Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαρκή επικαιρότητα το επικίνδυνο φαινόμενο που παρουσιάστηκε στον οικισμό Πλατάνου. Η πρόεδρος της Τ. Κοινότητας κ. Μπέττυ Χασάπη, με τη συνδρομή του συμπολίτη μας μηχανικού κ. Πάνου Ανδρ. Θεοδώρου, κινήθηκε εγκαίρως, καλώντας τις αρμόδιες Υπηρεσίες να ενδιαφερθούν, καθώς και την Κατασκευαστική Εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Εν συνεχεία ενημέρωσαν εγγράφως τον κ. Δήμαρχο Αιγιαλείας και τον προϊστάμενο της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδος. Για το άμεσο ενδιαφέρον κατά τις επανειλημμένες επί τόπου αυτοψίες και εκτιμήσεις του φαινομένου που έκαμε ο Δ/ντής της Υπηρεσίας κ. Αγγελόπουλος, άκουσα από τους συγχωριανούς κολακευτικά λόγια, τα οποία τιμούν ιδιαιτέρως τον ευσυνείδητο δημόσιο λειτουργό και την Υπηρεσία του! (Τα ονόματα των συμπολιτών στο τέλος του παρόντος). Την συνταχθείσα έκθεση με τις εκτιμήσεις του και τις προτάσεις, υπέβαλε στα αρμόδια Υπηρεσιακά κλιμάκια.

Οι ζημίες που παρουσιάστηκαν, ασφαλώς οφείλονται σε άγνωστες για μας αιτίες. Και τον τελευταίο λόγο έχουν οι υπεύθυνοι επιστήμονες των αρμοδίων Υπηρεσιών. Εμείς έχουμε άγνοια «περί τα γεωλογικά φαινόμενα».

Επίσης, είναι λανθασμένη, υπερβολική και ψευδής η είδηση που κυκλοφόρησε, ότι ορισμένοι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Οι πληροφορίες που διαδόθηκαν και πήραν δυστυχώς πανελλήνια έκταση, μέσω των Μ.Μ.Ε. και του ίντερνετ είναι πολύ «τραβηγμένες». Ο συνεχιζόμενος, εντούτοις, θόρυβος ζημιώνει.

Το περιστατικό, ωστόσο, εντάσσεται στα υπερεπείγοντα (αφορά ολόκληρο χωριό) και δικαιολογημένα ανησυχούν οι συμπολίτες μας, γιατί δε γνωρίζουν τι θα συμβεί...αύριο!

Λόγω δε της σοβαρότητός του, αναμένονται εναγωνίως και τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων από την «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», που κατασκεύασε την σήραγγα, η οποία περνάει κάτω από τα σπίτια του χωριού.

Το μείζον άρα για μας είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες και να ληφθούν επειγόντως τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, πριν είναι αργά!!!

Και ελπίζουμε πως δεν θα καθυστερήσουν.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να διαβάσουν το λεπτομερές ρεπορτάζ στο φύλλο της εφημερίδας «Στύξ» του έγκριτου δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη και εκδότη της κ. Βασίλη Αντωνίου.

Τα ονόματα των συγχωριανών (αλφαβ.): Ζαφειρόπουλος Βασίλης, Θεοδώρου Ανδρέας, Νικολόπουλος Γιώργος, Ρεκούτης Πολυχρόνης, Σιαφλάς Χ. Αλέκος, Σμυρνιώτης Φώτης και Στεργιόπουλος Ηρακλής.

Είναι από τους ανιδιοτελείς πατριώτες, που προσφέρουν στο χωριό μας αθόρυβα και υπεύθυνα και όχι «....προς το θεαθήναι τοις ανθρώποις...» (Ε. Ματθ. Κεφ. ΚΓ’στίχ. 1-39). Η παρουσία τους και οι συμβουλές τους είναι πάντα χρήσιμες για το καλό του χωριού. Ακόμη και στα εκτελούμενα έργα συμμετέχουν με προσωπική εργασία, μολονότι μερικοί εξ'αυτών είναι υπερήλικοι.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου