Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 07 Οκτ 2019
Διήμερο Εκδηλώσεων για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων 16 & 17 Οκτωβρίου 2019
Κλίκ για μεγέθυνση


Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και η Ακαδημία Θεσμών και Πολιτισμών συνδιοργανώνουν Διήμερο Εκδηλώσεων για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.
⦁ Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 Εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό. Ώρα έναρξης 19.00

⦁ Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Ώρα έναρξης 18.00. Το Σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.
Θα παρουσιαστούν αντίγραφα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Τίτλος Παρουσιάσεων:

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Ο πρώτος Υπολογιστής στην Ιστορία
Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ – Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ - Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ

Ομιλητής Κυριάκος Ευσταθίου


Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κυριάκος Γρηγορίου Ευσταθίου γεννήθηκε στο Πραιτώρι της Κύπρου το 1952.
Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου της Στουττκάρδης και Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ..
Ήταν Καθηγητής και Διευθυντής στο Εργαστήριο Εργαλειομηχανών και Διαμορφωτικής Μηχανολογίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα είναι: Εργαλειομηχανές, Μηχανουργικές Κατεργασίες, Ψηφιακή Καθοδήγηση Εργαλειομηχανών, Ταχεία Πρωτοτυποποίηση, Αντίστροφη Μηχανολογία, Τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) , Τρισδιάστατη σάρωση αντικειμένων (3D scanning), Αξονικές τομογραφίες και Διερεύνηση αρχαιολογικών ευρημάτων και κατασκευή πιστών αντιγράφων τους.
Δίδαξε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από το 1982 έως το 2019 και υπήρξε εισηγητής σε πάνω από 30 επιμορφωτικά σεμινάρια από το 1984 έως σήμερα.
Ήταν Επιστημονικός υπεύθυνος σε 7 και μέλος της ερευνητικής ομάδας σε άλλα 25 ερευνητικά προγράμματα. Έχει συγγράψει 6 επιστημονικά βιβλία. Δημοσίευσε πάνω από 170 εργασίες καταχωρημένες σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Συμμετείχε στην οργάνωση 17 διεθνών και 13 εθνικών επιστημονικών συνεδρίων. Διερεύνησε και κατασκεύασε πιστά αντίγραφα αρχαιολογικών ευρημάτων, όπως ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το κολποσκόπιο του Δίου, η ζωφόρος του Παρθενώνα κ.α.. Διοργάνωσε σχετικές εκθέσεις και έδωσε σειρά διαλέξεων στο κοινό αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές.
Διετέλεσε εκπρόσωπος την Ελλάδα και εθνικός συντονιστής προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας EUREKA- PRO-FACTORY καθώς και Διευθυντής του Κατασκευαστικού Τομέα, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Είναι Ιδρυτικό μέλος της διεθνούς επιστημονικής επιτροπής Balkan Tribological Association, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής της Ιστορίας Μηχανών και Μηχανισμών και της αντίστοιχης Διεθνούς Ομοσπονδίας για την Προαγωγή της Επιστήμης των Μηχανών και Μηχανισμών. Είναι επίσης μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και του Συνδέσμου Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου.

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου