Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 24 Δεκ 2013

 

· Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 15:07

· Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Παυλόπουλος

 

Για κατευθυνόμενες αντιδράσεις κατά του Δήμου Πύργου και του ίδιου μίλησε ο Δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αφορμή το θέμα των σκουπιδιών, χρησιμοποιώντας και σκληρή γλώσσα κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο έκαναν κριτική στον ίδιο και όχι μόνο.

Επίσης άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτού που το εκπροσωπεί για το θέμα των αντιδράσεων στο Φραγκοπήδημα για πολιτική σκοπιμότητα ενώ χαρακτήρισε ως ακτανόητη την ενέργεια του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδος να έρθει να αντιδράσει για την εναπόθεση των απορριμμάτων στο Φραγκοπήδημα που διοικητικά ανήκει στον Δήμο Πύργου και όχι στον Δήμο Ήλιδος

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

«Συμπολίτισσες, συμπολίτες

Το μεγαλύτερο μέρος της αποκομιδής των σκουπιδιών έχει ολοκληρωθεί. Ο εφιάλτης που είχε στοιχειώσει το δήμο φαίνεται να έχει απομακρυνθεί. Αλλά η απειλή να επανέλθει εξακολουθεί να είναι ισχυρή και παρούσα, όσο οι πολίτες δεν μάθουν τι ακριβώς συνέβη και τι δημιούργησε τον εφιάλτη. Και δεν συνειδητοποιήσουν ότι ο κίνδυνος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την ίδια την κοινωνία των πολιτών.

Στη ζωή μου, σε απίστευτα πιο δύσκολες συνθήκες, δεν αρνήθηκα ποτέ να αναλάβω τις ευθύνες μου και να πράξω το καθήκον μου. Ακόμη κι όταν αυτό μπορούσε να μου στοιχίσει την ίδια μου τη ζωή ή την ελευθερία μου. Θα ήταν λοιπόν άδικο να ισχυριστεί κανείς ότι θα μπορούσα να μην το πράξω και τώρα.

Το αδιέξοδο και η συνακόλουθη τραγωδία των σκουπιδιών βασανίζει πάνω από τους μισούς δήμους στη χώρα. Δηλαδή τους δήμους που η ολιγωρία, η αδράνεια και κυρίως ο λαϊκισμός και ο τρόμος του πολιτικού κόστους στις προηγούμενες δεκαετίες ματαίωσαν τα προγράμματα των ΧΥΤΑ που χρηματοδοτούσε απλόχερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο νομός μας ανήκει στους νομούς εκείνους που στις αρχές της δεκαετίας του 90 ματαίωσαν τη δημιουργία ΧΥΤΑ/χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων έστω και αν είχαν ήδη δαπανηθεί εκατομμύρια για τη κατασκευή των υποδομών.

Έτσι, όταν από το 2003 όλοι οι ΧΑΔΑ [χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης σκουπιδιών] στη χώρα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρίθηκαν παράνομοι και έπρεπε να κλείσουν, όλοι οι δήμοι στο νομό Ηλείας αντιμετώπισαν το απόλυτο αδιέξοδο στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Το κεντρικό κράτος ,χώνοντας το κεφάλι του στην άμμο, καμωνόταν πως δεν έβλεπε το πρόβλημα, αφού η ευθύνη είχε μεταφερθεί στους δήμους. Και οι δήμοι μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια του κράτους, και χωρίς την αποφασιστική αρμοδιότητα να χωροθετήσουν οι ίδιοι τους χώρους διαχείρισης, έμειναν μετέωροι στο αδιέξοδο.

Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό από τους πολίτες καμιά συζήτηση και καμιά προσπάθεια δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Μετά το 2005, από τότε δηλαδή που ισχύει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, κανένας δήμος στο νομό Ηλείας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα χωματερή, δεν μπορεί να κατασκευάσει μόνος του ΧΥΤΑ, παρά όλοι οι δήμοι μαζί είναι υποχρεωμένοι να κατασκευάσουν αρχικά ΧΥΤΑ, που στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από ένα εργοστάσιο διαχείρισης και ένα ΧΥΤΥ [χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων]. Με απλά λόγια, μέχρι την κατασκευή των έργων της ολοκληρωμένης διαχείρισης, δηλαδή του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ, δεν έχει προβλεφτεί κανένας τρόπος προσωρινής διαχείρισης.

Από το 2007 όλοι οι δήμοι του νομού δουλέψαμε με πείσμα και υπομονή σε αντίξοες συνθήκες και ήδη βρισκόμαστε στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και του Εργοστασίου στην Τριανταφυλλιά, με χρονοδιάγραμμα 18-24 μηνών.

Θα πρέπει λοιπόν μέχρι τότε ή να μεταφέρουμε τα σκουπίδια σε ΧΥΤΑ άλλων περιφερειών, όπου όμως κανείς δεν σε δέχεται, ή να αφήσουμε τα σκουπίδια στους δρόμους ή να τα φάμε. Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, προτάθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος σε όλους τους δήμους που αντιμετωπίζουν τι ίδιο αδιέξοδο η προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών με τη μέθοδο της δεματοποίησης.

Στο δήμο Πύργου καταργήσαμε από το Μάϊο του 2009 τη χωματερή στην Αγγινάρα και από τον Οκτώβριο 2009 αποθηκεύαμε τα σκουπίδια στο Ποτόκι με δεματοποίηση. Σε όλους τους άλλους δήμους του νομού Ηλείας και σε όλη την Πελοπόννησο τα σκουπίδια εξακολουθούν να ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε χωματερές και να καίγονται.

Και μέσα στις συνθήκες αυτές ξεκινά η τραγωδία του δήμου Πύργου.

Γιατί η διαχείριση των σκουπιδιών μέσα σε συνθήκες νομικού αδιεξόδου απαιτεί τη συνεννόηση και την ανοχή της κοινωνίας. Απαιτεί δηλαδή τη συνοχή και τη θέληση της κοινωνίας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, να θέλει δηλαδή η ίδια να σωθεί. Και όχι να χρησιμοποιηθεί το πρόβλημα και το αδιέξοδο για να προκληθεί χάος και καταστροφή.

Μετά τη λήξη των περιβαλλοντικών όρων και τον κορεσμό στο Ποτόκι έπρεπε να μεταφερθεί η δεματοποίηση σε άλλη περιοχή. Και βέβαια να μεταφερθούν τα δέματα σε ΧΥΤΑ άλλης περιοχής. Αλλά δεν υπήρχαν ,ούτε υπάρχουν τα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την μεταφορά των δεμάτων, ούτε ΧΥΤΑ να τα δεχτεί.

Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά του δεματοποιητή στην θέση ΛΙΜΝΕΣ. Απευθυνθήκαμε στο κράτος και το κράτος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του έκρινε το χώρο κατάλληλο, μας χορήγησε όλες τις εγκρίσεις και ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους. Το κράτος μας παραχώρησε τη δασική έκταση στις Λίμνες και μας εγκατέστησε σ αυτήν. Επειδή καθυστέρησε η αδειοδότηση και η παραχώρηση της έκτασης ,λόγω αλλεπάλληλων εμποδίων και προσφυγών σκοπιμότητας, αναγκαστήκαμε, για να μην ζήσει ο δήμος τον εφιάλτη που τελικά έζησε, να ζητήσουμε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το άνοιγμα του ανενεργού ΧΑΔΑ στις λίμνες. Δεν ανοίξαμε εμείς τον ΧΑΔΑ στις λίμνες. Τον άνοιξαν και τον κράτησαν ανοικτό όλοι όσοι πρόβαλλαν εμπόδια στην έγκαιρη αδειοδότηση και τη μεταφορά του δεματοποιητή.

Τη μέρα της εγκατάστασής μας στη νέα θέση, αν και είχαμε όλες τις εγκρίσεις και την αδειοδότηση που απαιτεί ο νόμος, ξεκίνησε η κατάληψη. Από κατοίκους που κάποιοι φρόντισαν να τους ενσπείρουν φοβίες που δεν αντιστοιχούσαν σε κανέναν πραγματικό κίνδυνο και έτσι να τους τυφλώσουν ώστε να μην μπορούν να αντιληφτούν τον πραγματικό κίνδυνο του λιμού από την μη αποκομιδή των σκουπιδιών, όχι μόνον στο δήμο του Πύργου αλλά και στη δική τους κοινότητα. Μετά, η κυριαρχία του λαϊκισμού και της πολιτικής εκμετάλλευσης ήταν εύκολη και απόλυτη.

Οι ίδιοι άνθρωποι που επί δέκα χρόνια πέταγαν σκουπίδια και μπάζα στην ανεξέλεγκτη χωματερή, ή παρακολουθούσαν ανενόχλητοι τη λειτουργία της χωματερής επί χρόνια, αντιδρούσαν τώρα στην εγκατάσταση του δεματοποιητή για ένα μόλις χρόνο, με την παράλληλη υποχρέωση απομάκρυνσης των δεμάτων. Και το κυριότερο, αδιαφορούσαν με απίστευτη σκληρότητα ,για την τραγωδία που ζούσαν, εξ αιτίας της κατάληψης, δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί τους στο Δήμο μας.

Η κατάληψη του νόμιμα αδειοδοτημένου χώρου διαχείρισης και η αδυναμία του κράτους να επιβάλει την εφαρμογή των νόμιμων αποφάσεων της διοίκησης και να επιτρέψει την εγκατάσταση του δεματοποιητή στις λίμνες, διαδικασία που δεν απαιτεί πάνω από 15 ημέρες, οδήγησαν στον εφιάλτη που έζησαν οι 70.000 κάτοικοι του Πύργου και της Αρχ. Ολυμπίας για 50 ημέρες.

Αναμένεται η έκδοση απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας επί αιτήματος Προσωρινής Διαταγής, για την εγκατάσταση του δεματοποιητή καθώς και του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας επί αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων που έχουν καταλάβει το χώρο στις Λίμνες.

 

Στις Λίμνες έδρασε ένας πρωτόγνωρος και σκληρός λαϊκισμός που εντάχθηκε από την αρχή στον προεκλογικό σχεδιασμό συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Και ο σχεδιασμός αυτός επιχειρείται να υλοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο στη νέα θέση που δήμος αγωνίζεται να εναποθέσει τα σκουπίδια που είχαν σωρευτεί και απειλούσαν άμεσα τη δημόσια υγεία.

Ο δεσπότης μας κ. Γερμανός αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει το ανάστημα των μεγάλων ιεραρχών της εκκλησιαστικής μας παράδοσης, βλέποντας και ζώντας το δράμα του πληθυσμού του δήμου Πύργου, με κάλεσε και μου ανακοίνωσε ότι προσφέρει αγροτολειβαδική έκταση τριάντα στρεμμάτων στη θέση Χάλκοβα του μοναστηριακού κτήματος της Μονής Φραγκοπηδήματος, για τη μεταφορά και τη προσωρινή αποθήκευση των σκουπιδιών .Η έκταση αυτή δεν έχει καμιά επαφή, ούτε καν οπτική, με κατοικημένες περιοχές ή άλλες εγκαταστάσεις ανθρώπινης δραστηριότητας και απέχει 1000 μέτρα από τη Μονή, 1300 μέτρα από την Τριανταφυλλιά όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο και ο ΧΥΤΥ, και 1000 μέτρα από τα Κονιδέϊκα, χώρο διάθεσης των σκουπιδιών του δήμου Ηλιδας, όπου θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής των δήμων Ηλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης .

Με αγωνία και ευγνωμοσύνη αποδεχθήκαμε την προσφορά του Σεβασμιότατου.

Ήδη όπως βεβαίωνε και η έκθεση των Επιθεωρητών Υγείας ο πληθυσμός του δήμου απειλούνταν άμεσα από λιμώδη νοσήματα. Ζητήσαμε την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ορίστηκε ως τόπος διαχείρισης και προσωρινής εναπόθεσης η ανωτέρω αγροτολειβαδική έκταση στην θεση Χάλκοβα. Μέσα σε τέσσερις μέρες το προσωπικό της καθαριότητας και οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας του δήμου μαζί με τους οδηγούς και τους χειριστές μισθωμένων οχημάτων, με υπεράνθρωπες προσπάθειες μετέφεραν και αποθήκευσαν σε συνθήκες υγειονομικής αποθήκευσης τον μεγαλύτερο όγκο των σκουπιδιών, πλένοντας και απολυμαίνοντας τους κοινόχρηστους χώρους.

Και ενώ όλα έδειχναν πως βρέθηκε μια προσωρινή λύση για να διώξει τον εφιάλτη, οι οικολόγοι του λαϊκισμού χτύπησαν και πάλι. Το ραδιοφωνικό φερέφωνο του πιο ακραίου λαϊκισμού χτύπησε τις καμπάνες. Οικολόγοι στα όπλα. Διώχνουν τα σκουπίδια από τον Πύργο. Μην το επιτρέψετε. Αφήστε τους να πεθάνουν. Θα χορέψουμε πάνω στις στάχτες τους.

Και αμέσως βρέθηκε το πρόσχημα. Η έκταση που παραχωρήθηκε από την Μητρόπολη για την αποθήκευση των σκουπιδιών και τη σωτηρία 70.000 ανθρώπων, είναι αναδασωτέα. Ο υπάλληλος του Δασαρχείου Πύργου και εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέσα σε μία ώρα έσπευσε να βεβαιώσει ότι η έκταση είναι ιδιωτική αναδασωτέα, κάτι που επί τριάντα χρόνια από ολιγωρία ή σκοπιμότητα είχε αποφύγει να πράξει, αν και γνώριζε ότι καλλιεργείτο συνεχώς μέχρι σήμερα. Τόσο αυτή όσο και δεκάδες άλλες εκτάσεις στην ίδια περιοχή. Το Δασαρχείο κινητοποιήθηκε με θαυμαστή ταχύτητα και διαδικασίες που δεν συνηθίζει για τις εκχερσώσεις και τις καταλήψεις. Έσπευσε να διακόψει την εναπόθεση και να σφραγίσει την έκταση . Με τη Μητρόπολη να αγνοεί την απόφαση περί κήρυξης αναδασωτέας της περιοχής του Φραγκοπηδήματος και θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν είχε κηρυχθεί νόμιμα αναδασωτέα, καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία της κατοχής μας ,αφού είμαστε νόμιμοι κάτοχοι.

Δικαιωθήκαμε αφού μας χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να εμποδίζει τον δήμο Πύργου στην εναπόθεση των σκουπιδιών ,τουλάχιστον μέχρι την 7 Ιανουαρίου.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μια δασική έκταση μπορεί να παραχωρηθεί για διαχείριση ή εναπόθεση απορριμμάτων. Η συγκεκριμένη έκταση, είναι αγροτολειβαδική, χωρίς καθόλου δασική βλάστηση εδώ και πολλά χρόνια καλλιεργούμενη συνεχώς από μισθωτές της Μονής. Ακόμη και αν αποδειχτεί ότι είναι αναδασωτέα, σε τι θα έβλαπτε τον αναδασωτέο χαρακτήρα της, η εναπόθεση σκουπιδιών για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που στη συνέχεια θα μεταφέρονταν στο εργοστάσιο; Και αυτό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε στιγμές που ο λιμός απειλεί δεκάδες χιλιάδες ψυχές; Όταν μάλιστα επί τριάντα χρόνια χιλιάδες στρέμματα που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα στην ευρύτερη περιοχή καλλιεργούνται και κατέχονται ανενόχλητα από ιδιώτες, ή ακόμη και οικοδομούνται; Το δάσος προστατεύεται για να δίνει ζωή στον άνθρωπο και όχι, με τη στείρα ερμηνεία των διατάξεων για τη προστασία του, να την αφαιρεί.

Επειδή οι κάτοικοι του Πύργου και των κοντινών οικισμών δεν αντέδρασαν στο βαθμό που είχαν σχεδιάσει οι επαγγελματίες του λαϊκισμού ,επιχειρήθηκε να γίνει μεταφορά των «αγωνιστών» από τις Λίμνες στη Χάλκοβα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν 22 χρόνια πρωτοστατούσε στους αγώνες για τη ματαίωση του ΧΥΤΑ στην Τριανταφυλλιά, ανέλαβε με τους συνεργάτες της το νέο μέτωπο. Και με την πλάτη στα Κονιδέϊκα, κάλεσε το λαό της Αμαλιάδας, να αποκλείσει το χώρο στη Χάλκοβα.

Διχαστικές συνταγές από το μακρινό παρελθόν, που στοίχισαν την πρόοδο στο νομό, ξαναζεσταίνονται. Δεν τους νοιάζει ο αναδασωτέος χαρακτήρας της έκτασης, ποτέ δεν τους ένοιαξε. Τους νοιάζει να μείνουν τα σκουπίδια στον Πύργο, αδιαφορώντας για την υγεία και τη ζωή των πολιτών, με μόνο σχέδιο την υπονόμευση της δημοτικής αρχής.

Αυτές δεν είναι συμπεριφορές της Αριστεράς που υπηρέτησα στη ζωή μου. Και πιστεύω ότι δεν είναι και για τους πιο πολλούς συντρόφους μου που βρίσκονται σήμερα εκεί.

Η Αριστερά πρέπει να βρίσκεται δίπλα στο λαό και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του, προτείνοντας λύσεις εφικτές και άμεσες, πολύ περισσότερο δεν εμποδίζει και δεν ματαιώνει τη λύση, προσδοκώντας να κερδοσκοπήσει πάνω στο αδιέξοδο. Συντηρώντας το αδιέξοδο, αύριο θα το βρει μπροστά της.

Θέλω για μια ακόμη φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Γερμανό. Και τις θερμές ευχαριστίες μου στο νομικό σύμβουλο της Μητρόπολης κ. Φώτη Λουμίτη για την αμέριστη συνδρομή του.

Τέλος, παρά την κρισιμότητα των στιγμών, είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε δημοσιεύματα που έρχονται να ολοκληρώσουν και να ερμηνεύσουν το παζλ. Είναι φανερό ότι κάποιοι θεώρησαν ως ευκαιρία την κρίση των σκουπιδιών, και μάλιστα τη στιγμή της κορύφωσής της (αλλά και του φόβου μπροστά σε διαφαινόμενη λύση) για να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εφόρμηση. Θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι στη ζωή μου δε γνώρισα ποτέ την παραίτηση από τους αγώνες για το δημόσιο συμφέρον. Παραίτηση σημαίνει λιποταξία. Και δεν λιποτάκτησα ποτέ. Όσοι λένε ότι έχουν λύση ας την καταθέσουν τώρα. Πρέπει να ξέρουν όμως ότι η υλοποίηση της λύσης προϋποθέτει και συγκεκριμένο χώρο. Λύση χωρίς συγκεκριμένη θέση δεν είναι λύση. Είναι σπέκουλα.

Και να ξαναπώ, ότι εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου πολίτη και όχι πολιτικό. Έχουν επομένως διαλέξει λάθος μέθοδο για να με πλήξουν. Λογοδοτώ μόνο στην συνείδησή μου και στους δημότες μου. Και ως Δήμαρχος αυτής της πόλης ,πράττω στο ακέραιο το καθήκον μου.

ΥΓ

Θα κλείσω με τη διάψευση μιας άθλιας συκοφαντίας. Ότι δήθεν ισχυρίστηκα πως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών δεν είχε υπογραφεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη, ενώ η ΚΥΑ είχε ήδη υπογραφεί. Η συκοφαντία αυτή μαρτυρεί το ήθος και την ποιότητα της προεκλογικής καμπάνιας. Την Δευτέρα 9/12/2013 που είχε ανακοινωθεί ότι θα υπογράφονταν η ΚΥΑ, επισκέφθηκα το ΥΠΕΚΑ με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Καννή. Ο υπουργός είχε ήδη αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, χωρίς να υπογράψει την ΚΥΑ. Το κλίμα ήταν αρνητικό για τον ΧΥΤΑ της Φυλής και προκρίνονταν ο ΧΥΤΑ του Φλόκα της Δυτικής Αχαΐας. Ο λόγος ήταν ότι εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης του δήμου Φυλής στο ΣΕ για την ακύρωση άλλων ΚΥΑ που υποχρεώνουν τον ΕΣΔΝΑ της Φυλής να δεχτεί σκουπίδια από άλλον δήμο. Έχοντας ως δεδομένο την άρνηση του ΔΣ του Φλόκα επιμείναμε για την αλλαγή του χώρου υποδοχής ολόκληρη την εβδομάδα. Ο υπουργός επέστρεψε το Σάββατο. Την Δευτέρα 16/12/ ο κ. Μανιάτης μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι τελικά θα υπογράψει την ΚΥΑ με χώρο υποδοχής τη Φυλή. Στη συνέχεια έπρεπε να υπογράψει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης. Ο κ. Μιχελάκης υπέγραψε την Τετάρτη 18 /12. Μέχρι σήμερα η ΚΥΑ δεν έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ. Θα πρέπει να ακολουθήσει η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του δήμου με τον ΕΣΔΝΑ και στη συνέχεια να γίνει επέκταση των περιφερειακών αδειών μεταφοράς σε διαπεριφερειακές και να γίνει ανάθεση της μεταφοράς λόγω του κατεπείγοντος. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπ όψη ότι η μεταφορά στη Φυλή θα στοιχίσει 240.000 € το μήνα, χρήματα που δεν έχει ο δήμος. Έτσι έχουν τα πράγματα. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί άθλια συκοφαντία, η απλώς άγνοια ή ανοησία».

ileiapost.gr

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου