Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 13 Νοέ 2013
‘’...oι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά, τη ‘μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρά τους... ‘’
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

‘’Ξέρω νεκρούς που μες τους δρόμους περπατούν

κοιτούν βιτρίνες, παζαρεύουν και ψωνίζουν

κάνουνε πάσχα και τα έθιμα κρατούν

πληρώνουν φόρους και στις εκλογές ψηφίζουν...

Αλλά έχουν φύγει μυστικά και σιωπηλά

κι έχουν χωρίσει από τον κόσμο τα δικά τους

γιατί οι άνθρωποι πεθαίνουν τελικά

τη ‘μέρα που πεθαίνουνε τα όνειρά τους’’

( λαϊκό άσμα, σύνθεση-μουσική Τάκη Σούκα, στίχοι Σώτια Τσώτου, τραγούδι Στέλιος Καζαντζίδης)

 

Η ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ των ξένων στα ζητήματα της Ελλάδος

 

Α, και πάλι για να μην ξεχνιόμαστε:

“Η μεσολάβηση των ξένων στα ζητήματα της Ελλάδος είτανε κατά κανόνα ατυχής, συχνά ασύνετη, και κάποτε άτιμη.

Ο G. Finley (Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως) γράφει:

“Η Ελλάδα ζημιώθηκε περισσότερο από εκείνους που ονόμαζαν Φιλέλληνες στην Αγγλία και την Αμερική. Μερικά από τα ατμόπλοια, για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση πλήρωσε μεγάλα ποσά στο Λονδίνο, ουδέποτε εστάλησαν στην Ελλάδα. Μερικά από τα πεδινά πυροβόλα που αγοράσανε οι Έλληνες αντιπρόσωποι - Ορλάνδος και Λουριώτης - είτανε τόσο κακά κατασκευασμένα, που οι κυλίβαντες έσπαζαν με την πρώτη βολή. Στη Νέα Υόρκη είχανε υπογραφή συμφωνίες να ναυπηγηθούν δύο φρεγάτες και οι συμβληθέντες τα καταφέρανε με τέτοιο τρόπο, ώστε η Ελλάς παρέλαβε μόνο μία, αφού πλήρωσε την αξία για δύο.”

 

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ εντυπωσιακές οι εξελίξεις

Αρχές 2014 ανακοινώνεται η ‘’τακτοποίηση του χρέους της Ελλάδας’’

Θα παρουσιαστεί ως ‘’μεγάλη επιτυχία’’ της συγκυβέρνησης, που... ‘’έδιωξε την τρόϊκα’’ (άσχετα αν θα φύγει... μόνη της, ενώ τα ασφυκτικά... μνημόνιά της θα μείνουν γιά πολλές δεκαετίες).

 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, που έχει συμφωνηθεί από την πλειοψηφία των Ευρωπαίων και τις ΗΠΑ, είναι:

- Παράταση αποπληρωμής χρέους γιά 4-5 δεκαετίες (ουσιαστικά η Ελλάδα γίνεται... αποικία χρέους, με παραμονή της συγκυβέρνησης στην εξουσία).

- Επίσημα η Ελλάδα θα βγεί στις αγορές καλοκαίρι 2014, γιά νέα δάνεια, άσχετα αν είναι... αφερέγγυα. (Το μόνο θετικό της β’ επίσκεψης Σαμαρά στις ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα γιά την ‘’εξολόθρευση’’ της ‘’Χρυσής Αυγής’’, μαζί με υποσχέσεις από ‘’κροίσους Ομογενείς’’ της ‘’Ελληνικής Πρωτοβουλίας’’, όχι γιά ‘’επενδύσεις’’ στην Ελλάδα, όπως παραπλανητικά λεγόταν, αλλά γιά οικονομική ενίσχυση του... κόμματός του).

- Θα δοθεί -παράτυπα- ευρωπαϊκό χρήμα γιά ρευστότητα σε ελληνικό Δημόσιο και τράπεζες, χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις (μόνο τίτλους ακινήτων του ελληνικού Δημόσιου, ως εγγύηση).

- Ανακοίνωση δημιουργίας ενιαίας Ελεγκτικής Αρχής Τραπεζών στην Ευρωζώνη, α’ τρίμηνο 2014.

 

Σημ.: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣς, το ‘’έκοψαν’’ το πρόβλημα σε δύο μέρη, γιά να αποφύγουν ‘’κουρέματα’’ και (ασύμφορες γι’ αυτούς) παραγραφές χρέους. Επειδή δεν αντιμετωπίζεται η ελληνική αφερεγγυότητα-διαφθορά και ‘’σαπίλα’’, θα λύσουν το ζήτημα ρευστότητας. Η ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ αναξιόχρεη, αφερέγγυη... αλλά ‘’θα ζει’’ και θα... πληρώνει δανεικά και τόκους γιά 100-200 χρόνια!

 

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ εντυπωσιακές οι εξελίξεις, με τις μνημονιακές δυνάμεις να... δηλώνουν ‘’θριαμβευτικά’’ σε 6 μήνες, ότι... ‘’έδιωξαν την τρόϊκα’’ (που θα φύγει μόνη της) !!!

Με... ‘’αντιμνημονιακές δυνάμεις’’ την ΝΔ, που θα μετονομαστεί σε ‘’Ευρωπαϊκό Κόμμα’’ και το πρώην ΠΑΣΟΚ ως ‘’Κεντροαριστερά’’ με Μπένυ, Σημιτικούς και λοιπούς (αν δεν προχωρήσει ως ‘’Κεντροαριστερά’’, τότε ο Μπένυ θα ενταχθεί κι επίσημα στην... Δεξιά). Καραμανλικοί σε Σαμαρά: «‘Η ο ‘’Βούδας’’ πρόεδρος Δημοκρατίας ή σε ρίχνουμε». Η συγκυβέρνηση ‘’κατέβασε τα βρακιά’’ πάλι στους -χωρίς άδεια - ‘’νταβατζήδες’’ ΜΜΕ, δίνοντας τους ως ‘’δώρο’’ τις ψηφιακές συχνότητες, χωρίς να πληρώσουν οτιδήποτε, με αντάλλαγμα, την στήριξή της στα μνημόνια και ειδικά στις επόμενες εκλογές. Θέμα χρόνου και η ‘’τακτοποίηση’’ των χρεών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.

Σημ.: ‘Ολα αυτά μπορούν να ανατραπούν μόνο σε μία -ακραία- περίπτωση: Να κάνουν ‘’μέτωπο’’ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και... καραμανλικοί, οπότε ΣαμαροΜπενυδες και λοιποί, πάνε οριστικά στα αζήτητα.

 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ‘’κουρελόχαρτο’’,

Συστηματική παραβίαση του Συντάγματος

Πριν μήνες υπογράφηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου, δηλ. ‘’εκτελεστικά διατάγματα’’ γιά διάφορα ζητήματα (ΕΡΤ κ.ά.). Σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 44) έπρεπε να υποβληθούν στην Βουλή για κύρωση «μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο... αν δεν γίνει η υποβολή εντός αυτού του χρονοδιαγράμματος ή δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν». Γιά τις περισσότερες Πράξεις. πέρασε και το τρίμηνο, αλλά ΔΕΝ επικυρώθηκαν από την Βουλή.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Success Story: ‘’Πρωτογενές πλεόνασμα ψευδολογίας’’ και νέα μέτρα

ΔΝΤ: ‘’Στην Ελλάδα αναμένεται μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα το 2013... επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα της τάξεως των 6,7 δισ. ευρώ’’

Ευ. Βενιζέλος (στον ΟΗΕ 27 Σεπ.): ‘’Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, το ανώτατο στην Ευρωζώνη... Eίμαστε η 30η οικονομική δύναμη στον κόσμο’’

Υφυπ. Ανάπτυξης Νότης Mηταράκης (Μάϊος 2013): ‘’Η καλύτερη χρονιά γιά επενδύσεις το 2013’’

Yφυπ. Νότης Μηταράκης (Οκτώβριος 2013): ‘’(τώρα) Χτίζουμε τις επενδύσεις του 2014 και του 2015’’

GAP: ‘’ανάπτυξη 2012’’. Σαμαράς: ‘’ανάπτυξη 2014’’. Προβόπουλος (Τράπεζα Ελλάδος): ‘’ανάπτυξη 2016’’.

- Στα 157% του ΑΕΠ (303,9 δισ. ευρώ) ανήλθε το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2012 (τον χρόνο 2010 ήταν σχεδόν στα ίδια επίπεδα)

 

ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ παράνομη εισβολή της Αστυνομίας στο Μέγαρο της ΕΡΤ.

Μαύρη νύχτα εισέβαλλαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 48 ώρες από τη χαριστική ρύθμιση με την οποία παραχωρήθηκε το ψηφιακό σήμα στα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, και η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το μέτωπο της ΕΡΤ με τον πιο αυταρχικό τρόπο. Αστυνομικοί εισέβαλλαν στο στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενώ αυτό εξέπεμπε, εργαζόμενοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακίστηκαν.

 

Η ΕΙΣΒΟΛΗ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ήταν προαναγγελθείσα. Ήδη από τις 16 Οκτωβρίου, 32 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή τους προς τον Παντελή Καψή ζητούσαν εισβολή των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Από τη λίστα της ντροπής και του αυταρχισμού δεν μπορούσε να λείπει ο Αχαιός βουλευτής της Ν.Δ., κύριος Νταβλούρος.

 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ κανένα απολύτως δικαίωμα να μιλάνε για αποκατάσταση της νομιμότητας τα κυβερνητικά στελέχη. Υπενθυμίζουμε ότι στις 18 Οκτωβρίου εξέπνευσε η προθεσμία κύρωσης από το Κοινοβούλιο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που κατήργησε την ΕΡΤ. Σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα, από 19 Οκτωβρίου η ΕΡΤ έπρεπε να επαναλειτουργήσει. Με τη σημερινή βίαιη ενέργεια, δεδομένου ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια, σταματάει να εκπέμπει ο μόνος νόμιμος τηλεοπτικός φορέας. Το κλείσιμο των εκπομπών της ΕΡΤ αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στην ενημέρωση και στον πολιτισμό, ένα ακόμη δώρο στα κανάλια της διαπλοκής.

 

ΕΝΩ ΠΡΟΣΦΑΤΗ έκθεση του ΟΟΣΑ βλέπει πλήρη κατάρρευση της Ελλάδας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απαντάει στους αγώνες του ελληνικού λαού με ρεσιτάλ βίας και τρομοκρατίας που μας γυρίζει πίσω πολλές δεκαετίες. Η καταστολή των εργαζομένων της ΕΡΤ και η θέση σε αργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, 53 εκ των οποίων εργάζονται στην Πάτρα, δείχνει πώς θα πορευτεί η κυβέρνηση στο επόμενο διάστημα. Δεν πρέπει να υνεχιστεί το καταστροφικό τους έργο!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ Λήθης και της Αδράνειας, των προσκυνημένων “ηγετών” και της διαστρέβλωσης της Ιστορίας μας, ως και της υποθηκεύσεως της ίδιας της Πατρίδας μας (“την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω”, ορκίζονταν οι αρχαίοι Αθηναίοι... οι σημερινοί “αρχηγοί” πάλι, συναγωνίζονται ποιός θα την πρωτοξεπουλήσει..).. Στο σήμερα μιας ιδιαιτέρως μεθοδικής και ύπουλης υποδουλώσεως....μέσω της αποχαυνώσεως...

 

ΚΑΙ ΞΑΝΑ για να μην ξεχνιόμαστε..

“Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!” (Γεώργιος Καραϊσκάκης:. Ήτανε: η απάντηση στον απεσταλμένο του αρχηγού του τουρκικού στρατεύματος)

“Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω

κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον

κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω

κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω.”

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου