Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Αξιότιμοι αναγνώστες, η κατάσταση στην χώρα μας σήμερα είναι πράγματι πολύ δύσκολη και αυτό στην ουσία οφείλεται όχι μόνο στην άσκηση κακοδιοίκησης από πρώην και νυν Κυβερνήσεις αλλά το κυριότερον στην ελαστικότητα των ηθών και των συνειδήσεων που απετέλεσε τροχοπέδη στην διενέργεια μιας συνολικής, εθνικής και λαϊκής προσπάθειας για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Ο Ελληνικός Λαός στο σύνολό του έχει σοβαρές ευθύνες για τις πολιτικές του επιλογές εξουσίας, αλλά μήπως είχε και άλλες εναλλακτικές λύσεις; Η επιδίωξη του προσωπικού βολέματος και η οικονομική ανάγκη πολλών νοικοκυριών οδήγησε σε λαθεμένες πολιτικά και κοινωνικά αξιολογήσεις, παράβαση των νόμων, απιστίες, δωροδοκίες, φορολογικές παραβάσεις, αποκρύψεις εισοδημάτων, δημιουργία υπεράκτιων εταιρειών για αποφυγή ελέγχων αλλά το σπουδαιότερον αισθητή πίεση ανθρώπινων συνειδήσεων.

Το συνολικό χρέος της χώρας μας σήμερα, μετά και τον τελευταίο δανεισμό είναι τεράστιο και η αντιμετώπισή του μπορεί να γίνει, κατά την προσωπική μου εκτίμηση με σοβαρά, επώδυνα αλλά δρακόντεια μέτρα.

Ο υπέρογκος Δημόσιος Τομέας πρέπει να συρρικνωθεί με κατάργηση αχρείαστων υπηρεσιών, ενώσεις Υπουργείων και Διευθύνσεων, μετατάξεις προσωπικού, κατώτερου και ανώτερου είτε εθελοντικά είτε υποχρωτικά. Απολύσεις μονίμου προσωπικού δεν θα πρέπει να γίνουν εκτός και αν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας φτάσουν στο απροχώρητο. Βέβαια διαφωνώ ριζικά με τον θεσμό των ανεξέλεγκτων προσλήψεων συμβασιούχων εκτός από νευραλγικούς χώρους όπως της Υγείας ( γιατροί, νοσηλευτές, νοσοκόμοι ), της Δημόσιας τάξης ( πυροσβέστες ) της Παιδείας και της Δικαιοσύνης ( δικαστικοί υπάλληλοι, επιμελητές ).

Οι υψηλοί μισθοί και οι υψηλές συντάξεις θα πρέπει να κοπούν με Συνταγματική αλλά και Νομοθετική μόνιμη ρύθμιση δηλαδή θέσπιση κατώτερου και ανώτερου μισθού και σύνταξης μέχρι τον χρόνο της συνταξιοδότησης. Εξυπακούεται και άμεση δραστική μείωση των παχυλών μισθών συμβούλων δημοσίων λειτουργών ως και των ιδίων βέβαια μηδενός εξαιρουμένου. Παράλληλα καθίσταται επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των χαμηλών μισθών και συντάξεων για την αντιμετώπιση των βασικών βιοτικών αναγκών ως και των επιδομάτων ανεργίας και απορίας.

Oι αγρότες μας, θα πρέπει άμεσα να βοηθηθούν για την μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων αλλά και παράλληλα να ληφθούν, μετά από συνεννοήσεις με αρμόδιους φορείς, μέτρα για την μείωση της ψαλίδας των τιμών ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή.

Κλείνοντας το παρόν άρθρο θα ήθελα να αναφερθώ στην ανάγκη άμεσης στήριξης των αγροτικών συντάξεων, την άμεση ενίσχυση των αλιέων και την υποστήριξη με όλα τα μέσα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Φίλοι και φίλες αναγνώστες, τα προβλήματα στην χώρα μας υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο όλοι εμείς σαν Έλληνες Πολίτες αδιαφορούμε όχι μόνο για τα κοινά αλλά και για την πολιτική επιλογή των κατάλληλων προσώπων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την χώρα μας σε μια υγιή μελλοντικά πολιτική, οικονομική και κοινωνική πορεία.

 

Με εκτίμηση

 

Σωτηρόπουλος Σωτήρης

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου