Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 16 Οκτ 2017
OI  IΩΝΕΣ  ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ…….
Κλίκ για μεγέθυνση
OI  IΩΝΕΣ  ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ…….

 

 

 

Οι «ΙΩΝΕΣ» διανύουν τα 15 χρόνια από την ίδρυση

με ένα μεγαλειώδες καλοκαιρινό πολιτιστικό γεγονός από 12/7-24/7/2018

Ένα υπέρλαμπρο πολιτιστικό πραγματικό καλοκαίρι θα προσφέρει στους Αιγιαλείς φίλους του πολιτισμού-αθλητισμού και παράδοσης και όχι μόνο

ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ελίκης «ΙΩΝΕΣ» ύστερα από μια υπεύθυνη, συνεπή και ακούραστη πολυετή πολιτιστική παρουσία στην Αιγιάλεια και όχι μόνο, μετά από σειρά διοργανώσεων παγκοσμίου κύρους και εμβέλειας, με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στον πολιτισμό και την παράδοση

Εορτάζοντας τα 15 χρόνια από την ίδρυση του

Με μεγαλειώδεις πολιτιστικές εκδηλώσεις παγκόσμιας απήχησης και αποδοχής στην καρδιά του καλοκαιριού 2018

Η φετινή διοργάνωση των «ΙΩΝΩΝ» επαγγέλλεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη σε συμμετοχή, ποιότητα, πρωτοτυπία, ποικιλία, οργάνωση και απήχηση. Η προγραμματισμένη στο πλαίσιο των «14α ΄ Ποσειδωνίων 2018» γιορτή του πολιτισμού και της παράδοσης περιλαμβάνει τους ακόλουθους επιμέρους θεματικούς άξονες:

 

· 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

· Το 2ο παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας-Αρχαιολογίας

· Το 2ο Διεθνές φεστιβάλ χορωδιών ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ΄΄

· Το 1ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Ηλικίας 8-16 ετών

∙ 1ος Διεθνής αγώνας Τριάθλου

∙ 1ο Διεθνές τουρνουά Beach Volley

∙ Διεθνές πέρασμα του Βουραϊκού

· Συναυλία και διάφορες άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες

 

14o Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (13 Ιουλίου-18 Ιουλίου2018)

Με τη συμμετοχή 30 περίπου χορευτικών συγκροτημάτων από τις 5 ηπείρους, και με σημαντική εκπροσώπηση περιοχών και παραδόσεων της Ελλάδας (από τη Θράκη και τη Μακεδονία ως την Κρήτη, από την Ήπειρο ως τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου κ.ά.). Στόχος του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών είναι η γνωριμία με τις εθνικές παραδόσεις, η προβολή των αυθεντικών χορών κάθε περιοχής, η ανάδειξη των ηθών και εθίμων των λαών του κόσμου.

Το 14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα μόνο για τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα.

Το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας-Αρχαιολογίας

14/7-16/7/2018

Με σοβαρότητα και επιστημοσύνη διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην ευρύτερη Αιγιάλεια και όχι μόνο, Παγκόσμιο Συνέδριο Λαογραφίας δομημένο σε τρεις θεματικές ενότητες που συνδυάζουν την ιστορία, την αρχαιολογία, την παράδοση, τη λαογραφία, την τέχνη.

Το κύρος του συνεδρίου επισφραγίζουν τόσο η επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων όσο και οι ομιλητές, καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, λαογράφοι, χορογράφοι, ειδικοί με γνώση και εμπειρία κλπ.

Οι τρεις ενότητες του συνεδρίου προσδιορίζονται ως εξής: Α) Παραδοσιακός χορός ανά τον κόσμο και τους αιώνες σε συνδυασμό με παραδοσιακές στολές, Β) Παραδοσιακή μουσική σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό χορό και Γ) Ταξείδι του Ιωνικού Πολιτισμού ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΙΚΗ-ΣΙΒΑΡΥ (ΙΤΑΛΙΑ)-ΕΛΤΣΕ(ΙΣΠΑΝΙΑ)..

 

2ο Φεστιβάλ χορωδιών ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ΄΄

19/7-22/7/2018

 

Για 3η φορά θα τιμήσουμε και φέτος τον μεγάλο συμπατριώτη μας καλλιτέχνη της μουσικής ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ που πρόβαλε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

Χορωδίες από πολλά ξένα κράτη μαζί με Ελληνικές θα προσφέρουν ένα σπάνιο και μοναδικό χορωδιακό γεγονός.

 

1ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 8-16 ετών

 

Μετά το βαλκανικό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του 2008 στο οποίο συμμετείχαν 45 ξένα και ελληνικά συγκροτήματα με 1450 παιδιά, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει το ανωτέρω Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ με συμμετοχή παιδικών συγκροτημάτων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και φυσικά από όλη την Ελλάδα.

Θα είναι μία ευκαιρία οι θεατές και ειδικά οι γονείς που επιθυμούν την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών στα μικρά παιδιά τους, να διαπιστώσουν τον βαθμό της ξένης παιδικής χορευτικής παιδείας και γιατί όχι να την συγκρίνουν με την ελληνική.

 

1ος Διεθνής αγώνας Τριάθλου

14 Ιουλίου 2018

Μοναδική και πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί παρόμοιο διεθνές αθλητικό γεγονός

Η ανωτέρω εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Νικολεϊκων θα περιλαμβάνει κολύμπι στην θάλασσα των Νικολεϊκων ,τρέξιμο και ποδήλατο με αφετηρία και τερματισμό την παραλία.

Η ανωτέρω εκδήλωση ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή στις φετινές εκδηλώσεις λόγω του γνωστού προβλήματος(τσούχτρες)

 

1ο Διεθνές τουρνουά Beach Volley ανδρών και γυναικών

14/7-16/7/2018

Και αυτή μοναδική και πρωτοποριακή εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Αιγιαλεία και όχι μόνο

Θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία των Νικολεϊκων και θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από ξένα χορευτικά συγκροτήματα ή ομάδες από τις ιδιαίτερες πατρίδες των ξένων χορευτικών

 

ΔΙΕΘΝΈΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ

 

Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την μεγαλύτερη προβολή αυτού του χώρου που έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Πάνω από 800 ξένοι και Έλληνες χορευτές-μουσικοί-συνοδοί από όλο τον πλανήτη και από διάφορα μέρη της Ελλάδας ,εφοδιασμένοι με φωτογραφικές μηχανές-κάμερες θα αποθανατίσουν αυτό το καταπληκτικό τοπίο ,γινόμενοι τα μέσα της πραγματικής τουριστικής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο .

Η προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης θα γίνει με προγραμματισμό-μεράκι-μεγάλη προσπάθεια με γνώμονα την τουριστική προβολή του τοπίου και την ευχαρίστηση των συμμετασχοντων.

Σε αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα έχουμε την βοήθεια αυτών που επιθυμούν την τουριστική προβολή του τοπίου παγκοσμίως.

 

Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου και TV

Κάποιες από τις εκδηλώσεις μας θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου σε 174 χώρες του κόσμου προβάλλοντας πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή μας. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς 174 είναι οι χώρες της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV-UNESCO της οποίας μέλος είναι οι «ΙΩΝΕΣ»αφ ενός , κάποιων τηλεοπτικών μέσων από 2-3 χώρες που θα προσκαλέσουμε αφ ετέρου

Πολιτιστική προσφορά των «ΙΩΝΩΝ»

Αναμφισβήτητα οι «ΙΩΝΕΣ» μέσα από την πολυετή προσφορά τους αποτελούν έναν φωτεινό φάρο πολιτισμού στον ελληνικό χώρο με παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή, συμβάλλουν στην προβολή των παραδόσεων των λαών, τη αμοιβαία γνωριμία και ανταλλαγή των εθνικών παραδόσεων, την τουριστική-πολιτιστική προώθηση της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, ενισχύουν την τοπική οικονομία. .

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν αρκετοί πρέσβεις ξένων χωρών-ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ-εκπρόσωποι Υπουργείων Πολιτισμού ξένων χωρών κ.λ.π

Θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να παρευρεθούν όλοι οι ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που έχουν έλθει μέχρι σήμερα στις εκδηλώσεις και έχουν τιμηθεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου