Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 10 Νοέ 2015
ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

Είναι γενικά αποδεκτό, κατά την άποψή μου, πως η σημερινή κυβέρνηση της χώρας μας αθέτησε σχεδόν πλήρως τις πολιτικές της δεσμεύσεις. Ψήφισε το σκληρότερο των μνημονίων και συνεχίζει με πρωτοφανή αγριότητα να κτυπά την μικρομεσαία τάξη της χώρας μας, τους χαμηλόμισθους, συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κύριοι πολιτικοί της Κυβέρνησης, γνωρίζετε τι σημαίνει κοινωνική πολιτική, προστασία φτωχών εισοδημάτων, αναπήρων, ανέργων, ανασφάλιστων? Γνωρίζετε τι σημαίνει φορολόγηση ακινήτων σε μια ηλικιωμένη αγρότισα με ελαιώνα εντός σχεδίου έστω όταν η σύνταξή της είναι 5500 ευρώ και καλείται να πληρώσει 5000 ευρώ φόρο? Γνωρίζετε ότι οι υπηρεσίες σας έχουν αργήσει ......λίγο να μας ενημερώσουν για τα αποτελεσματα ελέγχων φοροδιαφυγής ή εισφοροδιαφυγής? Γνωρίζετε ότι το σύνολο σχεδόν των αγροτών μας θα εξοντωθεί από τυχόν διπλασιασμό ή τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών με την ένωση των ασφαλιστικών ταμείων? ´’Ηδη εξετάζεται ένα χρύσωμα του χαπιού με θετικές κατ´ εμέ επιλογές όπως η θέσπιση αφορολόγητου ορίου επιδοτήσεων, διεύρυνση των εκπιπτόμενων δαπανών ή μια σταδιακή και ελεγχόμενη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Γνωρίζετε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν καταστραφεί από την ανήθικη και αντισυνταγματική αρπαγή των αποταμιεύσεών τους μέσω των ομολόγων? Γνωρίζετε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν φόρους για ενοίκια που δεν εισέπραξαν ποτέ?

Γνωρίζετε εάν υπάρχει πολλαπλή παροχή συντάξεων σε ορισμένα άτομα και για πιο λόγο γίνεται?

Γνωρίζετε ότι η επιβολή φορολογίας 23% από 0% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δεν γονατίζει μόνο τους εύπορους αλλά και τους μικρομεσαίους εισοδηματικά συμπολίτες μας?

Γνωρίζετε ότι δεκάδες παιδιά στα σχολεία πηγαίνουν με ελλειπή σίτιση όταν από τους ανέργους γονείς ένα πολύ μικρό ποσοστό λαμβάνει επίδομα ανεργίας?

Γνωρίζετε εάν τα χρηστά ήθη του λαού μας ανέχονται πολιτικές αδικίας ή περιθωριοποίηαης?

Εάν γνωρίζετε κάτι από όλα αυτά μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να ενεργήσετε?

Ο ελληνικός λαός τα τελευταία 41 ......χρόνια εχόρτασε φόρους, ελλείμματα, δημόσια χρέη, ανικανότητα κυβέρνησης και κάθε είδους ατασθαλίες και βολέματα ημετέρων. Είναι υποκρισία τα θλιμμένα πρόσωπα που μετατρέπουν το 62% του ΟΧΙ στα μνημόνια των θεσμών σε 100% ΝΑΙ. Είναι υποκρισία η προσπάθεια εφαρμογής του Συντάγματος και των νόμων, όταν μόνο με το άρθρο 28 παραχωρείται πλήρης υπερίσχυση των διεθνών συμβάσεων έναντι των ελληνικών νόμων, άρα και του Συντάγματος. Είναι υποκρισία η συνεργασία αντιμνημονιακών κομμάτων για την κατάργηση των μνημονίων με την ......ψήφισή τους.

Προσωπικά πιστεύω πως με τις σημερινές συνθήκες λειτουργίας της ΕΕ και ΕΚΤ η χώρα μας δεν έχει κανένα μέλλον στην Ευρωζώνη. Η Κεντρική Τράπεζα ασκεί νομισματική πολιτική σύμφωνα με τις ορέξεις των δανειστών ενώ ο συνεχιζόμενος ανεξαρτήτως μεγέθους δανεισμός θα καταχρεώσει εγγόνια και δισέγγονα του ελληνικού λαού.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες, πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε πως η τήρηση του Ελληνικού Συντάγματος επαφίεται στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ μας. Επίσης ας μη ξεχνάμε τα σοφά κινέζικα λόγια σύμφωνα με τα οποία το παρελθόν εκάστου λαού είναι νεκρό αλλά χρησιμεύει για την κατανόηση του παρόντος και την κυριάρχηση του μέλλοντος.

γράφει
ο Σωτ.
Σωτηρόπουλος  Πολιτικός
Επιστήμονας -
Δημοσιολόγος

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου