Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011
Καλλικράτης  - 10 Ιανουαρίου 2011 22:50
Κλίκ για μεγέθυνση

Νίκησε η...συνοχή

 

Στη μάχη των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, ρίχτηκαν όλες οι δυνάμεις της πολιτικής αντιπαλότητας. Γιατί σ'έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, το νέο αυτοδιοικητικό σύστημα «Καλλικράτης, γίνεται η αφετηρία μιας νέας εποχής.

Σ'αυτήν, όμως, τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό της, τα σύννεφα των οικονομικών δυσχερειών σκεπάζουν τον ορίζοντα των αξιών που εξυπηρετούν το νέο.

Η μέριμνα για τις ανάγκες της καθημερινότητας και η απαξίωση των πολιτών για την εφαρμοζόμενη πολιτική των πολιτικών παρατάξεων, φάνηκε περίτρανα στην αποχή! Με το 55% περίπου της μη προσέλευσης στη κάλπη, κυρίως τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Οι πολίτες, δεν πείστηκαν πως θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ισόρροπη ανάπτυξη των δήμων και των Δημ. Διαμ/των, που γνώρισαν την υποβάθμιση και τις κραυγαλέες διακρίσεις. Διακρίσεις που για τους Πλατανιώτες υπήρξαν απαράδεκτες. Η κεντρική διοίκηση ενήργησε απαξιωτικά και δεν ασχολήθηκε καν με έργα ανάπτυξης για τον Πλάτανο. Οι χωριανοί έχουν αντιληφθεί τη στάση των αρμοδίων. Και απάντησαν.

Ευτυχώς, έδωσαν το μέγα μάθημα της συνοχής. Έδωσαν το στίγμα σύγκλισης και ομοφωνίας για κοινή δράση!

Οι συμπολίτες μας έδωσαν την πρωτιά σε γυναίκα. Φάνηκε και είναι δηλωτικό της ομόφωνης και ολόψυχης συνεργασίας.

Με τον τρόπο τους, εκπέμποντας κραυγή αγωνίας, ψήφισαν την σύζυγο του αείμνηστου Διονύση Χασάπη, ο οποίος άφησε σπουδαία κοινοτικά έργα υποδομής.

Ψήφισαν για επικεφαλής της «Τρόϊκας» του χωριού μας την κ. Μπέττυ Χασάπη (φωτο), που είναι έμπειρη στη διαχείριση των κοινών.

Ασχολείται πολλά χρόνια στις επιχειρήσεις που είχαν δημιουργήσει με τον σύζυγό της. Και συνεχίζει να ασχολείται δυναμικά, αναπτύσσοντας αξιόλογες πρωτοβουλίες.

Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας, όπου πολλά επαγγέλματα γυναικοκρατούνται, οι γυναίκες διεκδικούν τα πρωτεία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Και το κατ'ευφημισμόν ασθενές φύλο, απέδειξε τη δύναμη και την αξία του σε δύσκολους τομείς.

Μολονότι υπάρχει ακόμη ένας άκομψος τρόπος υποβιβασμού της προσωπικότητάς της από τον άνδρα.

Ο άνδρας παρουσιάζει τον εαυτό του ως ισχυρότερον, για να επισύρει την προσοχή του ψηφοφόρου (εκλιπαρεί ουσιαστικά), προβάλλοντας ως επιχείρημα το φύλο του.

Η εποχή, όμως, της γενικευμένης απαξίωσης, παρήλθε. Η γυναίκα μάνα, νοικοκυρά, καταξιωμένη, όπως η κ. Μπέττυ, έχει τη θέση της στα κοινωνικά δρώμενα, λόγω της προγενέστερης θητείας της κοντά στον μακαρίτη σύζυγό της Διονύση.

Συνεργάτες, άλλωστε, θα έχει δύο αναγνωρισμένους συμπατριώτες μας: τον κ. Ανδρέα Σμυρνιώτη, έμπειρο και με παρουσία δυναμική ως προέδρου στη λήξασα 4ετία της Τ.Α. και τον Βασίλη Ζαφειρόπουλο, πρόθυμο και ικανό συγχωριανό μας, να διαθέσει τον εαυτό του στην προσπάθεια ανάπτυξης του Πλατάνου. Ο κ. Ζαφειρόπουλος έχει αποδείξει, μέχρι τώρα, ότι είναι συνεργάσιμος, παραμερίζει τα κομματικά και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την πρόοδο του χωριού. Η συνεργασία τους στηρίζεται στη συναίνεση και στην πρόθεσή τους να αφήσουν εποχή.

Και θα το πράξουν με σύμπνοια και με ευσυνειδησία, καθώς σκοπεύουν να συνεργαστούν απρόσκοπτα και εποικοδομητικά.

Όλοι μας ελπίζουμε ότι οι πυλώνες αυτοί, που άνοιξαν και στηρίζονται στις κολώνες της διάθεσης και της καλής πρόθεσης, θα φέρουν νέα πνοή στην Τ. Αυτοδιοίκηση.

Η συνεργασία τους νοηματοδοτεί την έναρξη δουλειάς με νέο πνεύμα σύμπλευσης για τον εξωραϊσμό με έργα και όχι με τα συνήθη «θα»...

Ελπίζουμε πως η Τ. Αυτοδιοίκηση με άρωμα γυναίκας, έχει να προσφέρει πολλά στην τοπική μας κοινωνία!

Προσωπικά, έχω την αίσθηση, ότι αυτό το άρωμα φθάνει ως τις όμορφες παραλίες της περιοχής μας, κατεβαίνοντας από τις κλωνόγερτες και λυγερές μοσχοϊτιές του Αϊ-Γιάννη της Άνω Ποταμιάς!

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου