Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011
Μουσική βραδιά με τον διξιοτέχνη κιθαρίστα Γιάννη Καραμάνο  - 14 Αυγούστου 2011 11:50
Κλίκ για μεγέθυνση

Κυριακή βράδυ, 7 Αυγούστου 2011. Το τοπίο ειδυλλιακό. Ο Αιγιώτης κιθαρίστας, μας διασκέδασε με τους γλυκούς ήχους της κιθάρας του και την μελωδική φωνή του, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες - «Ο λαός τραγούδι θέλει, φτάνουν τα προβλήματα...». Ήταν το κεντρικό θέμα της βραδιάς.

Ο τραγουδιστής της Αγάπης, μας χρονογύρισε στα όμορφα εφηβικά μας χρόνια και μας ξενάγησε στα φανταστικά παλάτια της νιότης.

Ύστερα από πολλές δεκαετίες, ανασαίνοντας τη δροσιά της απόγειας αύρας, που κατέβαινε από τις πλαγιές του πολύκορφου Χελμού, απολαύσαμε μια αλησμόνητη νύχτα μουσικής πανδαισίας.

Οι νοσταλγικές μελωδίες του Γιάννη, συγκίνησαν και ικανοποίησαν τις προτιμήσεις όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα των μεγάλων.

Όρθιοι και μείς, όπως ο κιθαρίστας, τραγουδήσαμε μαζί του και τον χειροκροτήσαμε. Οι παλιές και σύγχρονες ελληνικές και ξένες επιτυχίες, βυθίζονταν στην καρδιά μας και κρατούσαν αμείωτο το κέφι μας επί τέσσερις (4) και πλέον ώρες, χωρίς διακοπές. Μόνο ένα εικοσάλεπτο διάλειμμα που χρειάστηκε για τη λαχειοφόρο, σταμάτησε να τραγουδάει!!!

Οι πενιές του Γιάννη, μας άνοιξαν ένα μονοπάτι στην ομίχλη του χρόνου και ακουμπήσαμε τις εικόνες των παιδικών μας καιρών.

Ακούραστος! Πηγαίος και γλυκύτατος με ένα ρεπερτόριο από τραγούδια των δύσκολων και αλησμόνητων καιρών, μας έκαμε να ζήσουμε «το μύθο μας...».

Βυθίστηκε στην ψυχή μας, γνωρίζοντας ότι: «εκ της μουσικής ήρτηται το της ψυχής κάλλος». Ξεσήκωσε τα διακόσια πενήντα, περίπου, άτομα!

Οι ξενιτεμένοι μας χωριανοί, παιδιά, έφηβοι, νέοι και μεγαλωμένοι-ντόπιοι και πρόσχαροι φίλοι μας Αθηναίοι, τίμησαν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση του Συλλόγου μας « Ο ΠΗΓΑΣΟΣ».

Εκδήλωση σπάνια για τα πολιτιστικά χρονικά του τόπου μας. Με ένα ξεχωριστό χρώμα και με αυθόρμητη συμμετοχή των συνδαιτυμόνων στο γλέντι. Ένα ξεφάντωμα που εξελίχθηκε σε αυγουστιάτικο ξέσπασμα.

Τελικά, ο κιθαρίστας μας από την όμορφη «Βοστίτσα» και την «Ωραία Αιγιώτισσα», μας ταξίδεψε στον θαυμάσιο κόσμο της μουσικής. Ομολογουμένως, μας μάγεψε. Μας πρόσφερε μια ονειρεμένη, νοσταλγική καλοκαιρινή βραδιά!

Κι'αυτά δεν έγιναν...τυχαία! Οφείλονται κυρίως στη στενή συνεργασία και το οργανωτικό πνεύμα των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Συνεργασία η οποία απέδωσε πλούσιους καρπούς.

Ο τολμηρός Πρόεδρός του Αλέκος Α. Αλεξίου, ο άνθρωπος των πρωτοβουλιών (φωτό με τον κιθαρίστα), διοργάνωσε την μουσική βραδιά στην ταβέρνα «ΒΕΡΑΝΤΑ» του Γιώργου Σιαφλά, στο απλόχωρο μπαλκόνι της, με αγνάντεμα στον Κορινθιακό και το περιδέραιο των φώτων της Ρουμελιώτικης Παραλίας.

Παρά τις όποιες αδυναμίες, ο συντονισμός υπήρξε άψογος. Τα άφθονα ψητά και η επάρκεια των καλομαγειρεμένων φαγητών, ικανοποίησαν και τις πλέον δύσκολες απαιτήσεις. Συγχαρητήρια στον καταστηματάρχη, φίλο Γιώργο, και στο ακούραστο προσωπικό των περιποιητών.

Επίσης, πρέπει εδώ να αναφερθώ στην αεικίνητη και καλοσυνάτη Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κα Μάτα Χριστοδουλοπούλου, η οποία με συναίσθηση ευθύνης, ανέλαβε τον προγραμματισμό της εκδήλωσης. Κατάφερε να κυλήσει ομαλά η βραδιά και όλοι μας να εκφράσουμε από καρδιάς τις ευχαριστίες μας.

Αξίζουν, ακόμη, θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο, για την ορθή απόφαση που πήρε, να εορτάζονται οι εκδηλώσεις εκ περιτροπής και στα τρία καταστήματα του χωριού μας!

Η επιτυχία της Κυριακής (7 Αυγούστου), οφείλεται ακόμη στην πλήρη κατανόηση και στην αρμονική συνεργασία όλων των τοπικών παραγόντων.

Συγχαρητήρια σε όλους! Μας χάρισαν μια σταλαγματιά δροσιάς μέσα στον οικονομικό καύσωνα, που τσουρουφλίζει τη χώρα μας!

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις προσπάθειες του Συλλόγου μας!

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου