Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 14 Νοέ 2012

 

 

Δεν θα έμενε τίποτα όρθιο σ’ αυτόν τον τόπο

.Αν η κυβέρνηση – για την ακίνητη περιουσία - εξέταζε όχι μόνο το «πόθεν έσχες» αλλά και το «πώς έσχες» όλων ανεξαιρέτως των εχόντων και κατεχόντων κινητά και ακόνητα περιουσιακά στοιχεία εντός και εκτός Ελλάδος συμπεριλαμβανομένων και των «οικονομικών παραδείσων»!

. Αν η επόμενη κυβέρνηση – για την κινητή και ακίνητη περιουσία - αποφάσιζε να ζητήσει την αποδέσμευση του απορρήτου των ελληνικών, ελβετικών και όλων των ξένων τραπεζών για καταθέσεις ελλήνων υπηκόων από την μεταπολίτευση και εντεύθεν!

 

Ροπαλοφόρες μειονότητες

Αρμόζει ή δεν αρμόζει στην χιλιάδων ετών ιστορική πορεία των ελλήνων, η διασάλευση της «τάξεως», που καθοδηγείται από ροπαλοφόρες μειονότητες που βάλλουν εναντίων των αρχών της δημοκρατίας; Η Ελλάδα εδώ και χρόνια αμέτρητα, καθεύδει σαν χώρα και σαν έθνος. Αυτή την απαξίωση, θεσμών και παράδοσης, τη βιώνουμε όχι σαν εφιάλτη αλλά κοιμώμενοι! Το κακό είναι ήδη παρόν. Η κόλαση περιέχεται ήδη στο όνειρο του παραδείσου!

 

Στο προσκήνιο τα χημικά και τα πυρηνικά όπλα

Αν ξεσπάσει ένας πόλεμος(πολύ πιθανόν πυρηνικός ή βιοχημικός), μπορεί να μετατραπεί σε παγκόσμιο με την φόρα που έχουν πάρει οι άρπαγες των πλουτοπαραγωγών(πετρελαίου – φυσικού αερίου) πηγών των χωρών της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου. Μιας και η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα, αφού διαθέτει βάσεις οπλικών συστημάτων κάθε είδους δεν θα είναι στο απυρόβλητο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μετά τη Λιβύη, έρχεται η σειρά για τη Συρία και το Ιράν; «Οι Σύροι τρομοκράτες είναι πιο επαγγελματίες από τους Λίβυους. Ξέρουν πώς να κρυφτούν και γι’ αυτό είναι πιο επικίνδυνοι.» [Αρμόδια πηγή Λευκού Οίκου (»Βήμα», 15-6-1986)- Ο.Τ. 03/07/1986 σλ.34]

Ο π.υποψήφιος ρεπουμπλικάνός πρόεδρος των ΗΠΑ αντίπαλος του επενεκλεγέντος προέδρου –πλανητάρχη Ομπάμα στην προεκλόγική περίοδο δήλωσε: είναι ανάγκη οι ΗΠΑ να επέμβουν στρατιωτικά:

α)στη Συρία, διότι το χημικό της οπλοστάσιο που είναι έτοιμος να το χρησιμοποιήσει κατά των αντιπάλων του ο πρόεδρος Ασαντ , μπορεί να πέσει στα χέρια των τρομοκρατών!

β)στο Ιράν, διότι το πυρηνικό πρόγραμμά του, δεν είναι διαθέσιμο προς έλεγχο από τον ΟΗΕ.

Δεν μας έφταναν τα πυρηνικά. Τώρα έχουμε και πάλι έξαρση παραγωγής και αποθήκευσης των πάσης φύσεως χημικών, που από την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου έχουν κάνει θραύση σε πολεμούντες και αμάχους με πολύ ύπουλες μεθόδους από τους ισχυρούς που τα διαθέτουν. Αυτή η ιστορία με τα χημικά όπλα είναι εξοργιστική, επειδή από τα παραπληρο-φορούντα μεγαλοκάναλα της πατρίδας μας, δεν προβλήθηκε το ότι οι Υπουργοί Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ ενέκριναν προ 25ετίας, έστω και με επιφυλάξεις το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αμερικανικών χημικών όπλων.

«Η Ελλάδα έχει ανεπιφύλακτα προσυπογράψει τα Πρωτόκολλο της Γενεύης του 1925 που απαγορεύει τη χρήση χημικών όπλων εν καιρώ πολέμου. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων και υποστηρίζει τη σύναψη Συνθήκης που να προβλέπει την πλήρη κατάργησή τους.

Επίσης, η Ελλάδα αντιτίθεται στην παραγωγή, τον εκσυγχρονισμό και την εναποθήκευση χημικών όπλων. Η Ελλάδα υποστηρίζει την ανάγκη καταστροφής των όπλων αυτών.» (εφημ. 23-5-86).

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου