Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 08 Ιούλ 2013

 

 

Αξιότιμοι αναγνώστες, η πολιτική κατάσταση στην χώρα μας έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που κανείς στο παρελθόν δεν θα μπορούσε να διανοηθεί.

Τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια συμμαχούν μεταξύ τους για να σώσουν, όπως λένε, την χώρα μας από τα συσσωρευμένα οικονομικά κυρίως προβλήματα. Μήπως όμως η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά παράλληλα κοινωνική, κρίση ηθικών αξιών και πολιτικών θεσμών;

Άραγε ποιος εδημιούργησε το πελατειακό κράτος με το βόλεμα συγγενών και κομματικών φίλων; Ποιος εδημιούργησε μια κοινωνία πτωχών, και πλουσίων πολιτών; Ποιος εδημιούργησε μισθούς και συντάξεις χιλιάδων ευρώ τον μήνα όταν παράλληλα αγρότες, άνεργοι και άποροι ζούσαν στην φτώχεια και την ανέχεια με συντάξεις τριακοσίων και τριακοσίων εξήντα ευρώ τον μήνα; Αυτή τη Δημοκρατία ζητούσαμε όλοι μας μετά το 1974 ;

Δεν φταίνε όμως, κατά την γνώμη μου, μόνο οι πολιτικοί αλλά και εκείνοι οι πολίτες που γέμιζαν με την παρουσία τους τα πολιτικά γραφεία ζητώντας προσωπικές εξυπηρετήσεις και διορισμούς σε βάρος άξιων και μορφωμένων νέων που παρέμειναν χρόνια στο περιθώριο της κοινωνίας.Ποτέ δεν συνδέθηκε η αγορά εργασίας με τα Πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα σήμερα η ανεργία να προσεγγίζει το 30% περίπου του εργατικού δυναμικού και χιλιάδες νέοι να παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης. Σήμερα στη μέση περίπου του καλοκαιριού ο ΦΠΑ στην εστίαση παραμένει υψηλός ενώ και ο φόρος στην βενζίνη είναι και αυτός δυσβάστακτος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τους όρους δανεισμού της χώρας μας που βάζουν θέτουν στο περιθώριο της ζωής ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι με χαμηλά εισοδήματα, οι ανασφάλιστοι, οι μικροσυνταξιούχοι ως και οι αγρότες των οποίων οι μελλοντικές επιδοτήσεις θα είναι σημαντικά μειωμένες.

Φίλοι και φίλες αναγνώστες, τελευταίες αποφάσεις Ανώτατου Δικαστηρίου θεωρούν νόμιμο το κούρεμα των ομολόγων, των αποταμιεύσεων των Ελλήνων πολιτών που με ιδρώτα και αίμα μάζεψαν για τα παιδιά και τα γεράματά τους. Άραγε γιατί ευθύνονται οι πολίτες για την κακοδιαχείρηση του κράτους ή των τραπεζών;

Στο ελληνικό λεξιλόγιο υπάρχουν δυο λέξεις που λέγονται ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ και άλλες δυο που λέγονται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΘΡΟ 120 που αναφέρουν τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το άρθρο 5 παραγρ.1 καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ.Τα χρηστά ήθη ταυτίζονται με το ήθος και την ηθική του απλού ανθρώπου, του μέσου πολίτη, του απλού Έλληνα. Λέξεις που μερικοί σήμερα σοφοί κάνουν πως δεν γνωρίζουν προφασιζόμενοι έκτακτες εθνικές καταστάσεις και οικονομικά αδιέξοδα.

Τέλος στο άρθρο 120 του Συντάγματος μεταξύ άλλων αναφέρεται: ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Η ΔΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ

 

 

Αποστολή από την Αλληλογραφία των Windows

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου