Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Μάρ 2013
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Κόρινθος, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2013

 

Με αφορμή το δημοσίευμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νέων Κορινθίας (ΝΟΣΥΝ), της 24-2-2013, στο οποίο το ΝΟΣΥΝ ταυτίζει όλες τις ομάδες και τους πολίτες της Πρωτοβουλίας για τη συνέχιση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα του Κέντρου Νέων, με τις 4 ομάδες οι οποίες διεγράφησαν από το ΝΟ.ΣΥ.Ν και κατέφυγαν γι’ αυτό στη δικαιοσύνη, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε και να αποκαταστήσουμε την πραγματική διάσταση των γεγονότων.

Η δικαστική απόφαση ήταν αρνητική για τις 4 ομάδες, για τις οποίες όμως το θέμα παραμένει ανοικτό και επιφυλάσσονται για περαιτέρω άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός τους.

Επαναλαμβάνουμε πως την Πρωτοβουλία στηρίζουν πλήθος πολιτών με την υπογραφή τους και όλες οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στους χώρους του Κέντρου Νέων.

Αυτές οι ομάδες λοιπόν, που στηρίζουν την Πρωτοβουλία για το ΚΝΚ και αποκαλούνται από το ΝΟ.ΣΥ.Ν "αφανείς" και "ανώνυμοι", έχουν παραστεί σε 2 τουλάχιστον ανοικτές συνελεύσεις στο Κέντρο Νέων, με την παρουσία των ΜΜΕ καθώς και του προέδρου του Κέντρου Νέων κ. Α.Παπαγγελόπουλου, στις οποίες συνελεύσεις ήταν ηχηρή η απουσία του ΝΟΣΥΝ, έχουν επίσης δώσει συνεντεύξεις τύπου για το θέμα και έχουν συνεχή παρουσία στο χώρο του Κέντρου Νέων και γενικά στα δρώμενα της πόλης.

 

Ιστοσελίδα ΚΝΚ

Η ιστοσελίδα του ΚΝΚ δημιουργήθηκε από υπάλληλους του Κέντρου Νέων σε συνεργασία με εθελοντές και όχι απο το ΝΟΣΥΝ, ο ισχυρισμός του ΝΟΣΥΝ πως τεχνικός υπάλληλος του ΝΟΣΥΝ "υποστηρίζει τεχνικά και χωρίς καμία επιβάρυνση" το Κέντρο Νέων, είναι αναληθής, καθώς αυτή τη στιγμή στο Κέντρο υπάρχουν πλείστα προβλήματα στους υπολογιστές, δεν λειτουργεί ούτε ένας υπολογιστής με πρόσβαση στο διαδίκτυο για το κοινό, η δε διαχείριση του Σέρβερ ζητήθηκε με εντολή της Περιφέρειας και το ΝΟΣΥΝ αρνήθηκε στον υπεύθυνο υπάλληλο, την παράδοση της διαχείρισης.

 

Διαμερίσματα

Τα διαμερίσματα του Δήμου έχουν παραχωρηθεί ρητά για το Κέντρο Νέων και τους εθελοντές του και όχι για τα "στελέχη" - υπαλλήλους ή εθελοντές του ΝΟΣΥΝ. Δεν υπάρχει καμία απόφαση παραχώρησής τους στο ΝΟΣΥΝ.

 

Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Το Κέντρο Νέων είχε και έχει την ικανότητα να υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα ακόμα και αυτή την στιγμή (4 Ιταλοί εκπαιδευόμενοι με το πρόγραμμα Λεονάρντο) και παρά την οικονομική δυσχέρεια.

Η μεγαλύτερη ροή των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εξετράπη στους κόλπους του ΝΟΣΥΝ, από την αρχή του 2011, διάστημα στο οποίο οι υπάλληλοι του Κέντρου Νέων δεν βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, χωρίς όμως καμία περαιτέρω οικονομική στήριξη του Κέντρου Νέων από το ΝΟΣΥΝ, παρότι είναι ένας από τους 3 μετόχους του, αποδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω την οικονομική ευχέρεια του Κέντρου Νέων.

 

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του ΝΟΣΥΝ, ότι, μετά από την λύση του Κέντρου Νέων την οποία εισηγήθηκε - πως το ΝΟΣΥΝ είναι "ο πλέον σταθερός και αξιόπιστος υποστηρικτής του Κέντρου Νέων ως χώρου έκφρασης και δημιουργίας για την Νεολαία", αυτό αναιρείται πλήρως από την παντελή απουσία τους από όλα τα δρώμενα στο Κέντρο Νέων αλλά και από κάθε εκδήλωση συλλογικότητας, σε σχέση με τα σημερινά οξυμένα προβλήματα της νεολαίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Όσο για την υποτιθέμενη "κατάληψη" των χώρων του Κέντρου Νέων, όπως αναφέρουν στο δημοσίευμά τους, ενημερώνουμε ότι όλες οι ομάδες που κάνουν χρήση του χώρου για εργαστήρια, συζητήσεις, εκδηλώσεις κλπ. έχουν έγγραφη άδεια από την διοίκηση της εταιρίας.

Η Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες μια ακόμα ανοικτή συνέλευση στο Κέντρο Νέων , σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα και στην οποία προσκαλεί πέρα από κάθε ενδιαφερόμενο και τα μέλη του ΝΟΣΥΝ, ώστε να λυθεί ο γρίφος της ανωνυμίας που επιμόνως επικαλούνται.

ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Το σημερινό Δ.Σ. του ΝΟΣΥΝ, δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του σύσταση, καθώς πολλά από τα παλιότερα μέλη του έχουν διαφοροποιηθεί και έχουν καταγγείλει τις σημερινές του πρακτικές .

Ο πρόεδρος του ΝΟΣΥΝ έχει δηλώσει πως το αποτελούν :

1. Οργάνωση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» του πρώην διευθυντή του Κέντρου Νέων (υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα παρόμοια με αυτά που υλοποιεί το Κέντρο Νέων)

2. Πολιτιστικός Σύλλογος Φενεού με εκπρόσωπο τον πρόεδρο του ΝΟΣΥΝ Α. Ζαφείρη

3. Σύλλογος Αλβανών μεταναστών

4. Ομάδα πρώην εθελοντών ευρωπαϊκών προγραμμάτων (αποτελείται κατά βάση από 2 άτομα –υπαλλήλους του ΝΟΣΥΝ)

Άλλοι;

Επειδή η αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων με το ΝΟΣΥΝ, που επέφερε με τις ενέργειες του τη λύση του Κέντρου Νέων, είναι χωρίς περαιτέρω νόημα, ζητάμε από την Περιφέρεια και το Δήμο να δεσμευτούν δημόσια για τη συνέχιση της λειτουργίας ενός τόσο ζωντανού νεολαιίστικου χώρου και να συνδιαμορφώσουν ένα καταστατικό μαζί με τις ομάδες που ενεργά στηρίζουν το Κέντρο, που θα διασφαλίζει ότι στο μέλλον το Κέντρο δεν θα γίνει έρμαιο στα χέρια καμίας ομάδας που με ιδιοτέλεια θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου.

 

 

Την Πρωτοβουλία στηρίζουν πλήθος πολιτών με τις υπογραφές τους καθώς και οι κάτωθι ομάδες

 

• ΟΜΑΔΑ ΣΙΝΕΦΙΛ ΣΙΝΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ

• ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ BELLY DANCE

• ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

• ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

• ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΡΟΥΜ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

• ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΒΟΥΡΑ

• ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

• ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ

• ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου