Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 07 Απρ 2015
Επίσκεψη στην Κοινότητα «ΚΑΛΑΜΙΑΣ» Αιγιαλείας
Κλίκ για μεγέθυνση
Επίσκεψη στην Κοινότητα «ΚΑΛΑΜΙΑΣ» ΑιγιαλείαςΕπίσκεψη στην Κοινότητα «ΚΑΛΑΜΙΑΣ» ΑιγιαλείαςΕπίσκεψη στην Κοινότητα «ΚΑΛΑΜΙΑΣ» Αιγιαλείας

 

Χειμώνας του 2003. Πριν από 12 χρόνια, 16 Φεβρουαρίου.

Με συντροφιά και πεζοπορία από τον Πλάτανο ξεκινήσαμε για το γειτονικό χωριό, Καλαμιάς.

Ήταν επιθυμία μας να απολαύσουμε το υπέροχο χειμωνιάτικό τοπίο.

Φτάνοντας στη «Ράχη» στο προσκυνητάρι, πάνω στο λοφίσκο- 1 χλμ. περίπου πριν από το χωριό, σταματήσαμε.

Καρφώθηκε η ματιά μας στην ξαφνική εικόνα, με τα αναπαλαιωμένα και νεόδμητα σπίτια και με τις ομοιόμορφες κεραμοσκεπές.

Είναι το χωριό που δεσπόζει στην ημιορεινή πλαγιά με τις πολλές αποχρώσεις (φωτογραφία). Προς στιγμήν νιώσαμε πως βρεθήκαμε σε

π η λ ι ο ρ ε ί τ ι κ ο ο ι κ ι σ μ ό !

Δεν προχωρήσαμε. Μαγευτήκαμε από το τοπίο μέχρις εδώ. Γοητευμένοι απ’ό,τι βλέπαμε δεν μας χρειάστηκαν άλλες αισθητικές αναζητήσεις.

Απορροφημένοι από το θαύμα της φυσικής ομορφιάς και την πλούσια βλάστηση που πλαισίωνε τον…ζωγραφικό πίνακα, μείναμε ασάλευτοι.

Όλα έμοιαζαν με καλλιτεχνική πινελιά που αγναντεύει τον Κράθη και τον Κορινθιακό.

Τα φευγαλέα φωτεινά ανοίγματα του ήλιου συμπλήρωναν τον πίνακα.

Να, είπαμε! Ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς για πεζοπορία και άνετη πρόσβαση, αλλά και με παντός τύπου τροχοφόρα- από ασφαλτόδρομο, που διασχίζει το χωριό και προχωρεί για το Βούτσιμο.

Ο Βούτσιμος είναι εξίσου όμορφος οικισμός πίσω από το ομαλό ύψωμα που συνορεύει αρμονικά με την κοιλάδα του Κράθη και με ανοίγματα που απλώνονται μέχρι τις εκβολές του και το κύμα του Κόλπου.

Αδελφά χωριά-Καλαμιάς και Βούτσιμος-με το Πλάτανο και Παραλία Πλατάνου και με τις ίδιες ρίζες καταγωγής από την Άνω και Κάτω Ποταμιά.

Υπέροχα χωριά!

Η άνοιξη και το καλοκαιράκι έφτασαν. Οι φίλοι του χωριού και όσοι λατρεύουν το ύπαιθρο, αξίζει να απολαύσουν το θαύμα της φύσης, του ιδιόμορφου συμπλέγματος των οικισμών της Ανατολικής Αιγιάλειας – δυτικά του Κράθη.

Εδώ οι φίλοι μας επισκέπτες – παραθεριστές θα συναντήσουν τους φιλόξενους κατοίκους, σύγχρονα εστιατόρια, άψογη εξυπηρέτηση και άνετη διαμονή.

Ακόμη και οι εραστές της φωτογραφίας, θα αποτυπώσουν όλες τις αποχρώσεις των καταπράσινων λοφίσκων που συμπληρώνουν την γραφικότητα των Αροανίων, της Γκόλφως και Τάσου, που ανταμώνουν με τον πολύκολπο Κορινθιακό.

Από ‘δω θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία. Άλλωστε οι διαδρομές είναι κοντινές και εύκολες.

Ο σχεδιασμός της…πλοήγησης;

Στην δική σας επιλογή.

Η επισήμανση της επίσκεψης στον καλαμιά και τα χωριά μας ήταν αναγκαία, για όσους επιθυμούν να χαρούν την ύπαιθρο που λατρεύουν και δεν έχουν επισκεφτεί την περιοχή.

Ξεκινώντας από την Παραλία Πλατάνου-Πλάτανο-Καλαμιά Βούτσιμο, συνεχίζουν. Συναντούν το δρόμο για Ακράτα-Ζαρούχλα και τους περίφημους οικισμούς της Νωνάκριδας ή και αντιστρόφως. Η διαδρομή αποζημιώνει και τον πλέον απαιτητικό περιηγητή.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου