Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 30 Απρ 2014
«Παγκόσμια Ημέρας ευαισθητοποίησης κατά του θορύβου» & «Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» «Μουσική-Ήχος-Φυσική» &  «Στους Ορίζοντες της Φυσικής»
Κλίκ για μεγέθυνση
«Παγκόσμια Ημέρας ευαισθητοποίησης κατά του θορύβου» & «Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» «Μουσική-Ήχος-Φυσική» &  «Στους Ορίζοντες της Φυσικής»

 

 

Με την Ημερίδα «Μουσική-Ήχος-Φυσική», το Σάββατο 3 Μαϊου 2013, στις 19.30, το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εγκαινιάζει την έκθεση «Στους Ορίζοντες της Φυσικής» στο πλαίσιο του «Παγκόσμια Ημέρας ευαισθητοποίησης κατά του θορύβου» & του «Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων». Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας - ΕΚΦΕ Αχαΐας & Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας,

Ομιλίες θα ακουστούν από τους Ευάγγελο Βιτωράτο, Καθηγητή Τμήμα Φυσικής, Διευθυντή ΜΕΤ Π.Π. «H Μουσική μέσα από τη Φυσική», Γιάννη Μουρτζόπουλο, καθηγητή, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ ΠΠ «Ήχος στο Διάστημα» και Δημήτρη Σκαρλάτο, καθηγητή, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών Π.Π. «Ηχορρύπανση. Ένας ύπουλος ρύπος». Θα ακολουθήσει συναυλία με τον εξαιρετικό Κιθαριστή Δημήτρη Μακρή με συμμετοχή μαθητριών του, Ευγενική προσφορά του Ωδείου Φ. Νάκας και θα τελειώσει με ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Οι Ορίζοντες της Φυσικής» & στη μόνιμη έκθεση του Μ.Ε.Τ. Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Η έκθεση «Στους Ορίζοντες της Φυσικής» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Centre Science με την υποστήριξη του Υπουργείου Έρευνας της Γαλλίας, της Γαλλικής Ένωσης Φυσικής και της Ένωσης των Κέντρων επιστημονικού, τεχνολογικού και βιομηχανικού πολιτισμού της Γαλλίας (CCSTI). Στόχος της είναι να παρουσιάσει τη σημασία των σύγχρονων ερευνών στη φυσική, να ξαναδώσει στους νέους την γεύση των επιστημών και να απαντήσει σε ερωτήματα όπως «Γιατί λάμπει ο ήλιος;», «Ποια είναι η ιστορία του Σύμπαντος;», «Γιατί είναι σκοτάδι τη νύχτα;», «Μπορεί μια Βιβλιοθήκη να χωρέσει στο κεφάλι μιας καρφίτσας;» «Πόσοι δορυφόροι χρειάζονται για να εντοπίσουμε ένα GPS;», «Τι είναι ένας νανοσωλήνας;», κ.ά. που θα απαντηθούν με τρόπο ευχάριστο, άμεσο και διαδραστικό. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για ομάδες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 28 Απριλίου έως και τις 28 Νοεμβρίου του 2014. Θα είναι ανοικτή στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 2610-996732, 2610-969972, 2610-969973

Φαξ: 2610-969799

Ε-mail: stmuseum@upatras.gr

Facebook: https://www.facebook.com/events/552556851527675/

https://www.facebook.com/events/241848836003185/

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου