Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 31 Ιαν 2018
Οι «νέοι δημοσιογράφοι» του 10ου Γυμνάσιου Πάτρας!΄
Κλίκ για μεγέθυνση
Οι «νέοι δημοσιογράφοι» του 10ου Γυμνάσιου Πάτρας!΄

 

 

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας είναι το αντικείμενο του φετινού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του σχολείου μας, το οποίο συμμετέχει στο δίκτυο «Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον»

Οι «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» είναι Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με Συντονιστικό Φορέα τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Εθνικό Χειριστή την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

 

Σκοπός του δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των μαθητών/τριών ώστε να δράσουν υπεύθυνα για τη βελτίωση, διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης το δίκτυο φιλοδοξεί να συμβάλλει στο να γίνουν τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο χώρος όπου οι μαθητές θα αποκτήσουν την ικανότητα να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται από μόνοι τους, μέσα από τις έρευνες τους.

Δική μας επιδίωξη είναι να ενημερωθούμε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας, αλλά και να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας τους γονείς μας και ευρύτερα την τοπική μας κοινωνία γι'  αυτά τα προβλήματα, μέσα από την έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας και τη συγγραφή άρθρων και ερευνών.

Στην περιβαλλοντική μας ομάδα συμμετέχουν 23 μαθητές (από τις 3 τάξεις) με συντονιστή τον καθηγητή βιολογίας και υποδ/ντη του σχολείου μας κ. Θωμά Κουτρούμπα, ενώ στην παιδαγωγική ομάδα συμμετέχουν επίσης οι φιλόλογοι κυρίες Αγγελική Φωτοπούλου και Ερασμία Μαρτίνη.

 

Για τον καλύτερο συντονισμό και λειτουργία της ομάδας χωριστήκαμε  σε τρεις υποομάδες:

 

Τη συντακτική υποομάδα, που είναι υπεύθυνη για τα άρθρα, το φωτογραφικό υλικό και γενικά το σχεδιασμό της σχολικής μας εφημερίδας.

 

Την εκδοτική υποομάδα, που είναι υπεύθυνη για την εύρεση χορηγιών και την εκτύπωση της εφημερίδας και

 

Την υποομάδα σχολικών δράσεων, που θα ασχολείται με την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στο χώρο του σχολικού περιβάλλοντος, όπως η ανακύκλωση (χαρτιού, καπακιών, τηγανέλαιου, μπαταριών) ο καλλωπισμός του προαυλίου και των αιθουσών  κλπ.

 

Με πολλή χαρά παρουσιάζουμε το πρώτο φύλλο της σχολικής μας εφημερίδας, στο οποίο καταγράφουμε τις προσπάθειες της σχολικής μας κοινότητας για ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και στη δράση.

 

Η  περιβαλλοντική μας ομάδα αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές: 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟ-ΟΜΑΔΑ

1.      ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

2.      ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

3.      ΚΑΛΟΓΕΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ

4.      ΚΑΤΖΑΣΤΡΑ ΛΑΖΑΡΟΣ

5.      ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΧΑΡΑ Κ

6.      ΜΠΑΛΑΛΑ ΕΛΕΝΗ

7.      ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

8.      ΣΑΠΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΥΠΟ-ΟΜΑΔΑ

1.      ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

2.      ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ

3.      ΘΩΜΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

4.      ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΧΑΡΑ Α

5.      ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ

6.      ΝΙΚΟΛΑΪ ΚΑΙΤΗ

7.      ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

8.      ΣΤΙΚΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ

 

ΥΠΟ-ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

1.      ΛΙΑΠΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

2.      ΜΠΕΝΟΣ ΘΩΜΑΣ

3.      ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

4.      ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

5.      ΤΑΜΠΑΚΟΥ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟΣ

6.      ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

7.      ΤΣΙΜΠΛΙΔΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

 

Με την ευκαιρία αυτής της ανακοίνωσης θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους κατοίκους των νοτίων συνοικιών (Ζαρουχλέικα) ότι:

 

Στο σχολείο μας συγκεντρώνουμε:

Χαρτί (φωτοτυπικό, βιβλία, τετράδια),  συμμετέχοντας στο πρόγραμμα :«Το χαρτί του μέλλοντός μας» του Υπουργείου Παιδείας.

Τηγανέλαιο, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων για τη μετατροπή του σε βιοντήζελ.

Πλαστικά καπάκια, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας:  «Ευέλικτα καπάκια»,  για την ανακύκλωση του πλαστικού και την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Μπαταρίες, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών (ΑΦΗΣ).

Οργανικά υλικά (φύλλα, χόρτα κλπ.),  συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης στο χώρο του σχολείου.

Ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασιών (χάρτινων, πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων), συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών  της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και του Δήμου Πατρέων.

 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ!

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΛΙΚΑ, ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου