Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 16 Αύγ 2019
Δεν είναι «ανικανότητα» του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ
Κλίκ για μεγέθυνση
 

 

 
 
Του Γ. Γ.

Είναι δραματικές οι ώρες που περνούν οι κάτοικοι της Εύβοιας. Τα βίντεο που υπάρχου στο διαδίκτυο είναι συγκλονιστικά.  

Και ενώ συμβαίνει όλο αυτό το έγκλημα, -περί συνειδητού εγκλήματος πρόκειται, με ηθικό αυτουργό τον καπιταλισμό και φυσικό εκτελεστή του το αστικό πολιτικό προσωπικό που διαχρονικά κυβερνά την χώρα, όπως έγραφα σε περασμένη ανάρτησή μου- παρακολουθούμε ένα επαναλαμβανόμενο σε κάθε ανάλογη περίπτωση σκηνικό.
Μια ανούσια κοκορομαχία μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, -κάτι που έχει μεταφερθεί και από τους οπαδούς τους στο διαδίκτυο- μια μικροκομματική προσπάθεια από τα κυβερνητικά πολιτικά μορφώματα, να αποκτήσουν πολιτική οφέλη.

Η κυβέρνηση και τα επικοινωνιακά της φερέφωνα θυμήθηκαν τις καταστροφικές φωτιές και τους νεκρούς στο Μάτι, που είχαν υπάρξει επί ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "αντεπιτίθεται" επικαλούμενο τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, επί κυβέρνησης Ν.Δ., το 2007 όταν είχαν καεί ζωντανοί δεκάδες άνθρωποι και είχαν δημιουργηθεί ανυπολόγιστες καταστροφές, και το γαϊτανάκι αυτό καλά κρατεί.

Προσέξτε μια σημαντική "λεπτομέρεια": Κανένα από τα δυο κόμματα εξουσίας δεν κάνει λόγο για την ανυπαρξία υποδομών σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές. Τυχαίο; Καθόλου.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, άσχετα που κανένας πολιτικάντης και καθεστωτικό ΜΜΕ δεν αναφέρεται στην ουσία της πραγματικότητας. 
Δεν είναι η «ανικανότητα» του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ. 

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ανάλογη τακτική ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις στον καπιταλισμό. Ρίχτε μια ματιά στην ειδησεογραφία και θα διαπιστώσετε ότι τεράστιες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, με πολλά ανθρώπινα θύματα, είχαμε σε δεκάδες καπιταλιστικά κράτη ανάμεσα τους οι ΗΠΑ, η Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία κ.α.
Δεν μπορούσαν αυτά τα κράτη να δημιουργήσουν υποδομές ώστε να αντιδρούν αποτελεσματικά την εκδήλωση πυρκαγιών; Φυσικά και μπορούσαν.
Ο καπιταλισμός όμως άλλα επιτάσσει. Τα πάντα να αντιμετωπίζονται σαν πηγή αποκόμισης κέρδους. Είτε αυτά είναι έμψυχο υλικό είτε περιβάλλον.

Πολύ εύκολα και για να τεκμηριώσουμε αυτό τον ισχυρισμό μας μπορούμε να παραθέσουμε οικονομικά στοιχεία για τα ποσά που διέθεσε το ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια για να «σώσει» τα τραπεζικά ιδρύματα, τα τεράστια χρήματα που διέθεσε για να προμηθευτεί πολεμικούς εξοπλισμούς κλπ, σε αντιδιαστολή με τις δραματικές περιστολές που έκανε στα κονδύλια πυρόσβεσης, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τον λεγόμενο «κοινωνικό κράτος».

Το θεωρούμε πλεονασμό. Ομως είναι καιρός να αρχίζουμε να βλέπουμε το δάσος (που καίγεται) και όχι το δέντρο που προβάλλουν.
 
 
 

Από giorgis , Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 | 2:36 π.μ.

 
http://tsak-giorgis.blogspot.com/
 
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου