Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 09 Απρ 2017
Τα ψάρια βγήκαν στην στεριά στο Γαλαξίδι..... Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις!
Κλίκ για μεγέθυνση
Πάνω από 100.000€ η ψαριά που έφυγε όλη για Ιταλία (για ΡΙΟ ΜΑΡΕ ίσως...)

10 τα Γρι Γρι αυτήν την στιγμή στο Γαλαξίδι-Ιτέα σαρώνουν την θάλασσα....




Και ξαφνικά η προβλήτα στο λιμάνι του Γαλαξιδίου γέμισε ψάρια! Ενα γρι γρι ξεφόρτωσε περίπου 5 τόνους «ντάσκες», ένα ψάρι που μοιάζει με τον τόνο, σοκάροντας τους κατοίκους της περιοχής που μιλούν για οικολογική καταστροφή.
Φορείς της περιοχής πρόκειται να ζητήσουν βοήθεια από τον εισαγγελέα, για να ξεκαθαριστεί αν το γρι γρι «στρίμωξε» το κοπάδι μέσα στον κόλπο του Γαλαξιδίου, όπου απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανικά μέσα.
Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο ημέρες. Ενα γρι γρι, προερχόμενο, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την Πάτρα, «έδεσε» στο Γαλαξίδι και ξεφόρτωσε τεράστια ποσότητα ψαριών. «Τα πωλούσαν όσο όσο, 2 ευρώ το κιλό αντί για 8-9 που είναι η αξία τους», αναφέρει ιδιοκτήτης παρακείμενης ταβέρνας. «Υστερα από λίγο ήρθε ένα φορτηγό και τα πήρε, μάλλον για να πουληθούν στην ιχθυόσκαλα».
Η εικόνα των στοιβαγμένων ψαριών στην προβλήτα ενόχλησε τους κατοίκους του Γαλαξιδίου, ιδίως όσους ασχολούνται με τη θάλασσα. «Πιστεύουμε ότι το γρι γρι “στρίμωξε” το κοπάδι μέσα στον Κρισσαίο Κόλπο, όπου απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανικά μέσα, και το ξεπάστρεψε. Ειδάλλως θα είχε πάει σε άλλο λιμάνι, στην Πάτρα ή στην Κόρινθο, να ξεφορτώσει», υποστηρίζει ο Τάσος Δροσόπουλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου δυτών Κρισσαίου Κόλπου και μέλος της ομοσπονδίας οικολογικών οργανώσεων του Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». «Ο κόσμος είναι πολύ αναστατωμένος, οι επαγγελματίες αλιείς δεν μπορούν να βγάλουν μεροκάματο και βλέπουν αυτή την καταστροφή. Ο Κορινθιακός είναι υπεραλιευμένος και δεν έπρεπε να επιτρέπονται πουθενά γρι γρι και μηχανότρατες». Ο σύλλογος «Αλκυών» θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να ζητήσει στοιχεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για το «στίγμα» του συγκεκριμένου γρι γρι, για να ξεκαθαριστεί αν ψάρεψε σε απαγορευμένη περιοχή ή όχι.
Οπως εξηγεί ο υπολιμενάρχης Ιτέας Ιωάννης Τσελές, το ψάρεμα με μηχανικά μέσα απαγορεύεται στην περιοχή μεταξύ ακρωτηρίων Μακρονικόλα (Αντίκυρα) και Τραχήλου (Γαλαξίδι). «Μόνο με στοιχεία από το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να αποδειχθεί παρανομία», αναφέρει. «Ο κόσμος σοκαρίστηκε γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εικόνες. Δεν είναι όμως απαραίτητα παράνομο».
kathimerini.gr


Το ΒΗΜΑ:

Τα ρουσφέτια στις τράτες καταστρέφουν τον βυθό του Αιγαίου



Στο κυριακάτικο φυλλο
Στα περιβαλλοντικά της εφημερίδας της καθημερινής η οικολογική καταστροφή από τα γρι γρι.όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα ας αγοράσει την εφημερίδα. Ένα πρώτο βήμα για να μην ξαναπατησουν στον τόπο μας οσοι δεν τον σεβονται και τον καταστρεφουν.Από κάτω στην φωτογραφία μπροστά από το μόλο γρι γρι που φτάσανε από την Πάτρα μαθαίνοντας για την ύπαρξη κοπαδιών από τονοειδη προκειμένου να τα σαρώσουν όλα.
Dimitrios Zervas

Τεράστια οικολογική καταστροφή. 
 
Τις προηγούμενες ημέρες, 7-8γρι γρι άδειασαν ότι υπήρχε στην θάλασσα από τονοειδη. 
 
Η πρώτη μόνο ψάρια ήταν 12 τόνοι. Κυριολεκτικός βιασμός της φύσης. 

Επειδή δεν έχει ιχθυόσκαλα στην Ιτέα και απαγορεύεται η εκφόρτωση ,τα κατέβασαν στο Γαλαξίδι. 

Το κράτος ανύπαρκτο αφού το λιμεναρχείο δεν διαθέτει καν βάρκα για να κάνει ελέγχους.
 Τεράστια καταστροφή σε λίγο που δεν θα υπάρχουν μεγάλοι θαλάσσιοι θηρευτές θα καταστραφεί ολοσχερώς όλο το θαλάσσιο οικοσύστημα και στην συνέχεια και τα υπόλοιπα οικοσυστήματα γιατί όλα είναι μια αλυσίδα . 
Το Λιμεναρχείο ανεπαρκές με συνεχή ολιγωρία και με ελάχιστα μέσα όπου διαχρονικά δεν κάνει τους ελέγχους που πρέπει με αποτέλεσμα η θάλασσα να χει αδειάσει από ψάρια μιας και η υπεραλιευση και η παράνομη αλιεία συνεχίζουν ανενόχλητες.



Στην φωτογραφία μπροστά από το μόλο γρι γρι που φτάσανε από την Πάτρα μαθαίνοντας για την ύπαρξη κοπαδιών από τονοειδη προκειμένου να τα σαρώσουν όλα.

 

Κάποιοι ντόπιοι ''επαγγελματίες'' αλιείς, άνοιξαν πόλεμο στον Κορινθιακό...

Οικολογική καταστροφή για τον Κορινθιακό κόλπο η υπεραλίευση που σημειώθηκε και σημειώνεται τις τελευταίες μέρες σε αυτόν, από αλιείς που άδραξαν την ΄΄ευκαιρία΄΄ να ξεσκίσουν το οικοσύστημα ακόμα μια φορά, αλιεύοντας δεκάδες τόνους από μικρά τονάκια (ντάσκες)...

Για αυτούς το δόγμα είναι ΄΄ότι φάμε κι ότι πιούμε σήμερα΄΄. Αύριο δεν υπάρχει...

Οι επόμενες γενιές ΄΄ας πάνε να πνιγούν΄΄!

Για να σκέπτεται όμως κάποιος έτσι, από κάπου παίρνει και το δικαίωμα. Από που προέρχεται λοιπόν αυτό το θράσος;;

Η αλιευτική πολιτική της ελληνικής/ευρωπαϊκής Πολιτείας είναι αυτή που οπλίζει το χέρι αυτών των δραστών.

Έχουν να πουν κάτι για αυτό το έγκλημα οι βουλευτές του Kορινθιακού;

Ο σύνδεσμος των δήμων του Κορινθιακού (ΑΡΙΩΝ);

Οι δ/νσεις αλιείας των Περιφερειών;

Η δ/νση αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή ο ίδιος ο Υπουργός;

Οι εισαγγελικές αρχές; Δεν βλέπουν τίποτα;

ΑΛΚΥΩΝ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ)

πηγη:ΚΑΡΤΕΡΙΑ
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου