Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

 

Αξιότιμοι φίλοι και φίλες αναγνώστες, είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές όχι μόνο από οικονομικής άποψης αλλά το κυριότερον από πολιτικής, κοινωνικής και πολιτισμικής. Τα προβαλόμενα σαν θετικά πρότυπα του παρελθόντος έχουν πλέον παρέλθει, οι πολιτικοί μύθοι κατέρρευσαν, οι δημαγωγοί και εκμεταλλευτές του λαού έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ήδη τις ώρες συγγραφής αυτού του άρθρου πρώην υπουργός έχει ομολογήσει την ανάληψη χορηγίας από ιδιώτη όταν οι διαδικασίες ερεύνης εξεταστικών επιτροπών της Βουλής συνεχίζονται. Λέτε να είναι ο μοναδικός ή η εξαίρεση του χρυσού κανόνα των υπηρετών του Λαού; Οι πραγματικοί υπηρέτες του λαού θα έπρεπε να κινούνται πολιτικά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εντιμότητα έχοντας σαν βάση των πολιτικών και οικονομικών αποφάσεών τους το Ελληνικό Σύνταγμα που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται μερική τουλάχιστον αναμόρφωση και αναθεώρηση σε βασικούς τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών, τις σχέσεις με την Εκκλησία, τις προμήθειες του Δημοσίου και των Ενόπλων Δυνάμεων, την στρατηγική αντιμετώπισης των διεθνών προβλημάτων, κυρίως με Τουρκία και Σκόπια. Επίσης η έξαρση της εγκληματικότητας πρέπει να οδηγήσει και σε αισθητή τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα με πρόβλεψη αυστηρότερων ποινών για τα μικτά εγκλήματα, την απιστία, τις δωροδοκίες ή άλλως χορηγίες δημοσίων ή πολιτικών προσώπων, την προσβολή της δημοσίας αιδούς, τις απαγωγές ή εκβιάσεις πολιτών, τα ναρκωτικά, την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή κ.ά.

Η μέχρι σήμερα πολιτική όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων απέτυχε παταγωδώς σε βασικούς τομείς της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας. Ολόκληρες γενιές μορφωμένων νέων έμειναν στο περιθώριο και στην ετεροαπασχόληση. Όσοι σήκωναν την κομματική σημαία βολευόντουσαν κατά την λαϊκή ρήση ενώ παράλληλα μιλούσαν για αξιοκρατία, οι διεθνείς μας σχέσεις με θρασείς και αλάζονες γείτονες ελαστικοποιηθήκανε υπέρμετρα, η αλόγιστη και ανεύθυνη αντιμετώπιση του ιδρώτα του Έλληνα και της Ελληνίδας οδήγησαν την ιστορική χώρα μας, την Μεγάλη Ελλάδα του Παρθενώνα, των Θερμοπυλών, του Μαραθώνα, του ξεσηκωμού του 1821 και του αλησμόνητου αγώνα του 1940 στην σημερινή εξάρτηση από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άραγε που βρίσκεται η μεγάλη Εθνική προσφορά των λαοπρόβλητων ηγετών των μεγάλων κομμάτων εξουσίας; Ούτε μια συγγνώμη, ούτε μια ελάχιστη λογική...δικαιολογία από τους νυν μνηστήρες της επιθυμητής εξουσίας; Όλοι τους διακηρύττουν ότι δεν χρωστούν σε κανέναν αλλά σίγουρα όμως ο μόνος μη υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση της χώρας μας είναι ο Ελληνικός Λαός. Άραγε τόσα χρόνια πληρωνόντουσαν έγκαιρα οι προμηθευτές του Δημοσίου; Οι φαρμακοποιοί της χώρας, οι κατασκευαστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ κ.ά. ;

Αγαπητοί αναγνώστες, κατά την άποψή μου η Ελλάδα του σήμερα και του αύριο δεν θα έχει καμμιά σχέση με την Ελλάδα του χθες. Θα επέλθουν ριζικές αλλαγές σε εργασιακά, ασφαλιστικό, δημόσια διοίκηση, διεθνείς σχέσεις. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και επιμονή στην επίτευξη των στόχων του. Να αμφισβητεί, όπου χρειάζεται τις Κυβερνητικές επιλογές, να αμφιβάλλει και να διεκδικεί σεβόμενος όμως τα δικαιώματα των υπολοίπων. Η εμπειρία που θα αποκτήσει, ίσως από λαθεμένες πολιτικά επιλογές του θα τον βοηθήσουν στο μέλλον να χαράξει μια περισσότερο κοινωνική και ανθρώπινη πορεία.

Δίκαια πιστεύω μεγάλοι κινέζοι φιλόσοφοι συχνά έλεγαν πως Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ.

Με εκτίμηση

Σωτηρόπουλος Σωτήρης

Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος - Πολιτικός Επιστήμων

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου