Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 04 Αύγ 2018
Παράνομες  ενέργειες στο ΧΥΤΑ Ανατ. Αιγιάλειας  απο το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Ανατ. Αιγιάλειας καταγγέλουν οι κάτοικοι
Κλίκ για μεγέθυνση

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΩΡΟΥΝ «ΤΣΙΦΛΙΚΙ» ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η καταστροφή μιας επιχείρησης προκαλεί πάντοτε αισθήματα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους πληγέντες και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους.

Η επαναλειτουργία μιας πληγείσας επιχείρησης είναι απόλυτα θεμιτή. Όταν όμως σε αυτή εμπλέκεται εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα αντιδήμαρχος, ασφαλώς και αποτελεί αντικείμενο κριτικής και ελέγχου πολύ δε περισσότερο όταν τελούνται παράνομες πράξεις. Όπως λοιπόν παραδέχεται με δημόσια ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας (ξέρετε εκείνος που έλεγε ότι στο ΧΥΤΑ Αιγείρας πάνε σκουπίδια ΜΟΝΟ από την Ανατολική Αιγιάλεια !!! ), με δική του απόφαση και την (προφορική) συναίνεση του Δημάρχου έδωσε την άδεια για την εναπόθεση των μπαζών, οικοδομικών υλικών, υλικά κατεδάφισης, νευρομετάλ, καλώδια, μισοκατεστραμμένα τρόφιμα, ράφια κλπ, στον παράνομο, υπερκορεσμένο και ρυπογόνο ΧΥΤΑ Αιγείρας, επιβαρύνοντας τον ακόμη περισσότερο. Ασφαλώς και γνώριζαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ότι η είσοδος ιδιώτη στο ΧΥΤΑ απαγορεύεται και πολύ περισσότερο η από μέρους του απόθεση μπαζών, απορριμμάτων και ειδικά καταλοίπων από πυρκαγιά. Εκείνο όμως που είναι το επικίνδυνο είναι η νοοτροπία του «Δήμαρχος είμαι ότι θέλω κάνω» ή η φράση άλλου Αντιδήμαρχου ¨θα πάμε τα σκουπίδια όπου θέλουμε», γεγονότα που επισφραγίζουν την πεποίθηση ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θεωρεί το Δήμο και ειδικά την Ανατολική Αιγιάλεια «τσιφλίκι» της και «έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει» με μορφή «Αποφασίζομεν και Διαστάσσομεν». Δεν περιμέναμε από αυτή τη δημοτική αρχή δημοκρατικές ευαισθησίες, δεν μας έχει συνηθίσει. Αγανακτούμε όμως με το περίσσιο θράσος που επιδεικνύει. Φυσικά για όλη τη διαδικασία της παράνομης εναπόθεσης των μπαζών της πληγείσας επιχείρησης δεν υπάρχουν επίσημα έγγραφα, αίτημα, απάντηση κλπ.

Το γεγονός ότι το οίκημα της πληγείσας επιχείρησης ανήκει στον Αντιδήμαρχο ( ναι, εκείνον που έλεγε ότι στο ΧΥΤΑ Αιγείρας πάνε σκουπίδια ΜΟΝΟ από την Ανατολική Αιγιάλεια !!!) μάλλον για σύμπτωση πρόκειται…

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά που η αστυνομία έχει την υποχρέωση να την διαβιβάσει στην Εισαγγελέα Αιγίου και τον Εισαγγελέα Καλαβρύτων (ναι, εκείνον που δήλωσε φίλος του Αντιδημάρχου και δεν προχώρησε σε αυτόφωρη διαδικασία σε άλλη παρόμοια περίπτωση ).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

2/8/2018

 

Ανάρτηση στο fb απο το μέλος της Επιτοπής ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, Τριαντάφυλλου Οικονόμου

 

Φωτογραφία του Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

 

Φωτογραφία του Τριαντάφυλλος Οικονόμου.

Πάντα η καταστροφή μιας επιχείρησης και μάλιστα από πυρκαγιά προκαλεί αισθήματα συμπάθειας για τους πληγέντες. Πριν απ' όλα τους εργαζόμενους που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς βρέθηκαν να χάνουν τη δουλειά τους, αλλά και για τους ιδιοκτήτες. Έτσι χαρήκαμε όταν είδαμε χθες το πρωί να αρχίζουν οι εργασίες καθαριότητας του χώρου, υποθέτοντας ότι το Σούπερ Μάρκετ "Βασιλόπουλος" βάζει μπρος να ξανανοίξει.Ψευδοροφές, υλικά κατεδάφισης, μπάζα, νευρομετάλ, καλώδια, αλλά και μισοκαμένα προϊόντα μαζί με τα κατεστραμμένα ράφια που βρίσκονταν, φορτώνονταν σε ιδιωτικό φορτηγό και έπαιρναν το δρόμο. Για πού νομίζετε; Για την παράνομη υπερκορεσμένη και ρυπογόνα χωματερή που συνεχίζουν να αποκαλούν ΧΥΤΑ Αιγείρας.
Μέλη της επιτροπής αγώνα ειδοποιημένα από κατοίκους που έβλεπαν το φορτηγό να περνά και να ξαναπερνά τον δρόμο του ΧΥΤΑ μεταφέροντας όλα αυτά τα μπάζα, θέλησαν να φωτογραφήσουν το συμβάν. Οι ιδιοκτήτες προφανώς θορυβημένοι, επιχείρησαν να κρύψουν το - τελευταίο για χθες - φορτωμένο φορτηγό αφού από το μεσημέρι, ούτε στο δρόμο για τον ΧΥΤΑ δεν φαινόταν, ούτε στον σταθμό μεταφόρτωσης του Αιγίου δεν έφτανε. Μέχρι που αργά το σούρουπο, έγινε αντιληπτό να περνά την πόρτα του σταθμού μεταφόρτωσης.
Ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τομαράς, το μπλοκάρισε και κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έφτασαν και μέλη της επιτροπής και σε λίγο και ο δήμαρχος. Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αιγίου, με τον κ. Τομαρά και εκπρόσωπο της επιτροπής να καταθέτουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου το διαπραχθέν αδίκημα. Που συνίστατο σε παραβίαση των κανόνων λειτουργίας ενός ΧΥΤΑ, αφού σε αυτόν μπορούν να αποθέτονται αυστηρά και μόνο οικιακά στερεά απόβλητα, μέσω των δημοτικών απορριμματοφόρων και μόνο. Το αδίκημα γίνεται ακόμα βαρύτερο καθώς ο συγκεκριμένος "ΧΥΤΑ" στερείται άδειας λειτουργίας και είναι υπερκορεσμένος και ρυπογόνος.
Ίσως κάποιος να αναρωτηθεί: "τί πειράζει που πήγαν μερικά φορτηγά με μπάζα στο ΧΥΤΑ". Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό καθώς ο αγώνας μας έχει σαν στόχο το οριστικό κλείσιμό του. Ακόμα και η απόθεση οικιακών απορριμμάτων εκεί, επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον και υποθηκεύει την υγεία των παιδιών μας. Δεν μας επιτρέπεται λοιπόν να μην αντιδρούμε σε μια παρανομία που μπορούμε να αντιδράσουμε.

Όμως η ουσία βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Ένας από τους μετόχους της επιχείρησης και ιδιοκτήτης του κτιρίου, είναι ο αντιδήμαρχος κ. Γιοβάς. Έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει την παρανομία που διαπράττει όταν ιδιώτης μπαίνει στον ΧΥΤΑ - πράγμα που απαγορεύεται - και αποθέτει μπάζα- πράγμα που επίσης απαγορεύεται -. Έπρεπε σαν στέλεχος της δημοτικής αρχής να είναι όχι μόνο προσεκτικός αλλά και πολλαπλά νόμιμος. Έπρεπε τα μπάζα και τα καμένα υλικά της επιχείρησής του να μεταφερθούν σε ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης και αφού επιλεγούν τα δυνάμενα να ανακυκλωθούν, τα υπόλοιπα να αποτεθούν σε λατομεία και ίσως μερικά να κατέληγαν και σε κάποιο ΝΟΜΙΜΟ ΧΥΤΑ Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με την απροκάλυπτη και αυταρχική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, αυτή που πάντα επεδείκνυε στην περιοχή μας. Θεωρούν τσιφλίκι τους την περιοχή και τον "ΧΥΤΑ" και εαυτούς υπεράνω κάθε ελέγχου και αυτό καθιστά την ανικανότητά τους άκρως επικίνδυνη για τον τόπο μας. Ο κ. Γιοβάς σαν αντιδήμαρχος, ακόμα και να μπορούσε, δεν θα έπρεπε να σκεφθεί να κινήσει νόμιμες διαδικασίες για να αποθέσει τα μπάζα και τα κατεστραμμένα υλικά της επιχείρησής του στον παράνομο ΧΥΤΑ. Αυτό επιτάσσει η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία που ο καθένας απαιτεί από έναν ασχολούμενο με τα κοινά.
Αντί αυτού ο κ. Γιοβάς όταν αργά τη νύχτα ήρθε στο αστυνομικό τμήμα, είχε το θράσος να κατηγορήσει τα μέλη της επιτροπής που βρίσκονταν εκεί, ότι με την ενέργειά τους αυτή θέτουν στην ανεργία τις οικογένειες των πρώην υπαλλήλων του. Τετριμμένο το επιχείρημα και φυσικά δεν θα περιμέναμε πρωτοτυπία ως προς αυτό από τον ίδιο. Ούτε φυσικά να αναλογιστεί πως η τσιγκουνιά του, για να γλυτώσει κάποια χρήματα στην αποκατάσταση του οικήματος - που ας σημειωθεί είναι ασφαλισμένο όπως μαθαίνουμε - βάζει σε πρόσθετες περιπέτειες την παραπαίουσα και πανταχόθεν βαλλόμενη δημοτική αρχή.
Οι πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρησή του είναι πριν απ' όλα κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής μας και ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου και την υγεία των παιδιών τους. Η επαναλειτουργία της επιχείρησης δεν μπορεί να αντιπαρατίθεται με αυτό. Άλλωστε γιατί ένας επιχειρηματίας που τυχαίνει να είναι και αντιδήμαρχος πρέπει να θεωρεί δεδομένη την ευνοϊκή συμπεριφορά δημοτικών υπηρεσιών που εμείς πληρώνουμε, όταν άλλοι επιχειρηματίες βρίσκουν πλείστα άλλα εμπόδια από το δήμο στη λειτουργία των δικών τους επιχειρήσεων;

Οι φωτο είναι από το φορτηγό που γεμίζει και από το άδειασμά του στο "ΧΥΤΑ". Φαίνονται καθαρά οικοδομικά υλικά, ανακυκλώσιμα υλικά, κατεστραμμένα τρόφιμα κλπ.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου