Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 20 Ιούν 2017
Φραγκόσυκα Προληπτικά και θεραπευτικά δεκάδων ασθενειών
Κλίκ για μεγέθυνση

Η φύση με τα προϊόντα της είναι η ακένωτος πηγή προστασίας του ανθρώπου από τις ασθένειες. Αυτό ίσχυε και ισχύει εκατομμύρια χρόνια τώρα. Όμως τις τελευταίες δεκαετίες έχομεν αποστεί  και έχομεν περιφρονήσει τις προσφορές της φύσεως, με αποτέλεσμα να μαστιζόμεθα δεινώς από τις ασθένειες.

Ένα από τα πλέον θαυματουργά φυτά είναι και η φραγκοσυκιά, την οποίαν δυστυχώς αγνοεί το μέγιστον μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, είτε διότι δεν φύεται στις περιοχές τους, είτε όπου φύεται δεν γνωρίζουν τις ανεξάντλητες και σωτήριες προσφορές της.

Η χρήση των καρπών της, είναι προληπτική και αποτρεπτική ασπίδα σε δεκάδες ασθένειες. Τα συστατικά τους μάχονται με τα όπλα που διαθέτουν  και αποκρούουν την προσβολήν του οργανισμού. Αν δε τυχόν επέλθει η ασθένεια πάλιν δίδουν μάχην για την αποτροπήν της, ενεργούντες ως ίαμα υψίστων δυνατοτήτων. Δυνατοτήτων οι οποίες δεν είναι εύκολον να συλληφθούν από τον ανθρώπινον νουν. Δεν φαντάζεται κανείς την έκταση των  θεραπευτικών τους ιδιοτήτων.

 Η χρήση του φραγκόσυκου την περίοδον που υπάρχει και καταναλίσκεται από τον άνθρωπον, δημιουργεί τείχος προστασίας για δεκάδες ασθένειες. Είναι προστατευτικόν στην καρδίαν την  οποίαν τονώνει δυναμικώς, είναι αντικαρκινικόν, προλαμβάνει την υπερπλασίαν του προστάτη, ενισχύει τους πνεύμονες, καθαρίζει τα νεφρά και το πεπτικόν σύστημα, είναι  αποτρεπτικόν της μέθης και δεκάδες άλλες.

Εκεί όμως όπου  θεραπευτικώς έχει άριστα αποτελέσματα είναι στην καταπολέμηση του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου ΙΙ και της Χοληστερίνης καθώς και στην ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος.  Και οι τρείς αυτές ασθένειες μαστίζουν την Ελληνικήν Κοινωνίαν. Σακχαρώδης Διαβήτης  και Χοληστερίνη πληγές χαίνουσες και η ατονία του Ανοσοποιητικού  πρόξενος δεκάδων επικινδύνων ασθενειών. Η χρήση φραγκοσύκων τις προλαμβάνει, κάτι που δεν γίνεται αισθητόν σε εμάς.  Όταν όμως προσβληθούμεν τι γίνεται;; Απλούστατα πρέπει να στραφούμεν συστηματικώς στην φραγκοσυκιά και να χρησιμοποιήσομεν τις ακένωτες και αποτελεσματικές προσφορές της!

Οι επί εκατοντάδες χρόνια διαπιστώσεις της Λαϊκής θεραπευτικής του Μεξικού και άλλων  χωρών  της Αμερικής επιβεβαιώθηκαν επιστημονικώς. Έρευνες τεσσάρων Πανεπιστημίων, κινουμένων κεχωρισμένως και επί τριάντα χρόνια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα φραγκόσυκα θεραπεύουν τον Σακχαρώδη Διαβήτην τύπου ΙΙ, την Χοληστερίνην και  ενισχύουν το Ανοσοποιητικόν σύστημα. Οι εκατοντάδες μελέτες τους, δημοσιευόταν σε επιστημονικά περιοδικά. Η εν τη πράξει εφαρμογή τους είχεν  και έχει άριστα  αποτελέσματα.

Γιατί εμείς να μη προλαμβάνομεν τις δεκάδες ασθένειες με οπαδόν τα φραγκόσυκα και γιατί να μη τις θεραπεύομεν  αποτελεσματικώς όταν παρουσιασθούν;

Μόνον τα φραγκόσυκα έχουν  αυτές τις ιδιότητες ή και οι βλαστοί της φραγκοσυκιάς;

Εφ’ όσον τα φραγκόσυκα διαρκούν 2-3 μήνες το καλοκαίρι, πως θα προστατευόμεθα όλον τον χρόνον;

Πως θα χρησιμοποιούμεν  τις προστατευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες της Φραγκοσυκιάς;

Απαντήσεις για όλες αυτές τις απορίες και εκατοντάδες άλλες ευρίσκονται στο μοναδικόν σ΄ όλην την Ελλάδα βιβλίον «Τα Φραγκόσυκα», το οποίον κυκλοφορεί σε ορισμένα βιβλιοπωλεία ή αποκτάται επί  αντικαταβολή τηλ. 6944710937.

Ας προστατεύσομεν τον οργανισμόν μας επί του ασφαλούς και ας συστήσομεν σε όλους την συνεχή χρήση του φυτού. Κέρδος και μόνον κέρδος θα έχομεν.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου