Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Σεπ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

 

 

 

Αξιότιμοι φίλοι και φίλες αναγνώστες αυτής της εφημερίδας, το καλοκαίρι του 2009 όπως και το αντίστοιχο του 2007 η χώρα μας εδέχθη και πάλι σοβαρό πλήγμα από πυρκαγιές που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα αγροτικών αλλά και δασικών εκτάσεων κυρίως στην βορειοανατολική αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Η χώρα μας και πάλι στην ουσία ανέτοιμη παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πυροσβεστών, πολιτών εθελοντών, της αστυνομίας και του στρατού επλήγη ανεπανόρθωτα από τις πύρινες φλόγες της καταστροφής θρηνώντας μάλιστα και περί τα τέλη Αυγούστου για την ζωή ενός ηρωικού πιλότου του οποίου το πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε οδηγώντας τον στον θάνατο.

Μήπως άραγε υπάρχουν ευθύνες υπηρεσιακών ή πολιτικών ανώτερων ή ανώτατων παραγόντων;

Υπάρχουν αεροσκάφη που δεν έπρεπε να πετούν μετά από σχετικές εισηγήσεις αρμόδιων τεχνικών;

Πιστεύω πως οι Εισαγγελείς της χώρας μας έχουν την δύναμη την υπηρεσιακή αλλά και την απαραίτη-

τη ανθρώπινη ευαισθησία να επέμβουν, καταλογίζοντας ευθύνες όπου και αν χρειαστεί.

Τα λόγια συμπαράστασης της πολιτικής εξουσίας δεν αρκούν για να απαλύνουν τον πόνο και την απόγνωση των πολιτών που ακούν ότι διαθέτουμε από τους μεγαλύτερους στόλους πυρόσβεσης στην Ευρώπη αλλά στο τέλος δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις μεγάλες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Μήπως επίσης τον χορό των γενικότερων ευθυνών σέρνουν μαζί ανεύθυνοι πολίτες που κτίζουν αυθαίρετα αλλά και Κράτος που δεν τους ελέγχει έγκαιρα;

Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται όπως φαίνεται δεν επαρκούν και ο υπερπολύτιμος φυσικός πλούτος των δασών μας γίνεται εύκολα βορά των απάνθρωπων και αδίστακτων εγκληματιών.

Όλοι βέβαια λέμε ναί στα μέτρα πρόληψης.Στην αγορά νέων και το κυριώτερον αποτελεσματικών αεροσκαφών πυρόσβεσης.Στην στελέχωση με περισσότερους άνδρες των υπηρεσιών της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την αρτιώτερη εκπαίδευσή τους.Στην συνεργασία των υπηρεσιών πυρόσβεσης με τους δήμους και τον στρατό για την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στις συνεχείς περιπολίες στα μεγαλύτερα δάση μας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των επίδοξων εμπρηστών.

Πέρα όμως από όλα αυτά πρέπει να ληφθούν και αυστηρά μέτρα καταστολής αυτών των φαινομένων.Αυστηρές ποινές σε αυτούς που συλλαμβάνονται να καίουν τα δάση και τις ιδιοκτησίες του ελληνικού λαού.Σε αυτούς που προφασιζόμενοι ότι είναι τρελλοί καταστρέφουν τους μοναδικούς πομπούς εξυγόνου. Ποινές που να φθάνουν μέχρι τα ισόβια και οργανωμένη κοινωνική κατακραυγή των συλληφθέντων.Μαζί με τα δάση και τις καλλιέργειες πολλές φορές χάνονται και ανθρώπινες ζωές.

Το Σύνταγμά μας σε πολλά άρθρα του παίρνει θέση και προβλέπει την λήψη άμεσων μέτρων.

Στο άρθρο 2 αναφέρεται: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

Στο άρθρο 5,παράγραφος 2: Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους.

Στο άρθρο 17,παράγραφος 1: Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους.

Στο άρθρο 117 ,παράγραφο 3: Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλο τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν , κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό.

Ο Ελληνικός Λαός απαιτεί την άμεση εφαρμογή των νόμων του κράτους,την λήψη αποτελεσματικών προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων.

Η Δημοκρατία μας μπορεί και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταπολεμήσει με την βοήθεια του αγωνιστή ελληνικού λαού την άνανδρη, απάνθρωπη και αντικοινωνική εγκληματικότητα.

 

Με εκτίμηση

 

Σωτηρόπουλος Σωτήρης

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου