάται το μέλλον της ευρύτερης περιοχής.

Κύριοι/ες αιρετοί της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, που κρύβεστε πίσω από τα γκλόμπ των αστυνομικών, νομίζετε ότι θα προχωρήσει η κοινωνία μας μπροστά με την καταστολή των κοινωνικών αντιδράσεων;

Μέχρι χθες είχατε πετάξει την κοινωνία των ΠΟΛΙΤΩΝ στο καναβάτσο, σήμερα που αντιδρά και προσπαθεί να πάρει το μέλλον στα χέρια της, εσείς οικοδομείτε σιγά – σιγά το αστυνομικό κράτος, αύριο τι;

Ακούστε με νηφαλιότητα και σπουδή της προτάσεις των φορέων της Αιγιάλειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων μας με σεβασμό στο περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Θα δείτε ότι το μέλλον προς εκεί οδηγεί.

Αυτού του είδους την διαχείριση κάνουν οι αναπτυγμένες οικονομικά και πολιτιστικά κοινωνίες σε ποσοστό 80%.

Στην Αιγιάλεια τα δύο τελευταία έτη έχουν γίνει ημερίδες, εκδηλώσεις, έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις, έχει εκφραστεί η τοπική κοινωνία με υπογραφές.

Ο Δήμος Αιγιάλειας άλλα έχει στο μυαλό του πεισματικά.

Η προσπάθεια του Δημάρχου Αιγιάλειας να φέρει σε αντίθεση τους κατοίκους της Ανατολικής με την Δυτική Αιγιάλεια είναι απρεπής και καταδικαστέα.

Δείχνει Δημοτική αρχή που αδυνατεί να ενώσει τους Αιγιαλείς σε προοπτική συνεργασίας και προόδου.

Όπως οι κοινωνίες που δεν μπορούν δώσουν βιώσιμη προοπτική στους λαούς τους διαλύονται εξ ων συνετέθησαν, έτσι και η σημερινή Δημοτική αρχή αδυνατεί να δώσει θετική προοπτική στην περιοχή της.

Οι σύγχρονες κοινωνίες των ΠΟΛΙΤΩΝ βαδίζουν μπροστά με εφόδια την επιστήμη, την Δημοκρατία στην πράξη με πειθώ και αλληλεγγύη.

Πρόοδος με ταπεινωμένο το λαό δεν μπορεί να υπάρξει.

Καλούμε τα μέλη της ΑΛΚΥΩΝ συλλόγους μας στην Αιγιάλεια και τους συνεργαζόμενους φορείς να πάρουν τις πρωτοβουλίες που απατούνται ώστε να πειστεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αιγιάλειας να εφαρμόσει πολιτική διαχείρισης των απορριμμάτων μας με ΠΡΟΛΗΨΗ – ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας να επικαιροποιήσει τον ήδη ληγμένο Περιφερειακό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων, με τροποποίηση του στην παραπάνω κατεύθυνση και όχι εκεί που μας οδηγούν οι γνωστοί κρατικοδίαιτοι εργολάβοι.

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου