Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 22 Απρ 2017
Ο διάσημος διαγωνισμός των Chef -CHEF’S COMPETITION. στο Ναύπλιο
Κλίκ για μεγέθυνση

Στο Ναύπλιο θα λάβει χώρα η μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών σκαφών στον κόσμο από τις 29 Απριλίου εώς τις 2 Μαΐου. Πρόκειται για το 4ο Mediterranean Yacht Show που διοργανώνει η Greek Yachting Association στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότερα από 90 πολυτελή σκάφη, από τα ωραιότερα στον κόσμο.

 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού Yacht Show είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

 

Φέτος αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή για το εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού διαμέσου του συνιδιοκτήτη του κ.Περικλή Μπελίτσου, ανάμεσα σε ιερά τέρατα της γαστρονομίας όπως οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Έκτορας Μποτρίνι και Λευτέρης Λαζάρου.

 

CHEF’S COMPETITION

Ο ΘΕΣΜΟΣ 

 

 Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού "Yacht Show" είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

  Μια επική μάχη αναμένεται μεταξύ των διαγωνιζομένων, στην οποία τα πιάτα έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα κι έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναν πολύ όμορφο τρόπο διαφήμισης της γαστρονομικής μοναδικότητας της Ελληνικής κουζίνας, της προσφοράς της στην παγκόσμια κουζίνα, καθώς και του υψηλού επιπέδου ταλέντου που βρίσκεται στα κουζίνες των έξοχα επανδρωμένων yacht των Ελληνικών θαλασσών.

  Φέτος ο διαγωνισμός υπόσχεται να είναι πιο καυτός από ποτέ, με το πάθος για ευρηματικότητα να προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την πενταμελή κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τους μέντορες της γαστρονομίας Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου. Η αποστολή τους να ονομάσουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία αναμένεται δύσκολη καθώς το επίπεδο ταλέντου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Για άλλη μια φορά στους σπόνσορες, το Domaine Skouras ένας από τους καλύτερους παραγωγούς Ελληνικών κρασιών, θα υποστηρίξει τη συναρπαστική αυτή πρόκληση των Chef, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ και για το οποίο είμαστε ευγνώμονες. Επίσης μαζί μας αυτό το χρόνο, στη λίστα στων χορηγών προστίθεται το βραβευμένο εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar.

 

      Το θέμα του φετινού διαγωνισμού:

 

«Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα»

   Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47 C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

 

  Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων.

 

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες.

 

      Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 5 κριτές, ανάμεσα στους οποίους οι βραβευμένοι με Michelin Star Ettore Botrini και Lefteris Lazarou και ο συνιδιοκτήτης του 3SIXTY Περικλής Μπελίτσος.

 

 

CHEF’S COMPETITION

THE EVENT

 

One of the highlights of the Mediterranean Yacht Show is the popular Chef's Competition, in which the skills and expertise of some of the finest culinary talent in the country are put to the test by a panel of highly acclaimed judges.

An epic battle ensues amongst the contenders, in which dishes inspired by traditional flavors are elevated to works of culinary art, full of the tastes and aromas of the Mediterranean.

The competition itself is a wonderful way in which to bring attention to the cultural significance and uniqueness of Greek gastronomy and its contribution to world cuisine, as well as to the

high standard of talent that can be found in the galleys of the region's superb crewed yachts!

 This year the competition promises to be hotter than ever, with the passion for creative cuisine causing even more of a headache for the five member judging panel, led by culinary Masters Ettore Botrini and Lefteris Lazarou. Their task of nominating the winners in each category is bound to be challenging one as the level of talent rises more and more each year.

Once again Domaine Skouras, craftsmen of fine Greek wines, will be supporting the exciting chef challenge in its role as sponsors, for which we are very grateful. Also with us this year will be the award winning 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar, adding its name to the list of sponsors.

 


This year's Competition theme is  “Raw food dishes using Greek products”

In accordance with the competition theme, the Chefs must create raw food dishes using only Greek products. The dishes should not undergo heating at a temperature of more than 45-47 C°, while during their preparation the competitors have the option of using a food dehydrator. The dishes do not necessarily need to be served cold as they can be heated in a bain-marie.Seafood and meat such as sushi or tartare can form part of the gastronomical creations,while the wealth of Greek tradition and cuisine in salted and dried ingredients can providethe base for the composition of imaginative dishes.Raw food is a dominant trend in the global gastronomical map and has been especiallyprevalent in recent years, as well as appearing to be the diet of the future, while Greek produce and cuisine are flourishing and appreciated worldwide. The combination of the two trends in one dish is sure to produce exceptional creations.The jury will be composed of 5 judges, among which Michelin Star awarded chefsEttore Botrini and Lefteris Lazarou and 3SIXTY‘s co-owner Perikles Belitsos.

 

 
© Copyright 2011 - 2018 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου