Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 04 Σεπ 2018
ΧΥΤΑ Ανατ. Αιγιάλειας: «βόμβα έτοιμη να εκραγεί, σε βάρος της υγείας των κατοίκων»
Κλίκ για μεγέθυνση

Κάτοικοι καταθέτουν μήνυση κατά της Δημοτικής Αρχής και του Εισαγγελέα που άνοιξε τον άνευ αδείας  ΧΥΤΑ Ανατ, Αιγιάλειας - Ζ. Κωνσταντοπούλου: " Θα δώσουμε μάχη κατά των εξουσιών που προσπαθούν να καταργήσουν τα κεκτημένα "

Παρουσία της τ. πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων  κας Ζωής Κωνσταντοπούλου ως μία εκ των νομικών συμβούλων των κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, των δημοτικών συμβούλων Β. Τομαρά και Χ. Λαϊνά, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σ. Κίλια και κατοίκων που αγωνίζονται για το  οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ανατ. Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου στις 31 Αυγούστου 2018 συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αγώνας Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας.

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας  προανήγγειλε  εκ νέου κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ανατ Αιγιάλειας και μηνυτήρια αναφορά που  θα κατατεθεί για να διωχθεί ποινικά ο Εισαγγελέας που έδωσε εντολή ανήμερα της Ημέρας Περιβάλλοντος και ν’ ανοίξει ο άνευ αδείας ΧΥΤΑ Ανατ. Αιγιάλειας και  να επέμβουν ΜΑΤ συλλαμβάνοντας τους διαμαρτυρόμενους πολίτες της Ανατ. Αιγιάλειας που εμπόδιζαν την εναπόθεση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ.  Επίσης  θα κατατεθεί και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου,  από το Δήμο Αιγιάλειας,  από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας,  από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ ά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τα μέλη της επιτροπής , αναφέρθηκαν στις μεγάλες ευθύνες που βαραίνουν τόσο το Δήμαρχο  Αιγιάλειας και τον αντιδήμαρχο Ανατ. Αιγιάλειας που ασκούν την διοίκηση του ΧΥΤΑ Ανατ. Αιγιάλειας, όσο την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας,  και τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Η τ. πρόεδρος της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου, ξεκαθάρισε ότι   ο ΧΥΤΑ Ανατ. Αιγιάλειας είναι παράνομος χωρίς άδεια και ότι τα ΜΑΤ λειτούργησαν στις αρχές Ιουνίου 20108 ως "στρατός εισβολής", διαλύοντας τον αποκλεισμό τον κατοίκων και επιβάλλοντας το άνοιγμα της παράνομης χωματερής. Επίσης  αναφέρθηκε στις  προσωπικές φιλίες των τοπικών δικαστικών αρχών με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που φαίνεται να ...έχουν παίξει τον ρόλο τους. Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου  επεσήμανε ότι διανύουμε μια περίοδο όπου η δικαιοσύνη δέχεται εντολές και η ανεξαρτησία της, όπως και η εν γένει δημοκρατία, έχουν καταλυθεί, ειδάλλως θα είχαν ήδη αποδοθεί ευθύνες όχι μόνο για τον ΧΥΤΑ αλλά και για άλλες ανάλογα σοβαρές υποθέσεις .

Η κα Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων τόνισε:  "Εμείς εδώ έχουμε μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, σε βάρος της υγείας των κατοίκων. Ξέρουμε πως έχουμε μπροστά μας τείχη διαπλοκής και αρνησιδικίας κι αυτό μας υποχρεώνει να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας. Δεν φοβόμαστε τις προκλήσεις. Θα δώσουμε μάχη κατά των εξουσιών που προσπαθούν να καταργήσουν τα κεκτημένα, αξιοποιώντας πατέντα καταστρατήγησης και παράβασης των πιο σοβαρών καθηκόντων, αυτών της προστασίας της δημόσιας υγείας. Αν δεν δώσουμε μάχη, ουσιαστικά θα εγκαταλείψουμε τους κατοίκους σε μια πρωτοφανή αυθαιρεσία. Πλέον πρέπει να ανακτήσουμε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δικαιοσύνη και πιστεύουμε πως υπάρχουν έντιμοι δικαστές στο σώμα που θα κάνουν το πρέπον, πράττοντας τα νόμιμα. Και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν στο απυρόβλητο" .

«Ο αγώνας των κατοίκων είναι δίκαιος, δημοκρατικός και νόμιμος, γιατί είναι νόμιμο δικαίωμα των πολιτών η αντίδρασή τους στην παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στο χώρο" είπε η κα Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί εκ νέου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στην Αιγείρα με νέα αδιάσειστα στοιχεία στο φάκελο, σχετικά με τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή, ενώ θα διωχθεί ποινικά και ο Εισαγγελέας που έδωσε εντολή να ανοίξει ο ΧΥΤΑ, όπως και θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά και κατά παντός υπευθύνου από το Δήμο, την Περιφέρεια, τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ ά ».

Β.Α

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου