Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 10 Μάι 2017
«Εν συρμώ 2017»
Κλίκ για μεγέθυνση
ERROR: Image not found!«Εν συρμώ 2017»«Εν συρμώ 2017»

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2017

Δευτέρα 8 - Παρασκευή 12 Μαΐου

«Δημιουργώντας Εν συρμώ».

Μια μεγάλη ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους γνωρίζουν τον Οδοντωτό και τον Βουραϊκό, εμπνέονται και δημιουργούν έργα τέχνης, τα οποία εκτίθενται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

 

Σάββατο 13 Μαΐου

19:00 | Info center σταθμού Διακοπτού

Έκθεση ”The art train”.

Εγκαίνια της έκθεσης με τα έργα των φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

20:00 | Σταθμός Διακοπτού

Έναρξη εκδηλώσεων «Εν συρμώ».

Ο Οδοντωτός και η συνεισφορά του στην Ανάπτυξη της περιοχής.

Η συνεργασία των Φορέων και τα θετικά της αποτελέσματα. Οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων της διοργάνωσης -δήμοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γραφείο Διασύνδεσης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, Σύλλογος φίλων Οδοντωτού, Υπουργείο Τουρισμού- απευθύνουν χαιρετισμούς και εισηγούνται τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω εξέλιξη της διοργάνωσης.

Παρουσίαση και βράβευση καλλιτεχνικών έργων. Θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα έργα των καλλιτεχνών της ΑΣΚΤ.

21:00 | Σταθμός Διακοπτού

Αγγελική Τουμπανάκη _"anywhere on the road...”

Η vocalist Αγγελική Τουμπανάκη στήνει μια world music ιστορία! Με τους εκλεκτούς μουσικούς Βασίλη Κετεντζόγλου (κιθάρα) και Απόστολο Καλτσά (μπάσο) παρουσιάζουν και ενορχηστρώνουν με ευρηματικότητα τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων...

 

Παρασκευή 19 Μαΐου

19:00 | Καλάβρυτα, Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

«Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και του Δήμου Καλαβρύτων, με αφορμή την ανάδειξή του από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό.

 

Σάββατο 20 Μαΐου

11:00 | Σταθμός Οδοντωτού Καλαβρύτων

Ο Οδοντωτός και το φαράγγι του μας εμπνέουν.

Τα Καλάβρυτα εγκαινιάζουν την έκθεση των φοιτητών-καλλιτεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και άλλα δρώμενα.

Κυριακή 21 Μαΐου

11:00 | Σταθμός Διακοπτού

«Το τραίνο, το περιβάλλον, το παιδί».

Εκδηλώσεις για τους μικρούς φίλους του Οδοντωτού, με περιβαλλοντική ενημέρωση από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας, παιδικές κατασκευές και αναμνηστικά με τη Μαργαρίτα Γούτου και επίσκεψη στο "σπίτι του Οδοντωτού", στο ιστορικό Μηχανοστάσιο Διακοπτού.

Στο τέλος, οι «Μικροί παραμυθάδες του Οδοντωτού», με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Αναστασίας Ευσταθίου και της εκπαιδευτικού και εμψυχώτριας Κωνσταντίνας Σιαμέτη, φτιάχνουν το δικό τους διαδραστικό παραμύθι!

Σάββατο 27 Μαΐου 

11:30 Καλάβρυτα, Σταθμός Οδοντωτού

«Η τέχνη στη φύση του φαραγγιού».

Παρουσίαση από τον Δρ. Γρηγόρη Ιατρού, Πρόεδρο Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, Καθηγητή Βιολογίας Παν. Πατρών. Πόση ομορφιά κρύβει το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, πόσα μοναδικά φυτά και ζώα από τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του, πόσους αξιοθαύμαστους φυσικούς σχηματισμούς, βράχους, καταρράκτες, βουνοκορφές!

Τα Καλάβρυτα ολοκληρώνουν τις εκδηλώσεις τους «Εν συρμώ» και ανανεώνουν το ραντεβού για τον Μάιο του 2018.

Κυριακή 28 Μαΐου

«Γιάννης Σπυρόπουλος - Διονύσης Παπαγιαννόπουλος: Δυο φίλοι, δυο διαδρομές στην τέχνη»

Η τοπική κοινωνία τιμά τους δύο μεγάλους της καλλιτέχνες, θυμάται τη ζωή τους, τη φιλία τους και τα παιδικά τους χρόνια στο Διακοπτό αλλά και τα πρώτα έργα που δημιούργησαν εδώ.

19:00 | Πνευματικό κέντρο Διακοπτού

Γιάννης Σπυρόπουλος. Συζητήσεις και παρουσιάσεις:

«Γιάννης Σπυρόπουλος: από τη μελέτη και την ερμηνεία του φυσικού κόσμου στο Διακοφτό,  στο ανέβασμά του στον οικουμενικό προορισμό της Τέχνης», από τον Χρήστο Φαϊλάδη, Διεθνολόγο - Σύμβουλο Επικοινωνίας.

«Ο άνθρωπος Σπυρόπουλος», από τον Γιάννη Παπαϊωάννου, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, εκπρόσωπο του Ιδρύματος Γιάννη και Ζωής Σπυροπούλου.

20:00 | Σταθμός Διακοπτού

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. Προβολή χαρακτηριστικών σκηνών από τις ταινίες του στον ελληνικό κινηματογράφο, σε ένα αφιέρωμα του σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη. Παρουσίαση από τον ηθοποιό Τάκη Βλαστό, ανιψιό του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

21:00 | Σταθμός Διακοπτού

Γευστικά και μουσικά κεράσματα.

Λήξη των εκδηλώσεων «Εν συρμώ 2017 - The art train».

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου