Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 05 Οκτ 2013

 

Το Πολύεδρο συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά από 3 έως 12 ετών , στα πλαίσια της γενικής ενότητας Μικροί σεφ. Αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. μέσα από το παιχνίδι, με τη βοήθεια της γνωστής σεφ Ελένης Ψυχούλη, τα παιδιά θα φτιάξουν με «καλά» και «κακά» υλικά, τοστ, και θα μάθουν να επιλέγουν ποιό είναι το πιο νόστιμο και υγιεινό.

 

 

 

Για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πολύεδρο, τηλεφωνήστε στο (2610)277342.

 

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 1:00 το μεσημέρι.

Μετά την εκδήλωση για τα παιδιά, στη 1:00 το μεσημέρι, το Πολύεδρο και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη « Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού ». Το βιβλίο θα προλογίσει η Ιωάννα Σταμπούλου, δημοσιογράφος γεύσεων και διευθύντρια του περιοδικού Olive.

 

Η Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε το 1963 στον Βόλο. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού. Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι. Μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις "Λιβάνη". Το 1999 ανέλαβε τη στήλη για το εστιατόριο "Πείνα" του "Symbol", ενθέτου της εφημερίδας "Επενδυτής". Για 4 χρόνια είχε την ευθύνη της στήλης για το εστιατόριο στο "Κάπα", ένθετο της "Καθημερινής", και για 4 επίσης χρόνια τη στήλη για το εστιατόριο στο εβδομαδιαίο "Downtown" της Imako. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εφημερίδας "Πρώτο θέμα" έγραφε τη στήλη για το εστιατόριο στο κυριακάτικο ένθετο. Επίσης, είχε την ευθύνη των γαστρονομικών κομματιών στο περιοδικό "Blue" της αεροπορικής εταιρείας Aegean και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako.

 

Εργάστηκε ως συντάκτρια στο "View" της "Καθημερινής" και στον "Γαστρονόμο" της ίδιας εφημερίδας, από την αρχή της έκδοσής τους μέχρι τον Νοέμβρη του 2007. Για 5 χρόνια είχε την ευθύνη όλων των γαστρονομικών κομματιών, των γαστρονομικών ένθετων και τη στήλη για το εστιατόριο στο περιοδικό "Esquire" των εκδόσεων Imako, καθώς και στο περιοδικό "NITRO". Για 1 χρόνο συνεργάστηκε ως γαστρονομική συντάκτρια στη free press εφημερίδα "Lifo". Το 2004, εργάστηκε ωε γαστρονομική συντάκτρια στο περιοδικό "Ευ Ζην". Τα 4 τελευταία χρόνια εργάζεται ως γαστρονομική συντάκτρια στο περιοδικό "ΗΟΜΜΕ" και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας "Ημερησία". Εργάζεται ως ειδική συντάκτρια στο "Βήμα Γκουρμέ" και ως γαστρονομική συντάκτρια στα περιοδικά "ΒHMagazino", "V men", τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας "Τα Νέα" και του "Maison & Decoration" και ως ειδική συνεργάτρια στο περιοδικό "Cook Book", ένθετο του "Έθνους". Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το περιοδικό "Olive" με ειδική στήλη για το εστιατόριο. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο "25 σεφ σε 25 λεπτά". Έχει συνεργαστεί ωε μόνιμη συντάκτρια με τα περιοδικά "Marie Claire", "Maison & Decoration", "Votre Beaute", "Celebrity,", "Ρink", "Ρassport", "Grazia" και "FREE". Έχει επίσης- προλογίσει βιβλία με θέμα τη μαγειρική. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο σαββατοκυριακάτικο μαγκαζίνο της ΝΕΤ με θέματα γαστρονομίας το 2005, στη ΝΕΤ και τον ΑΝΤ-1 στη δεκαετία του '90. Από τον Οκτώβρη του 2010 παρουσιάζει και επιμελείται την καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Σεφ στον αέρα" και εργάζεται με πάθος για το site της www.pirouni.gr

ΠΟΛΥΕΔΡΟ Κανακάρη 147 Πάτρα 26221 τηλ. 2610 277342 e-mail: polyedro1@hol.gr fb: Πολύεδρο γράμματα – τέχνες

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου